НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Съб Ное 23, 2024 12:53 pm Вижте мненията без отговор
Поколението Омега или Расата на „светещите”
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Апр 27, 2010 5:02 pm
МнениеЗаглавие : Поколението Омега или Расата на „светещите”
Отговорете с цитат

Мисля, че споделянето на тази статия, която открих в нета, ще е добър повод за един оживен диалог, в който могат да участват всички - дори и тези, дето се крият зад завесите...Cool

Кога се е появила тя ли?! Винаги е била присъстваща тук и сега, в това земно измерение, но не е била преобладаваща.

Тенденцията тя да нараства все повече и повече расте значително.

Въпросната Раса, за която се споменава в нея не е нито нова, нито стара - тя просто е една Пробудена Раса, която бавно и постепенно обхваща пространството, в което е попаднала, в което пребивава.

Как смятате - дали вие СТЕ или НЕ СТЕ от нея?!

Ще имате възможността да прецените...

Поколението Омега или появата на новата Раса на „светещите”

Макар на пръв поглед положението на света да изглежда разбъркано и безвъзвратно изгубено в самоунищожението си, предстои тотална промяна на картината на реалността. Човечеството е на път да заживее в свобода, сигурност и правосъдие. В близко бъдеще всички познати до днес форми на конфронтация ще се балансират, всички негативни мисли, емоции и действия ще отшумят.

Доказателствата за приближаването на тази промяна бликат отвсякъде и най-вече от абсолютната безизходица, в която е изпаднал човекът. Ако не сте съгласни посочете ми, без да се замисляте пет човека, които са щастливи и доволни от живота си. Сещате ли се за такива!? На мен ми е трудно. Мога да изброя Велики Учители на Духа, които съм срещнал по Пътя си, но те са просветлени и тяхното качество на живот е от друго ниво.

Новото общество

Несъмнено доказателство за идващата промяна е появата на ново общество, тотално различно от всичко познато досега в историята на цивилизацията ни. Това не е поредната конспирация на илюминатите или масоните, а обикновени хора, които прокарват в света бъдещия начин на живот на „светещите”. “Аз съм Алфата и
Омегата - първият и последният, началото и краят.”

Това са думи приписвани на Исус, които откриваме в последната книга на Библията «Откровение на Йоан». Този цитат ме накара да осъзная, че съществуването ни е цикъл, който завършва там, където е започнал. Това изречение ме наведе на мисълта, че сме свидетели на приключване на един материалистичен и механичен начин за възприемане на света. Предстои съвсем нов етап в развитието на човечеството.

Ново начало – завръщане към духовните принципи на живота.

Стори ми се, че символът Омега е много подходящ, за име на новото общество, което сега идва в света, и чрез който ще се отдели от всичко останало. Поколението Омега поставя усъвършенстването и облагородяването на личността и духовната си същност на първо място. Споделят мнението, че човек не е лош по рождение, а лош го правят обкръжението му и условията, в които живее: религията, държавата, влиянието на другите хора.

Природното право на равенство и свобода, които всеки има по рождение, му е отнето. Поради това, когато човечеството бъде освободено от натиска на обществените институции, и започне да се ръководи само от Божественото в себе си, разума си и знанието, проблемите на морала ще отпаднат от само себе си. Тези въпроси занимават новото поколение, което идва в света – поколението на стремящите се към Просветление и съзнателен живот.

Те са рекламо-устойчиви, живеят природосъобразно, излъчват позитивизъм, мир и любов, внимават какво ядат, защото знаят, че човек е това, което яде. Можеш да ги видиш на интензив-семинар по дзен техниката Сатори "Кой съм аз?", на Ошо медитации, на йога курсове, на Седемте Рилски езера да посрещат слънцето и да танцуват Паневритмия. Пият фреш вместо уиски, хапват прясна салата вместо пържола, усмихват се на всяка простотия и не критикуват никого и нищо, а са вглъбени в собственото си развитие и се стараят да приемат позитивно всичко и всеки.

Често се засичат във вегетарианските ресторанти, където похапват храната на Боговете, полезна за кожата и организма, използват хранителни добавки като мравченото дърво "Пау дарко" и уникалния екстракт от растението Фо-ти. Новото поколение осъзнава колко е важно да живееш добре и използа припечеленото не да се ограждат с играчки от типа последен модел на "Нокия" или чанта "Прада" от колекция есен-зима 2008/2009, а си правят СПА уикенд, пътуват до духовни учители в Индия или процедури за тонизиране и масаж.

Както забелязахте тук не става въпрос за бедни дервиши или мърляви хипита с неопределен статут. Това са хора с положение в матрицата, с високи доходи и без финансови ограничения. Не всички, разбира се, разполагат с разточителна финансова независимост, но за сметка на това са осъзнали ценността на духовното развитие, упражняват професия, достатъчна да им осигури прилично съществуване и се отдават на Пътя към Просветлението.

Основният въпрос, който ги вълнува е овладяването на Божествената Енергия, която струи отвсякъде, независимо дали са пари, просветление, медитация или Паневритмия.
Те са хора успяващи в живота на всички нива, а дори и да им се случват разминавания и да са атакувани от трудности, те остават винаги спокойни, защото знаят, че това е полезно за развитието им и ги прави още по-силни в стремежа им към светлината.

Подпалвачите

Навсякъде за залепени плакати с покани за лекции на тибетски будисти, индийски учители, китайски практики, български шамански ритуали, да не говорим за рекламите на йога студия, рейки мастери, суджок лечители, тай-чи инструктури, както и курсове по Астрология, карти Таро и какво ли още не. Новото поколение, което се интересува от всичко това се събира на етно-партита, слуша уникална музика, симбиоза от различни музикални традиции по света.

Усмихнати, приветливи, комуникативни, ухаещи на екзотични благоухания на изтока и на свежи български билки това са хора на различна възраст, които усещат новата вълна в света. Общуването им е съзнателно и се чува често смях, а танците им са като ритуал за викане на доброто в света. През седмицата планират музикален трансцедентален Jam session, на който всеки идва с инструмента си и заедно, без предварителна уговорки създават фон на уравновесено душевно състояние.

Звездни посоки

Почти няма известна личност, която по някакъв начин да не говори за духовно израстване или да не се пъчи, че е част от “евангелския Фестивал на чудесата”. Мадона съвсем се скабаляса, будизмът, който изпълва живота на Ричард Гиър от десетилетия, сега закова и Дженифър Анистън. Тя превъзмогна божествения Брад като нареди десетки Буди в огромния си хол, палеше миризливи пръчици и отгонваше мрачните мисли с мантри и свещи.

Сектантските залитания на Том Круз смайват и най-запалените вярващи в Америка. Той безцеремонно зарибява хората около себе си за църквата на сциентолозите. Той дори се ожени за Кейти Холмс не само като рекламен трик, но и защото тя от всичките му жени била най-ентусиазирана по духовните въпроси и е станала най-вярната фенка на сектата.

За червения кабалистичен конец на китките на Бритни Спиърс, Деми Мур и Аштън Качър се говори достатъчно, мога да продължа със списъка до утре. Дори това да са начини за привличане на внимание, звездите винаги са хващали първи световните тенденции, че дори са ги създавали. Така, че вместо да се оплакваме от болки тук и болки там нека последваме примера на Шер. Като я гледам в каква форма е, със сигурност забърква уханни мазила и танцува гола около огъня, за да остане вечно млада или да открие елексира на живота, освен че пластичните хирурзи опразват банковата й сметка.

Въпреки, че мога да дам примери на много изперкали хора по духовните въпроси, но това само дава лош пример за начинаещите. Обаче, ако човек има чист стремеж и открие своята пътека със сърцето си, има реалния шанс да светне и да изпълни живота си със смисъл.

Личностите, оставили следа в цивилизацията ни, са притежавали знание как да бъдат свободни в живота си и да постигнат целите на таланта си. Те са били наясно, че първо на ред е, да отвориш сърцето си за положителните сили на Вселената, а не да се умопобъркваш от суеверия и измислици на нечие желание за печалба, извратено до безкрайност от алчност и обладала го изцяло власт.
=========================================================
self-help.bg

Пуснато наПуснато на: Сря Май 05, 2010 8:50 pm
МнениеЗаглавие : Re: Поколението Омега или Расата на „светещите”
Отговорете с цитат

Smile
Зaщо пък "светещи"?
Да.. аз попадам на такива хора напоследък.. горе долу моето поколение.. Леко ми идва преувеличена статията- в частта с фрешовете и груповите техноизпълнения Laughing Но като цяло "тази раса" сякаш са доста малко, поне наоколо.. дано се увеличават, и хайде да се променя този свят де- от кога го чакаме и го мъчиме
Very Happy
За себе си.. знам, че съм от Сириус.. и не светя (още) Razz
Хубаво е да прочетеш нещо оптимистично Smile
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си