НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Ное 21, 2024 10:23 pm Вижте мненията без отговор
каква съм била в предишният си живот
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
AUDAN

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Нед Сеп 06, 2009 7:59 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Днес се сетих, че един познат, с когото се усетихме близки още на първата ни среща, обича нещо, което и аз. Дотук нищо особено. Интересното е, че това не е характерен избор на мнозинството. И най- важното - отличителен белег е на моя род ... от прераждането ми в Англия.

Зарадвах се, че е бил от "нашите", но после си спомних, че той не приема прераждането за истина и се замислих за причината.

Когато се опитвам да разбера друг човек, първоо се поставям на негово място. Така ми се изясняват доста работи.

През въпросното прераждане съ си заработил доста кармица Laughing Ама не се оплаквам. Като цяло съм действал спрамо ситуацията, та си се харесвам (ако не се заблуждавам кой съм бил, разбира се. Защото и този вариант го имам като възможен).

Той е "традионен православен". От ония, на които и баща му и майка му са православни, защото и техните бащи и майки са били православни, защото ...и така до онова златно за България време, когато не сме робували на чужди вери.

Та ако запитам този човек дали смята, че има прераждане, то той би отрекъл. Запитах се пак за причините и сметнах, че има вероятност за два варианта в неготото бъдеще:
1, Да стане някакво силн разтърсващо събитие, което да му даде доказателство за същесвуването на прераждането и от този момент той да се събуди.
2, До края на живота си да си остане на това си мнение.

Съсредоточих се на вариант 2.
Защо?
И тагава ми хрумна, че сегашната му гледна точка (да не приема прераждането) е ... защита за съзнанието му. Т.е. ако е бил някой безмилостен воин и на съвестта му тежат хиляди животи, то ако си спомни това, би се поболял, в буквалния смисъл.

Извод.
Хората си спомнят за лошото, когато са достатъчно силни, за го преодолеят и със спокойствие и мъдрост да продължат напред и насгоре. Rolling Eyes

Пуснато наПуснато на: Пон Сеп 07, 2009 3:17 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

AUDAN написа:
Ок.Казахте измислен пример.И аз ще кажа един.

Мразите човек от роднините си.Нищо лошо не ви е направил,но го празите и това сио е.Опитвате си да си спомните откога е това чувствио,но не се сещате за начало,все едно сте се родили с омразата към него.
Лошото е,че след време усещате вина,а това до какво води,ви е ясно.
Обае...чрез регресия или друг начин разбирате,че в минал живот ви е биел или дори убил.
Сега си обяснявате омразата.Минава време и си казвате:"Е,добре!Това е минало.Хайде стига,а?" и спирате да мразите

Е,нима е зле това???

Може би....

....Идеята е да се справиш без да знаеш причината за чувствата си негативни. Да се пребориш с емоцията , като смириш Егото ....

а след като знаеш истината, тогава не се СМИряваш, а просто ПРИмиряваш ....

или пък някой може да няма толкова добродетелна мисъл, че да прости на друг, който го е убил /да речем/ в предишен живот .... тогава няма шанс да го обикне и в тоя, в тоя случай какво правим?....тъпчем на едно място!

където се намира изначалния ни корен....
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Сеп 07, 2009 5:33 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

AUDAN написа:
Хората си спомнят за лошото, когато са достатъчно силни, за го преодолеят и със спокойствие и мъдрост да продължат напред и нагоре. Rolling Eyes

Аз ти бях обещала да ти оскубя (ти си знаеш кое, казах ти го съвсем наскоро в квартирката ти! Cool няма начин да не си го спомняш) Wink ... но сега се отказвам.

Направо ще те разцелувам за тези бисери, които си натворил тук! Ама публично ...

Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Пон Сеп 07, 2009 7:03 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти

Пуснато наПуснато на: Пон Сеп 07, 2009 6:52 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Тц, тц, тц...
Тия жени нямат угодия и прескачатот едно настроение в обратното.

Да му мисли Змея Rolling Eyes

Пуснато наПуснато на: Пон Сеп 07, 2009 7:01 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ти кой Змей намесваш тук? Щото нашият няма никакъв проблем с двете жени около него, е, малко го поизмъчихме в събота, та сега като му липсва вълната нощно време дири да се завре на топло при някоя. Иначе живот си живее, да му завидиш. Laughing Wink

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
AUDAN

Пуснато наПуснато на: Пон Сеп 07, 2009 7:04 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Има и друг ,,, Wink ... Змей Laughing

Пуснато наПуснато на: Пон Сеп 07, 2009 7:09 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

А-ха. Smile Wink Щото нашият малко позагуби временно змейската си осанка, само погледът му понякога беше станал по-змейски Laughing

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пон Сеп 07, 2009 7:19 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Хммммм ... то има много змейове дето си го търсят със свещица и в крайна сметка си го намират - особено в събота, нали Кати!

Лично аз съм хвърлила око на един Горянин, който не живее тук, в "нашата къща", живее в една друга, много богатска "къща", ама ще го сгепцам аз него и ... такива цунки ще му намяткам, че ще ме помни цял живот ... пък и в следващите си ... обещавам го и на вас, и на него.

А вие ме познавате и знаете, че изпълнявам обещанията си - особено когато става въпорс за Змейове Горяни. Laughing Laughing Laughing

Ей така ще бяга само като се сети за мен ...

Я да не се хилите - виждам всичките до един ...

Напоследък много съм чувствителна на тема змейове, да знаете ...

Подготвена съм за всичко свързано с тях ...

Пуснато наПуснато на: Пон Сеп 07, 2009 7:22 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Така е то със Змейовете, ама си ги обичаме пък! Very Happy Wink

СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пон Сеп 07, 2009 7:25 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Е, живот Кати - каквото дойде, ще го борим. Хайде сега, де ... Cool Laughing

Пуснато наПуснато на: Пон Сеп 07, 2009 7:36 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Кхм! Rolling Eyes
Четките не вършатработа. Аз на какви четки съм се нагледал инаслушал, та..."контролирам нещата", както е модерно да се казва.

Сега си четкам егото в един сайт за езици. Понрже знам,че имам добро произношение, си четаохканията и ахканията на 10-ина души Laughing Laughing

Ама всичко смярка. Пък и да прекаля, с чувство за хумор ще си се забалявам за собствената си глупост и всичкаще приключи добре!

Пуснато наПуснато на: Нед Май 09, 2010 2:42 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

" Стары Ольса " е група от Беларус ( или Белорусия вече не съм сигурен ). Изпълняват песни от XII - XVIII в., когато държавата им била нещо изключително за Средновековието - държава на свободни хора с много демократични, както бихме ги нарекли сега, закони.

Гледах клипа, слушах разбираемия текст и се дивях на реалистичния бой между металисти, които тогава наричали "рицари" и пр.
Обичам филми с битки, защото знам, че никой не е ранен или убит. А "противниците" там са само артисти, които в реалността са дори приятели.

Но този клип е върхът на майсторскиябой, засега. Би трябвалода съм на върха на щастието, но усещах някаква смътна тревога, която не можех да си обясня. Затова гледах клипа поне 10 пъти и ... изведнъж ми просветна какво може да е.

Още от малък обичам Средновековиетио (и времето преди него), но ... мразех противния шум на метал при струговане, шлайфане и т.н.
Чудно защо?!

Но сега имам временно обяснение.
Някога съм водил своя армия "металисти". Всеки стържест звук значи евемтуално раняване на мой войник. А аз, явно, съм бил доста грижовен за подчинените си, което личи и при игрите на РС-то ми, където се стремя да няма нито един пострадал мой воин, макар да е само игра и да ръководя реални хора.

Може и да бъркам, може и да съм прав - не знам. Но ТОВА Е, засега, моето обяснение за обичта към "металистите" и недолюбването спрямо металния стържещ звук.

Ео ви клипа. Гледайте, слушайте, усещайте и осъзнавайте !

" Літвін " - " Стары Ольса "

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта