НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Ное 21, 2024 11:15 pm Вижте мненията без отговор
Ошо и радостта в съществуването без установеност
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
Красимира

Пуснато наПуснато на: Сря Юни 16, 2010 8:31 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Добър вечер, Маг Живин, благодаря, че се намесвате, още по-добре! Smile С кого се сравнявам? - Ами с Ошо, Пападжи, Гангаджи, Рамана Махарши...Те са за мен идеалът за естествени, неподправени хора и не са частично или донякъде осъзнати като мен, а са изживели "просветление", което напълно променя начина им на съществуване и начинът им на реагиране спрямо всичко, спрямо Живота.

Вашето предложение ми се струва...нямам думи...разплака ме. Осъзнах колко малко се обичам. Странно е колко много обичам семейството ми не защото са перфектни хора и не правят грешки, а просто защото друго не е възможно...Когато обичаш, обичаш. Но когато става дума за самата мен - просто не мога. Има толкова много черни и болезнени места вътре в мен, че ме е страх...

Но пък Вие казвате, че ако се приема на доверие изцяло, може би ще осъзная, че съм свободна. Приемам предложението! Ще опитам...още от сега. Smile
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
penka

Пуснато наПуснато на: Сря Юни 16, 2010 8:42 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Опитай! И дано след време да се похвалиш! Той, Маг Живин, това все едно че и за мен го е писал. Ама моята глава е много овньошки дебела и задръстена и макар и да оценявам правилността и мъдростта в съветите му, нещо все не успявам да ги изпълня. Явно има още много да си чукам рогата в стената, макар и да осъзнавам пълното безсмислие на това действие.
Маг Живин

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Юни 16, 2010 9:26 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
...Явно има още много да си чукам рогата в стената, макар и да осъзнавам пълното безсмислие на това действие.

Това е защото си решила, че
penka написа:
Пеперуда той никога няма да стане...

което си е форма на предубеждение и оттам нататък дори блъскането с роги по бетонни съоръжения е подвиг в мирно време. Ако аз мислех така, просто щях да си легна и да се завия през глава.

А и да допълня, че нямам съвети, а предложения. Явно не съм мъдрец, а подривник-приложник.

Красимира написа:
...Ами с Ошо, Пападжи, Гангаджи, Рамана Махарши...Те са за мен идеалът за естествени, неподправени хора и не са частично или донякъде осъзнати като мен, а са изживели "просветление", което напълно променя начина им на съществуване и начинът им на реагиране спрямо всичко, спрямо Живота...

Хубаво е да знаем и да си даваме сметка, че в Живота има и дванадесетокласници, но и те са били в прогимназията. И докато се заплесваме в дванадесетия клас, да не олепим бележник с двойки в края на нашата си учебна година, защото ще повтаряме и пак ще зяпаме от същото разстояние. Гледаме си в краката и действаме по нашите си задачи и докато се усетим в някой форум могат да напишат:

Участник в някой форум написа:
...Ами с Ошо, Пападжи, Гангаджи, Рамана Махарши, Красимира...Те са за мен идеалът за естествени, неподправени хора и не са частично или донякъде осъзнати като мен, а са изживели "просветление", което напълно променя начина им на съществуване и начинът им на реагиране спрямо всичко, спрямо Живота...

Пуснато наПуснато на: Сря Юни 16, 2010 10:00 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Маг Живин написа:

Цитат:
Хубаво е да знаем и да си даваме сметка, че в Живота има и дванадесетокласници, но и те са били в прогимназията. И докато се заплесваме в дванадесетия клас, да не олепим бележник с двойки в края на нашата си учебна година, защото ще повтаряме и пак ще зяпаме от същото разстояние. Гледаме си в краката и действаме по нашите си задачи и докато се усетим в някой форум могат да напишат:

Участник в някой форум написа:
Цитат:
...Ами с Ошо, Пападжи, Гангаджи, Рамана Махарши, Красимира...Те са за мен идеалът за естествени, неподправени хора и не са частично или донякъде осъзнати като мен, а са изживели "просветление", което напълно променя начина им на съществуване и начинът им на реагиране спрямо всичко, спрямо Живота...

Сега пък се смея...от сърце. Добре, разбрах. Благодаря! Няма да напирам да съм нещо друго от това, което съм на сегашния етап.
Красимира

Пуснато наПуснато на: Пет Юни 18, 2010 8:21 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Още веднъж благодаря, Маг Живин, мисля, че предложението, което приех си действа само, без никакви усилия от моя страна. Чудна работа!
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта