НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Ное 21, 2024 10:49 pm Вижте мненията без отговор
Вярно ли е всичко това?
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
perla

Пуснато наПуснато на: Сря Сеп 29, 2010 2:31 pm
МнениеЗаглавие : Вярно ли е всичко това?
Отговорете с цитат

Здравейте маг Селена,поздрави и на потребителите.
От много време ви чета,и най-накрая успях и аз да се регистрирам при вас.В доста тежки периоди,прочитах форумът,материалите които качвате,особено всичко свързано с прераждането и душите!
А вярно ли е всичко това? Кой от мъртвите се е върнал, за да разкаже че има и друг свят? Просто търся своята истина.Защо Библията отрича прераждането? Как да разберем дали наистина не се губим в пръстта,а продължаваме да живеем?
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Valia

Пуснато наПуснато на: Чет Сеп 30, 2010 1:02 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Хм... защо смяташ, че Библията отрича прераждането? Библейските текстове имат тази странна особеност, че след поредица от предаване на уста, преписване, превеждане и тълкуване от ред умни глави могат да придобият умопомрачителен диапазон от смисли - най-често според нагласата и целите на тълкуващия. Можеш ли да намериш конкретни примери от Библията в подкрепа на тезата си?

Относно прераждането, ми... не знам дали "всичко това" е вярно. Но е логично. Сещам се за Моцарт - според мен това не е дете гений, и деца гении не съществуват. Това са просто хора, които с течение на няколко живота са култивирали определени способности у себе си. Допускането, че си получават способностите даром заради Щастливата Родна Звезда е просто оправданието на някои хора за собствения им мързел, който им пречи да развият подобни способности у себе си.

Ти самата какво смяташ, че става, като "умрем"? Не бихме могли да изчезнем безследно. Все пак всеки един от нас е енергия, а един от основните закони на физиката гласи, че енергията на се създава от нищото и не изчезва - само преминава от една форма в друга. Значи и човекът след "смъртта" преминава от една форма в друга. Тежкото физическо тяло не му трябва вече, то принадлежи на Земята и се слива обратно с нея. А съзнанието, живото огънче, Божествената искра, дето прави човека Личност, то продължава своя път.

Съзнанието е любопитно същество. Иска всичко да опита, всичко да научи. И като всяко живо същество подлежи на еволюция. Израстването се постига с опит. Опита се придобива чрез общуване с други съзнания на различен етап от тяхното развитие, в разнообразна среда. А разнообразната среда се постига чрез прераждания в различни светове, в различна физическа форма (или направо без нея), различни социални отношения с други индивиди и т.н.

Вселената е толкова чудна и необятна, че един живот не стига да бъде изучена цялата. Затова и са измислени преражданията. А отделно към това се прибавя и факта, че някои по-неопитни души много трудно се справят в средата на поредната си инкарнация и си пропиляват възможността за учене. Огледай се само и виж колко сърдити, недоволни, излъгани и ощетени люде скитат наоколо и ще се убедиш, че един човешки живот е крайно недостатъчен. А като стигнеш до там да питаш "недостатъчен за какво?", с радост ще си поговоря с теб надълго и нашироко Smile

Пуснато наПуснато на: Чет Сеп 30, 2010 9:23 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Права е да се пита. Всеки, освен фанатично вярващите, си задава много подобни въпроси. Вярата не подлежи на логично и рационално обяснение. Тя затова е и вяра, иначе щеше да е нещо друго, сметки например. Smile Но всеки човек има нужда от вяра, както и от надежда - всъщност двете неща са много свързани.
@perla, не мисля, че можеш да получиш отговор на този въпрос от друг човек, извън самата теб. Но ако имаш нужда от още малко вяра, то и аз спокойно мога да ти кажа: "да, всичко това е вярно!". И този отговор е също толкова недоказуем, колкото и противоположния му.

Пуснато наПуснато на: Чет Сеп 30, 2010 11:03 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Valia,penka,благодаря за отговорите Smile Радвам се че ще можем да си поговорим,че дано стигна и аз до някакво успокоение.
Да вземем примера с Моцарт.Дете на известен композитор,и би могло да се каже че тук гените са изиграли своята роля, а и да предположим че мозъкът му е бил с по развит капацитет.
За Библията си съвършено права.С толкова много редакции,тя търпи коренна промяна.Но ще дам линк към статии на духовни лица.

Прераждането - истина или лъжа?

Ако можете да ми изясните защо твърдят така,ще съм ви много задължена.Значи опирайки се на Християнството,прераждането излиза невъзможно Confused

Аз не знам какво има след живота,не съм била там.Но вярвам че Твореца не би заложил толкова много на нас,за да се превърнем после в пепел и пръст.Няма ли да бъде това гавра за човека?Хората живеем с вяра,и никой няма право да ни я отнема.
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Окт 01, 2010 2:27 pm
МнениеЗаглавие : Re: Вярно ли е всичко това?
Отговорете с цитат

perla написа:
А вярно ли е всичко това? Кой от мъртвите се е върнал, за да разкаже че има и друг свят?

Не е нужно никой да се завръща от мъртвите, Перла! Нито пък да ходи при тях...

...защото смърт няма. Тя е фикция, тя е плод на въображението на невежи и невещи в духовността хора, тя не е действително явление.

Така, както водата преминава в лед и пара по същият начин физическото тяло преминава в пръст, а духът му пък преминава в така нареченото "отвъдно" или астрал, помещаващ се в тънките невидими (за повечето хора естествено!) сфери и планове на Живота...

Всъщност...Аз съм се връщала не еднократно от така нареченото отвъдно (астрал) и мога да разкажа какво има там...Пълно е с Живот - красив и привлекателен - поне с това се сблъсках доста пъти, когато пребивавах в тези светове.

Ти наистина ли не си чела за спомени от миналите прераждания?!

Знаеш ли, че хората, които си спомнят не само детството, ами своето раждане и бебешки период си спомнят също така и миналите животи?!

И не само това - те припознават в настоящия си живот и хората, с които са живяли в предишните си животи. Естествено е да ти кажа, че те са осъзнати Личности обаче...и, че са стари Духове с много прераждания и натрупани духовни опитности.

Докато неосъзнатите индивиди имат несъзнавани усещания на дежа вю...сякаш дадено събитие в живота им се е случвало и друг път, сякаш съответен човек го познават много отдавна...

В това е разликата между осъзнатите Личности и неосъзнатите индивиди.

perla написа:
Просто търся своята истина.

Всеки има право да търси истината, но...тя се преоткрива не в търсенето й и получаването на готови отговори. До нея се стига чрез личностово усъвършенстване и духовно осъзнаване. И когато ги постигнеш, въпросите към околните теб спират и започват да идват отговори чрез самата теб, в самата теб.

perla написа:
Защо Библията отрича прераждането?

...Защото й трябват страхливи и невежи люде, които да бъдат манипулирани чрез собственото им невежество и незнание. Ето - за това.

...За да трупат несметни богатства най-различни религиозни и фанатизирани вероизповедающи, за да властват чрез силата на заблуждението над всички хора, които хал-хабер си нямат за какво иде точно реч.

Страхът от наказание свише е най-могъщият меч за глобално упражняване на власт над всичко и всички.

Книгата за Истината на Живота , т.е. Библията, далеч не е това, което се представя понастоящем и вес още на хората. Тепърва излизат факти, които доказват това мое твърдение...

Библията е скалъпена оттук-оттам в този си вид, който познава общо простолюдието - изопачена, пренагласена, осакатена...напълно обезмислена дори, в своите несвързаности и липси на големи части от нея.

Тук-таме има някакви истински искрици в нея, които буквално стоят смешно и абсолютно изкуствено...прадоксално...

perla написа:
Как да разберем дали наистина не се губим в пръстта,а продължаваме да живеем?

Като опазнаем себе си, като вникнем чрез това опознаване в естествените закономерни процеси на Живота в Природата - вътре и извън нас.

Така...няма друг начин. Confused Rolling Eyes

Пуснато наПуснато на: Пет Окт 01, 2010 2:35 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Благодаря за отговора,чаках го с нетърпение Smile
Разбира се че съм чела за спомени от минали прераждания. Спящия пророк-Едгар Кейси,Нютон,Реймънд Муди и доста други.
В мен се явиха съмнения,четейки какво казват лекарите за тези регресии,и после думите на пророците в Библията за деня на Страшния съд!
Разбирате че да се обърна именно към Вас, за по- точна информация,това е признаване на големият ви труд и опитност в тази материя.

Маг Селена,в коя религия да търсим истината?
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пет Окт 01, 2010 2:39 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
Но всеки човек има нужда от вяра, както и от надежда - всъщност двете неща са много свързани.

Нуждата от вяра и надежда се базират и основават върху страха, страха от наказанието и страданието.

А никъде в Библията не се споменава, че именно чрез страданието постигаме себе- и самоусъвършенстването си, именно чрез допусканите от нас грешки...

И не би могло да бъде иначе, разбира се!

Можеш ли да познаваш и о-познаваш света без да си се сблъскал с него, без да си го усетил, без да си го изпитал като действие върху себе си?! Neutral

За този процес не е нужна нито вяра, нито надежда...те само могат да породят дълбоки заблуди - нищо повече...А, и страх - естестевно. Нужно е правилно разбиране и прозрение за истинските неща В и ОТ Живота в неговата цялост.

Пуснато наПуснато на: Пет Окт 01, 2010 2:52 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

perla написа:
В мен се явиха съмнения,четейки какво казват лекарите за тези регресии...

Нека не забравяме, че повечето от лекарите не могат да бъдат нужен критерий в собствената си област, камо ли в областта на духовното...!!!

А и регресии правят обикновено невещи, заблудени и незнаещи хора, без значение дали те са медици или не.

Това е твърде жестоко за самият индивид - първо, и второ - никой няма право да нахлува в толкова личен и интимен свят и периметър от Живота на хората.

И още повече - регресиите са изключително вредни и опасни, защото те бъркат в най-дълбоките нива на подсъзнанието, безсъзнателното и неосъзнатото в ума на човека.

Самите те се класифицират в разделите на психологията като НЛП (невро-лингвистично програмиране), в процеса на което можеш да принудиш съответен индивид да говори това, което искаш ти самия.

Регресиите също не могат да бъдат абсолютно никакъв критерий като доказателство за Прераждането. Това по-скоро са несъстоятелни психо-брътвежи...

Регресиите по-скоро са грубо посегателство над човешкия Живот и психика - на тях изобщо не бива да им се вярва.

Може да се вярва и разчита на всеки осъзнат процес в човека, продиктуван от нивото му на себеусъвършенстване и себепознание.

perla написа:
Маг Селена,в коя религия да търсим истината?

В никоя.

Истината е вътре в нас - трябва само да я преоткрием. Нищо повече.

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта