| Автор |
Съобщение |
Lea
|
Пуснато на: Сря Сеп 14, 2011 12:51 pm
Заглавие : За комплексите
|
 |
|
Здравейте Маг Селена,
в отговорите на въпросите зададени тук във форума, често се срещат характеристики на хора, които са носители примерно на Троен Нарцистичен комплекс или пък Двоен Кайнов комплекс (примерно). На мен ми е интересно, това каква ще е степента му и изобщо характера на комплекса от какво зависи – от семейната среда, от самия индивид, от кармата, съдбата? Ако примерно в съдбата на човек комплекса го има като даденост, възможно ли е да бъде избегнат или поне да бъде намален, такаче примерно когато стане на 30 години да не е троен, а да речем да е “с по-ниска степен“? До каква степен даден комплекс бива лечим и има ли момент, в който той вече с нищо и по никаъв начин не може да се коригира?
Предполагам, че до голяма степен, всичко това зависи от нивото на осъзнатост на индивида, но все пак ще ми бъде интересно на прочета и вашето мнение, за което ви благодаря предварително! |
|
|
|
|
|
 |
AUDAN

Местожителство: България,Земята...засега
|
Пуснато на: Сря Сеп 14, 2011 8:11 pm
Заглавие :
|
 |
|
Чудесен въпрос, Lea!
И на мен ми е интересно. Имам предположения,но предпочитам истината от знаещ пред предположенията на незнаещ. |
|
|
 |
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
|
Пуснато на: Чет Сеп 15, 2011 9:14 am
Заглавие : Re: За комплексите
|
 |
|
| Lea написа: | | На мен ми е интересно, това каква ще е степента му и изобщо характера на комплекса от какво зависи – от семейната среда, от самия индивид, от кармата, съдбата? |
Степента на комплекса и скритите характера белези на даден човек зависят преди всичко от самия него, от неговото разбиране, желания, мисли и действия. Едва на втора позиция идва кармата, която сътворява естествено самия той, после семейната среда. Всичките тези компоненти събрани в едно обуславят и определят съдбата на въпросния индивид.
| Lea написа: | | Ако примерно в съдбата на човек комплекса го има като даденост, възможно ли е да бъде избегнат или поне да бъде намален, такаче примерно когато стане на 30 години да не е троен, а да речем да е “с по-ниска степен“? |
Комплексът не е даденост, а придобитост - независимо от това дали е привнесен от минал живот или е втъкан в съдбовния и житейски път като кармично проявление.
Комплексът е болест свързана с психическото състояние на определен индивид. Болест изразена в различна степен в зависимост от кармичните наслоения на индивида, който е правил все едни и същи грешки вследствие на своето не-разбиране на живота, на своята духовна слепота, незнание и невежество.
Прагът на всяка една придобита болест може да бъде снижен или окончателно изчистен, отстранен.
Това става чрез пробуденото съзнание на индивида, който преобразува знанията си в по-знания като същевременно се само- и себе-усъвършенства в духовно направление.
Прага на всеки един комплекс може да бъде снижен или окончателно ликвидиран единствено чрез личните усилия на съответния индивид чрез неговото правилното разбиране на естеството на нещата.
| Lea написа: | | До каква степен даден комплекс бива лечим и има ли момент, в който той вече с нищо и по никаъв начин не може да се коригира? |
Както казах комплекса може да снижи своята степен на проявление единствено при положени усилия от страна на неговия носител чрез съответното правилно разбиране на самото явление и чрез личностовото себе- и само-усъвършенстване.
Дори може да бъде ликвидиран окончателно - един път и завинаги.
| Lea написа: | | Предполагам, че до голяма степен, всичко това зависи от нивото на осъзнатост на индивида, но все пак ще ми бъде интересно на прочета и вашето мнение, за което ви благодаря предварително! |
Предположението Ви е абсолютно правилно. Без да се е осъзнал и събудил съответния индивид нищо не може да се постигне в рамките на корекциите съотнесени към комплексите касаещи неговото психическото състояние.  |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
   |
|
|
|
 |
Lea
|
Пуснато на: Чет Сеп 15, 2011 12:08 pm
|
 |
|
| СЕЛЕНА - СУВАРНА ВИШУДХА написа: | | Комплексът е болест свързана с психическото състояние на определен индивид. Болест изразена в различна степен в зависимост от кармичните наслоения на индивида, който е правил все едни и същи грешки вследствие на своето не-разбиране на живота, на своята духовна слепота, незнание и невежество. |
Да разбирам ли тогава, че една огромна част от населението на земята страда от психически болести?
А какво става с дадена личност, ако в продължение на много животи продължава да прави все същата грешка - степента на комплекса се увеличава до неузнаваемост и се стига до пълна деградация на личността или просто идва един повратен момент, когато „лампичката светва“? |
|
|
|
|
|
 |
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

|
Пуснато на: Чет Сеп 15, 2011 4:10 pm
|
 |
|
| Lea написа: | | Да разбирам ли тогава, че една огромна част от населението на земята страда от психически болести? |
Много голяма част от човечеството на този етап от времето страда от психични заболявания, провокирлани от най-различни комплекси.
Ако това трябва да се изразява в проценти те са не по-малко от 30%, като поне 15% от тях са с пълна невменяемост.
Нека към тях прибавим още 30% страдащи от леки форми на психични разстройства.
Още 30% са в диапазона на тежките стресовисъстояния и напрежение.
Останалите 10% са така да се каже що-годе нормални и трезво мислещи хора.
| Lea написа: | | А какво става с дадена личност, ако в продължение на много животи продължава да прави все същата грешка - степента на комплекса се увеличава до неузнаваемост и се стига до пълна деградация на личността или просто идва един повратен момент, когато „лампичката светва“? |
Винаги съществува вероятност да "светне лампичката", дори тогава, когато индивида съвсем е деволюирал и стигнал до дъното, т.е. предстои да се прекъсне окончателно връзката му с неговата Лична Душа и Монада.
Тогава той слиза в Царството на Животински свят и се преражда в животно, но въпреки всичко и там съществува вероятността и се дава възможността за ново еволюиране.
Съществуват много редки случай, когато прераждащата се Живителната Искра стигне до окончателен и пълен разпад - но и такива варианти съществуват. |
|
   |
|
|
|
 |
Lea
|
Пуснато на: Чет Сеп 15, 2011 8:32 pm
|
 |
|
| СЕЛЕНА - СУВАРНА ВИШУДХА написа: | | Тогава той слиза в Царството на Животински свят и се преражда в животно, но въпреки всичко и там съществува вероятността и се дава възможността за ново еволюиране. |
Не знаех, че има и такъв вариант, когато индивидът в някой си живот може да се окаже животно.
Е то тогава какво излиза, че един комплекс, който не е овладян, може да те превърне в животно. Интересно в такъв случай, оказва ли комплексът влияние върху вида на животното или бива въплътен просто в кякакво животинче.
При наличие на толкова психични заболявания сред хората има ли някакъв начин, когато се запознаем с някого да видим или осъзнаем, че той страда от психични разстройства, защото много често това май не се забелязва, а чак по-късно примерно в една връзка нещата започват да „извират“.
Може ли, така да се каже, да се разпознае психопата още в началото или това вече е свързано отново по някакъв начин със степента на осъзнатост на индивида дали ще успее или не да разпознае с какъв човек го е сблъскала съдбата? |
|
|
|
|
|
 |
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

|
Пуснато на: Пет Сеп 16, 2011 12:48 pm
|
 |
|
| Lea написа: | Не знаех, че има и такъв вариант, когато индивидът в някой си живот може да се окаже животно. |
Много дълго проучвах този вариант и вероятност, защото според източните аналите се твърди, че е точно така. И още по-дълго време не исках да приема, че е така...
Но...Великите Посветени знаят повече от мен. Важното е, че и аз се убедих в Познанията им и ги приех в това отношение.
| Lea написа: | | Е то тогава какво излиза, че един комплекс, който не е овладян, може да те превърне в животно. Интересно в такъв случай, оказва ли комплексът влияние върху вида на животното или бива въплътен просто в кякакво животинче. |
Абсолютно, разбира се, че оказва.
| Lea написа: | | При наличие на толкова психични заболявания сред хората има ли някакъв начин, когато се запознаем с някого да видим или осъзнаем, че той страда от психични разстройства, защото много често това май не се забелязва, а чак по-късно примерно в една връзка нещата започват да „извират“. |
Има разбира се, но затова се изисква много голямо разбиране и Познание.
| Lea написа: | | Може ли, така да се каже, да се разпознае психопата още в началото или това вече е свързано отново по някакъв начин със степента на осъзнатост на индивида дали ще успее или не да разпознае с какъв човек го е сблъскала съдбата? |
Когато индивидът е осъзнат вече се нарича Личност, а когато Личността е постигнала правилното разбиране и Познанието се е докоснало до нея всеки един психопат или социопат бива разпознаван на мига от нея. |
|
   |
|
|
|
 |
Lea
|
Пуснато на: Пет Сеп 16, 2011 8:30 pm
Заглавие :
|
 |
|
МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ, Маг Селена за тази информация. Това с прераждането в някаква животинска форма наистина много ме озадачи.
Честно казано в мен възникнаха още един куп въпроси, но май не ми се иска да прекалявам, а пък и не знам доколко това е интересно за останалите тук във форума. |
|
|
|
|
|
 |
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

|
Пуснато на: Съб Сеп 17, 2011 4:29 pm
Заглавие :
|
 |
|
Имаш ли въпроси - питаш.
Както виждаш повечето тук не питат, защото много от тях са тук още от 2006 год.
Научиха и разбраха доста неща...
Но...винаги могат да научат още повече, няма да им бъде излишно.
Тепърва може би тук , във форума, ще тръгнат изненади.
Не обичам да отговарям на въпроси от личен характер, но когато става въпрос за духовно себе-усъвършенстване мога да говоря колкото е необходимо. |
|
   |
|
|
|
 |
Lea
|
Пуснато на: Съб Сеп 17, 2011 8:50 pm
Заглавие :
|
 |
|
Оооо, добре – тогава питам още.
Това с животните ми стана много интересно. Възможно ли е в резултат на даден комплекс, личността да придобие характерни за дадено животно черти или характеристики? В смисъл, например съм срещала хора, които още в началото някак ми напомнят на дадено животно, да речем една жена, която ми приличаше по някакъв начин в лицето все едно лисица. Не казвам, че е грозна, даже напротив доста привлекателна е, но на мен просто ми „напомня“ на това животинче. В последствие открих, че и държанието (явно тогава и мислите й) ми напомнят точно на определенията за лисици каквито ги знаем в приказките и басните. Или пък съм срещала други хора, които все едно са някой плъх. Изобщо тези черти могат ли да се съотнесат по някакъв начин с даден комплекс или тук става дума вече за нещо друго?
По какъв начин един комплекс оказва влияние, върху животното, в което ще се превърне един индивид при прераждането си? Може ли да дадете някакъв пример даден комплекс с какво животно се свързва?
Нещо друго, което ми направи впечтление в отговорите Ви тук във форума е, че в повечето случаи мъжете страдат от троен Нарцистичен комплекс. Наблюдават ли се някакви повече характерни за жените и съотвентно повече характерни за мъжете комплекси? Или не може да се каже, че съществува някаква закономерност във връзка с половете?
Ако трябва да разширим кръгозора на ниво нация, то тогава може ли да се каже също така, че за индивидите от една нация е присъщ един комплекс, а за тези от друга – друг кпмплекс? Или нещата винаги са доста разнородни и не може да се направи някакво обобщение в тази насока?
Май за сега това са въпросите.
МНОГО, МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ за възможността да ги задам! |
|
|
|
|
|
 |
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

|
Пуснато на: Пон Сеп 19, 2011 9:33 pm
Заглавие :
|
 |
|
| Lea написа: | Оооо, добре – тогава питам още.
Това с животните ми стана много интересно. Възможно ли е в резултат на даден комплекс, личността да придобие характерни за дадено животно черти или характеристики? В смисъл, например съм срещала хора, които още в началото някак ми напомнят на дадено животно, да речем една жена, която ми приличаше по някакъв начин в лицето все едно лисица. Не казвам, че е грозна, даже напротив доста привлекателна е, но на мен просто ми „напомня“ на това животинче. В последствие открих, че и държанието (явно тогава и мислите й) ми напомнят точно на определенията за лисици каквито ги знаем в приказките и басните. Или пък съм срещала други хора, които все едно са някой плъх. Изобщо тези черти могат ли да се съотнесат по някакъв начин с даден комплекс или тук става дума вече за нещо друго? |
Не само, че е възможно, но е и абсолютно така.
| Lea написа: | | По какъв начин един комплекс оказва влияние, върху животното, в което ще се превърне един индивид при прераждането си? Може ли да дадете някакъв пример даден комплекс с какво животно се свързва? |
Всичко е в генетичните записи на човека, който се преражда в животно, а те се съхраняват в Акашовите хроники до момента на прераждането, в който се предават на самия вид животно чрез нанасянето на енерегийната жизнена матрица в зародиша.
| Lea написа: | | Нещо друго, което ми направи впечтление в отговорите Ви тук във форума е, че в повечето случаи мъжете страдат от троен Нарцистичен комплекс. Наблюдават ли се някакви повече характерни за жените и съотвентно повече характерни за мъжете комплекси? Или не може да се каже, че съществува някаква закономерност във връзка с половете? |
Не съществува някаква определена закономерност в този процес, макар че в съответните епохи винаги преобладават комплексите на този полов индивид, на който енергетиката е водеща.
В Кали Юга преобладава/преобладаваше мъжката енергия, мъжката полярност. Затова е нормално и естествено мъжете да страдат повече от жените от Нарцисизъм.
Но...това в триизмерната реалност ще се промени с настъпването на Сатия Юга.
| Lea написа: | Ако трябва да разширим кръгозора на ниво нация, то тогава може ли да се каже също така, че за индивидите от една нация е присъщ един комплекс, а за тези от друга – друг кпмплекс? Или нещата винаги са доста разнородни и не може да се направи някакво обобщение в тази насока?
Май за сега това са въпросите.
МНОГО, МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ за възможността да ги задам! |
Ако трябва да разширим кръгозора на ниво нация естествено, че може да се каже, че за индивидите от едната нация е присъщ един комплекс, а за тези от другата – друг комплекс. Това е абсолютна космична закономерност. |
|
   |
|
|
|
 |
Light&Love

|
Пуснато на: Пет Сеп 23, 2011 3:26 pm
Заглавие :
|
 |
|
Lea, казваш, че си виждала хора, които по някакъв начин ти приличат на някакво животно. И аз съм срещал доста такива. Затова искам и аз да задам един въпрос на Маг Селена, възможно ли е това просто да са животинки, превъплътени в човешки тела, тъй като знам, че в момента доста животински души се прераждат като хора! И обикновено това им личи! Дори аз лично смятам, че много от така наречените ОП-ове са именно това - животни в човешки тела. И от това може да се обясни защо те толкова лесно могат да се манипулират и единственото, което ги интересува е храната и сексът! Особено опасни са инкарнациите на хищници като крокодили, лъвове, рисове и т. н. Те обикновено стават жестоки садисти и убийци! Иначе и за лошото психично здраве на човечеството сте напълно права! Както се казва: "Ако си сложим крушки на нервите, България ще светне!" Аз самият наскоро преживях нервен срив, от който още се възстановявам, да не говорим, че много от приятелите и познатите ми, в това число и родителите ми са супер стресирани! Лошо, много лошо! Но пък съм оптимист и знам, че скоро всичко ще си дойде на мястото! Приятен ден!  |
|
_________________ Добри мисли, добри думи, добри дела... |
|
|
|
 |
AUDAN

Местожителство: България,Земята...засега
|
Пуснато на: Пет Сеп 23, 2011 4:26 pm
Заглавие :
|
 |
|
| Light&Love написа: | | Особено опасни са инкарнациите на хищници като крокодили, лъвове, рисове и т. н. Те обикновено стават жестоки садисти и убийци! | Това ми напомня за някои воински практики, когато преди битка се постига единение с духа на някой силен хищник.
Чудя се, дали някои хора го правят несъзнателно и дали не става дума за вселяване на животински дух в слабо откъм полеева защита човешко тяло ...
| Light&Love написа: | ... много от така наречените ОП-ове са именно това - животни в човешки тела. И от това може да се обясни защо те толкова лесно могат да се манипулират и единственото, което ги интересува е храната и сексът!  | За мен са по-опасни "извисените духовмо", които не се интересуват от храна и секс, а от власт и пари |
|
|
 |
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

|
Пуснато на: Пон Сеп 26, 2011 10:13 pm
Заглавие :
|
 |
|
| Light&Love написа: | Затова искам и аз да задам един въпрос на Маг Селена, възможно ли е това просто да са животинки, превъплътени в човешки тела, тъй като знам, че в момента доста животински души се прераждат като хора! И обикновено това им личи! Дори аз лично смятам, че много от така наречените ОП-ове са именно това - животни в човешки тела. |
Моите поздравления, възможно е, абсолютно си прав, да, така е, разбира се!  |
|
   |
|
|
|
 |
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|
|