Автор |
Съобщение |
nikolay milanov
|
Пуснато на: Вто Мар 20, 2007 4:41 pm
Заглавие : ?????, ?????? ? ?????? ????????
|
|
|
Поради проявения интерес към изобразителното изкуство в предишната тема:
За картините, в темата " нашата цел" може да се каже, че са в стил Експресионизъм.
Пикасо е работил в изключително много стилове - реализъм , импресионизъм, експресионизъм, кубизъм и др.
Всъщност оснпвоположника на кубизма е Сезан. Пикасо поема и доразработва концепцията за кубизма.Той казва за себе си:" Аз не търся, аз намирам!"
Матис е типичен експресионист. Общо взето като добавим Малевич, Кандински, Шагал и още няколко художника, това което
са направили в края на 19, началото на 20 век е революционно, те не са оставили почти никакъв шанс да се измисли нещо ново. Всичко направено след тях е подобие или взаимствано от тях.
Един от гореспоменатите, когато нарисувал два бели квадрата един в друг казал, че от тук натам нищо ново повече не може да се направи, експериментите приключват до тук!
Това слага началото на инсталациите и перформансите и края на развитието на изобразителното изкуство. В момента, това което се представя като супермодерно изкуство, вече е направено през 30-те и60 години.
линкове към Матис и Пикасо:
Matisse
Picasso |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Местожителство: София
|
Пуснато на: Вто Мар 20, 2007 6:47 pm
Заглавие :
|
|
|
Мина ми през ума точно за кубизма и експресионизма, ама като не бях сигурна ... какво да кажа!
Всъщност ... моя син рисува по-скоро в стил кубизъм и без да беше обучавам от когото и да било, рисуваше в пълна перспектива!
Аз не знаех, че прави точно това ...просто харесвах картините му, без да разбирам за какво става въпрос!
Но после се оказа, че той наистина бил талантливо момче ... |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
nikolay milanov
|
Пуснато на: Сря Мар 21, 2007 5:47 am
Заглавие : ??????
|
|
|
Здравейте, Маг Селена!
Много бихме искали да видим картините на сина ви. Има ли начин да ги видим в интернет?
Еми, Ники |
|
|
|
|
|
Маг Живин
|
Пуснато на: Сря Мар 21, 2007 10:54 pm
Заглавие : Re: ?????, ?????? ? ?????? ????????
|
|
|
nikolay milanov написа: | Един от гореспоменатите, когато нарисувал два бели квадрата един в друг казал, че от тук натам нищо ново повече не може да се направи, експериментите приключват до тук!... |
Здравейте, като си говорим за тези неща се сещам за един много стар будистки "експеримент" - с черен квадрат на черен фон. Опреди векове. Явно експериментите продължават
Благодаря за линковете |
|
_________________ "Всекиму своето!" |
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Сря Мар 21, 2007 10:58 pm
Заглавие : Re: ??????
|
|
|
nikolay milanov написа: | Здравейте, Маг Селена!
Много бихме искали да видим картините на сина ви. Има ли начин да ги видим в интернет?
Еми, Ники |
Нееее ... не е възможно да ги видите! И не мога да изтъкна точно тук причините, нито пък да ги коментирам ... но за сметка на това пък по този въпрос може да си поговорите със Светулка! |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
Светулка
|
Пуснато на: Чет Мар 22, 2007 5:02 am
Заглавие : Re: ?????, ?????? ? ?????? ????????
|
|
|
Маг Живин написа: | nikolay milanov написа: | Един от гореспоменатите, когато нарисувал два бели квадрата един в друг казал, че от тук натам нищо ново повече не може да се направи, експериментите приключват до тук!... |
Здравейте, като си говорим за тези неща се сещам за един много стар будистки "експеримент" - с черен квадрат на черен фон. Опреди векове. Явно експериментите продължават
|
М-и-и-и, дотук от монхромната гама липсва сивото.
Пък после имаме и основните цветове.
Да взема да видя с кои точно са "експериментирали", за да се наредя и аз с някой все още не-експериментирВан ? |
|
|
|
|
|
Маг Живин
|
Пуснато на: Чет Мар 22, 2007 5:29 pm
Заглавие :
|
|
|
Какво ще кажеш за червено на жълти точки |
|
_________________ "Всекиму своето!" |
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|
|