Автор |
Съобщение |
Маг Живин
Местожителство: София
|
Пуснато на: Сря Мар 21, 2007 10:42 pm
Заглавие :
|
|
|
Какво означава хванахме й светец? |
|
_________________ "Всекиму своето!" |
|
|
|
nelisun
|
Пуснато на: Чет Мар 22, 2007 8:46 am
Заглавие :
|
|
|
Привет и на вас маг Живин!Изразът"Хванахме светец"е равнозначен на думата "курбан",само че в нашия край така се нарича.
Избираш например от св.Архангел Михаил,св.Георги,св.ап.Петър и Павел.Светецът го правим за здравето на някой член от семейството.Щом веднъж си го избрал,правиш го постоянно,на същата дата веднъж в годината.Ходи се на църква,заедно с част от храната,която е приготвена,и прекадена с тамян,всичко друго от тук натам е въпрос на личен избор на човека.Мисля,че ккаквито и ритуали да правим,ако нямаме вяра,всичко ебезсмислено.
Смисълът на светеца е в молитвата.Аз например не чета специални църковни молитви,по-важно е да се моля искренно за детето ми.
Надявам се да съм била изчерпателна и разбрана.
Даже имам и идея да предложа като тема ,различните обичай и ритуали в България.Вие какво ще кажете? |
|
_________________ У човека има една тъмна страна,и тя се нарича глупост. |
|
|
|
Маг Живин
|
Пуснато на: Чет Мар 22, 2007 5:21 pm
Заглавие :
|
|
|
На Аудан ще му се стопи клавиатурата |
|
_________________ "Всекиму своето!" |
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Чет Мар 22, 2007 5:38 pm
Заглавие :
|
|
|
Относно Ванга има интересна статия във в."Нощен труд" от 20-21.03.- разказ на една обикновена изстрадала жена,на която Ванга е помогнала да промени живота си и мирогледа, посмъртно продължава да и се явява на сън и да я съветва, както и сина и, който е взатвора.А въпросната жена отвреме-навреме преспива на гроба и. |
|
|
|
|
|
AUDAN
Местожителство: България,Земята...засега
|
Пуснато на: Чет Мар 22, 2007 5:58 pm
Заглавие :
|
|
|
Маг Живин написа: | На Аудан ще му се стопи клавиатурата |
Щеше да е вярно,ако преди седмица-две не попаднах на "Небесното око".В 3 части са тук и ако всеки прави 5-те упражнения ще бъде здрав,жизнен и знаещ.
Прочетете,опитайте и знайте!Да четете друго от "моите" материали,след като сте усвоили упражненията е все едно да учите езици,при условие,че владеете телепатия. |
|
_________________ "Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI |
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Чет Мар 22, 2007 6:09 pm
Заглавие :
|
|
|
nelisun написа: | Привет и на вас маг Живин!Изразът"Хванахме светец"е равнозначен на думата "курбан",само че в нашия край така се нарича.
Избираш например от св.Архангел Михаил,св.Георги,св.ап.Петър и Павел.Светецът го правим за здравето на някой член от семейството.Щом веднъж си го избрал,правиш го постоянно,на същата дата веднъж в годината.Ходи се на църква,заедно с част от храната,която е приготвена,и прекадена с тамян,всичко друго от тук натам е въпрос на личен избор на човека.Мисля,че ккаквито и ритуали да правим,ако нямаме вяра,всичко ебезсмислено.
Смисълът на светеца е в молитвата.Аз например не чета специални църковни молитви,по-важно е да се моля искренно за детето ми.
Надявам се да съм била изчерпателна и разбрана.
Даже имам и идея да предложа като тема ,различните обичай и ритуали в България.Вие какво ще кажете? |
Ако жертвоприношението е убито животно, то това вече не е на добро! Помисли само - сходното привлича сходното!!!
Никак не е трудно да разбереш, че животното умира в мъка и страдание, а е абсолютно невинно създание ... тогава - какво става?!
Не мислиш ли, че мъката и страданието са храна за демоничните същности и зловредните духове?! Това просто са отживелици и зловредни религиозни схващани и виждания за живота!!!
Не си ли чувала за това от Гуруджи Шибендо Лахири, nelisun?!
Не си ли чела посланието му, в което той казва що е това молитва и по какво се различава от медитацията?!
Ако не си - то можеш да го направиш тук, в "Публикации"-те на сайта ни в раздела на "Крия йога"! |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Чет Мар 22, 2007 6:16 pm
Заглавие :
|
|
|
Много интересна и полезна информация за курбана! Хората го правят,когато са се разминали на косъм от смъртта при някакви обстоятелства, ако е при злополука на пример, на същата дата всяка година.Счита се, че почнели се веднъж с курбама, трябва да се прави най-редовно, в противен случай "отложената жертва на човека се взима".И така се "откупват".А всъщност излиза, че не трябва да се прави!Радвам се, че го обяснихте! |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Чет Мар 22, 2007 6:21 pm
Заглавие :
|
|
|
Ами това просто са глупави суеверия ... нищо повече! |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Чет Мар 22, 2007 6:26 pm
Заглавие :
|
|
|
За съжаление много дълбоко са вкоренени в съзнанието на хората и те не само, че вярват, но и го съблюдават да го спазват. |
|
|
|
|
|
INDIGO*
|
Пуснато на: Чет Мар 22, 2007 6:38 pm
Заглавие :
|
|
|
Но когато група хора мислят за едно и сащо нещо , по едно и сащо време те сьзнтелно или не ,дават сила и воля на ритуала ,така наре4ения курбан и така ,той деиства |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Чет Мар 22, 2007 6:40 pm
Заглавие :
|
|
|
Някои мислят, ама някои мислят за "папкането и пийването" дето го съпровожда. |
|
|
|
|
|
MeGaN_
Местожителство: Велинград
|
Пуснато на: Чет Мар 22, 2007 6:56 pm
Заглавие :
|
|
|
kati написа: | Някои мислят, ама някои мислят за "папкането и пийването" дето го съпровожда. |
Много добре казано Кати ! |
|
_________________ Можеш да направиш две грешки по пътя към истината: да не го извървиш целия и въобще да не тръгнеш по него!!! |
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Чет Мар 22, 2007 7:57 pm
Заглавие :
|
|
|
Пак чета публикация за Ванга - по повод на това, че на гроба и идват много поклонници, много прииждат различни страни от Зап.Европа и специално от Скандинавските страни - шведи, норвежци, финдландци, идват французи, белгийци, холандци и садят цветя на гроба и.Някои успяват да "установят контакт" с нея, други не. Банда млади иманяри разкопавали древни гробове в Рупите и ги сполетяват разни злополуки и болести. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Чет Мар 22, 2007 9:48 pm
Заглавие :
|
|
|
Яяяя ... браво, Кати! Темата наистина беше за Ванга и ... т.н., що така другите забравиха за нея?!
Само ти се сети! Благодаря ти! |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Чет Мар 22, 2007 9:56 pm
Заглавие :
|
|
|
Щото чета в."Нощен труд", дето някои хора не го уважават, че бил много клюкарски, а там има и добри попадения, та поредицата статии, дето тръгна от два дена е точно за Ванга и не можах да ги подмина без да споделя информациата.Предполагам, че за Вас нищо ново/пише и за противоречието - роднини-"приятели"-държава, относно последната и воля/, но за форумиращите, може да им е интересно. |
|
|
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|