Автор |
Съобщение |
tan4eto77
Местожителство: Разград
|
Пуснато на: Нед Апр 01, 2007 10:30 pm
Заглавие :
|
|
|
понякога си мисля че има някаква макар и малка злобичка към врага ми,но после след секунди си казвам че има кой да ги осъди вместо мен/говоря за Господ/,та рано или късно нещата се завъртат и е по-добре заради някое мое "желание или пожелание"да не си навличам нещо на себе си а само да гледам отстрани какво си е "пожелал" врага ми. |
|
|
|
|
|
irini
Местожителство: София
|
Пуснато на: Нед Апр 01, 2007 10:38 pm
Заглавие :
|
|
|
kati написа: |
Аз лично се опитвам да не го правя, защото се стремя да постигна някаква хармония, но говоря по принцип.Вредата от другите може да не се изчерпва само с обиди, а с по-осезателни неща. Може би решението е да се отбраняваме, но безпристрастно, без омраза, без зло пожелание. И мислено да им прощаваме. |
Кати, Безпристрастността е Любов!
1 Коринтяни 13:7. всичко премълчава, на всичко хваща вяра, на всичко се надява, всичко търпи. |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Нед Апр 01, 2007 10:40 pm
Заглавие :
|
|
|
Значи в този ред на мисли сме близо да я достигнем. |
|
|
|
|
|
irini
|
Пуснато на: Нед Апр 01, 2007 10:50 pm
Заглавие :
|
|
|
kati написа: | Значи в този ред на мисли сме близо да я достигнем. |
Постигането опира не само до мисли, а и до дела!
Делата трябва да бъдат огледало на мисълта.
1 Коринтяни 13:7. всичко премълчава, на всичко хваща вяра, на всичко се надява, всичко търпи. |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Нед Апр 01, 2007 10:53 pm
Заглавие :
|
|
|
И аз имах предвид достигане "на дело". |
|
|
|
|
|
irini
|
Пуснато на: Нед Апр 01, 2007 10:55 pm
Заглавие :
|
|
|
kati написа: | И аз имах предвид достигане "на дело". |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Нед Апр 01, 2007 10:59 pm
Заглавие :
|
|
|
|
|
Маг Живин
|
Пуснато на: Сря Апр 04, 2007 7:19 pm
Заглавие :
|
|
|
irini написа: | ...Делата трябва да бъдат огледало на мисълта. |
Според мен "делата" трябва да са нещо като отклик на възникнала ситуация. Защото бидейки огледало на мисълта, те се превръщат в огледало на (пред)убежденията - позитивни и негативни, които на свой ред се явяват стожери на егото. Укрепват го, приласкават го и го убеждават как правилно е постъпило. |
|
_________________ "Всекиму своето!" |
|
|
|
irini
|
Пуснато на: Пет Апр 06, 2007 8:43 pm
Заглавие :
|
|
|
Маг Живин написа: | irini написа: | ...Делата трябва да бъдат огледало на мисълта. |
Според мен "делата" трябва да са нещо като отклик на възникнала ситуация. Защото бидейки огледало на мисълта, те се превръщат в огледало на (пред)убежденията - позитивни и негативни, които на свой ред се явяват стожери на егото. Укрепват го, приласкават го и го убеждават как правилно е постъпило. |
Здравейте, Маг Живин!
Съгласна съм с това, което казвате, но бих искала да направя едно уточнение.
Мислите и чувствата са проявления на ума. Делата са отражение на нашите мисли и чувства. Те са резултат от тях. Мисълта е движение. Тя е онова, което привежда материята в движение. Мисълта е, която предхожда делата ни, а те самите са следствие от породена в съзнанието мисъл.
Така и делата са "отклик на възникналата ситуация", която не се ражда вън от съзнанието, а в него, като го изпълва със съдържание.
Делата ни са предопределени от предхождащият ги момент и са следствие от него.
|
|
|
|
|
Маг Живин
|
Пуснато на: Пет Апр 06, 2007 8:54 pm
Заглавие :
|
|
|
Чудех се защо не обичам думата дела. Като малък си мислех, че това е революционна дума, защото обикновените хора имаха дейности, извършваха действия или проявяваха някаква активност, а само за великите казваха, че имали дела, и затова не я обичах. Като по-голям разбрах, че не я обичам, защото прикрива, замазва и затулва различията между горните три присъщности на обикновените люде и предизвиква понятиен смут, на какъвто се наслаждаваме в момента |
|
_________________ "Всекиму своето!" |
|
|
|
Mihail
|
Пуснато на: Пет Апр 27, 2007 11:49 pm
Заглавие : 7
|
|
|
Към враговете аз съм безразличен. Те са хора които не са щасливи. Преди аз бях враг на себе си с глупостите си. Научих се да се обичам и да съм приятел със себе си и да не съм враг на себе си. Научих се да бъда себе си. Врагът е човек който може да работи срещу теб открито или не. Дори един враг да ме обиди или набие, аз ще му пожелая щастие. |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Пет Апр 27, 2007 11:53 pm
Заглавие :
|
|
|
Звучи много зряло за 13-годишен
|
|
|
|
|
|
AUDAN
Местожителство: България,Земята...засега
|
Пуснато на: Съб Апр 28, 2007 7:38 am
Заглавие :
|
|
|
kati написа: | Звучи много зряло за 13-годишен |
Мда и е нормално.Като се замисля,аз от тая възраст съм си същия като разбирания за живота.А през годините само се убеждавах колко съм прав.та аз не подценявам децата.Даже тия на по 4-5г.
Лошото е,че повечето "се продават" по-късно заради жени/мъже,деца,кариера и т.н.... |
|
_________________ "Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI |
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Съб Апр 28, 2007 11:57 am
Заглавие :
|
|
|
Mihail написа: | Към враговете аз съм безразличен. Те са хора които не са щасливи. Преди аз бях враг на себе си с глупостите си. Smile Научих се да се обичам и да съм приятел със себе си и да не съм враг на себе си. Научих се да бъда себе си. Врагът е човек който може да работи срещу теб открито или не. Дори един враг да ме обиди или набие, аз ще му пожелая щастие. |
ВРЕМЕ Е ОТНОВО ЗА ПСИХИАТЪР И ... ХАПЧЕТАААА ... |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
Tania Vladimirova
|
Пуснато на: Пет Май 25, 2007 12:03 am
Заглавие :
|
|
|
Ами човек се учи от враговете си, нали така? |
|
_________________ Искам да давам щастие на хората, чрез думите си. |
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|