НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Ное 22, 2024 10:53 am Вижте мненията без отговор
СЪНИЩА
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
penka

Пуснато наПуснато на: Чет Юни 14, 2007 9:36 am
МнениеЗаглавие : ??????
Отговорете с цитат

Ми ето я темата, която искахте. Сега следва писане. Сигурно се очаква от мен като овен да го направя първа. Wink Ако се открехна да пиша в тази тема, много ще ви доскучае от мен, защото имам много за писане, но то май си касае единствено мен.При мен една не малка част от живота ми /приблизително 1/3/ преминава в сън и то доста активен - т.е. - сънувайки аз често вземам решения по въпроси, по които не съм могла да взема решение през деня, или пък контактувам с други хора, или със себе си в други варианти ... и т.н.сънищата ми почти винаги са доста ярки и запомнящи се, така че в повечето случаи аз не само ги помня, но понякога дори ги продължавам през деня.Според мен в състоянието "сънуване" има нещо доста повече от просто отпочиване на организма. Струва ми се, че то е като някакъва врата към друго ниво на съществуване и вероятности - нещо като портал за едновременно протичащи събития в различни пластове.Контактът там може да бъде и доста травмиращ - изпитах го когато опитах командата преди заспиване и започнах да се натъквам на разни неща в сънищата си.Струва ми се, че ако човек иска да надникне зад завесата, то първо май трябва да започне от там - да се научи в някаква степен да контролира себе си и сънищата си.Не казвам, че е лесно, или пък приятно.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Pi

Пуснато наПуснато на: Чет Юни 14, 2007 9:45 am
МнениеЗаглавие : Re: ??????
Отговорете с цитат

Embarassed Very Happy
Уау! Аз до там не съм я докара още, но определено и според мен са много повече от почивка... Довечера ще разкажа някой сън- сега нямам възможност. Пенка- разкажи ми за командата ако може?
penka

Пуснато наПуснато на: Чет Юни 14, 2007 9:52 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Маг Селена в една предишна по-стара тема я беше написала в отговор към мен.Тя може по-добре да каже.Аз само я използвах, но може и да не съм го направила правилно.А може и да не е едно и също за всеки човек.Най-добре е тя да каже.
kati

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Юни 14, 2007 1:56 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile Пенка,благодаря ти,че свърши тази работа,щото аз се чудех как да я подхвана.И аз имам много неща,предполагам и всеки тук,които могат да се разказват,но ще стане много дълго,а в предишни теми бях споменала за някои от тях.Ще караме по-обобщаващо,а отделни сънища могат да се ползват като илюстрация и пример по някой конкретен въпрос.На мен просто ми е интересно носят ли сънищата някакви послания,сънуването на определени хора - близки и далечни,живи и мъртви,както и ситуациите,в които ги сънуваме,тяхното поведение,настроение и думи или жестове отправени към нас - трябва ли да търсим някакъв смисъл в това или си е плод просто на нашето съзнание и подсъзнание.Особено ако се касае за напуснали този свят - дали се опитват да ни кажат нещо или си въобразяваме,щото така ни се иска.Знам,че някои хора ще кажат,че имат пророчески сънища,и на мен се е случвало,но съм го разбирала постфактум.И съм се наслушала на такива случаи.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
Pi

Пуснато наПуснато на: Чет Юни 14, 2007 2:01 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

За мен сънищатата ми донесоха доказателството, което исках- че смъртта не е края. Когато почина дядо ми, доста тежко го преживях- той ми беше повече от баща. Точно тогава и по този повод (беше мнооооого отдавна- преди 18 год.) почнах да “гълтам” всякакви книги на тема “отвъдното”... Докато някъде година-две след смъртта му, започнах да го сънувам- и то сънища, с ясното съзнание, че аз сънувам, и че той е починал. Разказваше ми, че няма смърт, че всичко ТАМ е като ТУК- явно само така съм можела да го възприема тогава.. Помня беше доста красиво... Известно време се срещахме така (твърде кратко, за жалост) докато веднъж ми каза, че била последната ни среща- трябвало да замине... И от тогава не съм го сънувала.. После, след смъртта на баба ми- и нея сънувах- тя ми разказваше как трябвало да учи?! Развеждаше ме из някакви аудитории и някак се опитваше да изклинчи от ученето Smile С нея не бяхме много близки приживе...
Аз също доста сънувам.. но само тези са ми били осъзнати в някаква степен (т.е. сънувайки, знам че сънувам) Sad
kati

Пуснато наПуснато на: Чет Юни 14, 2007 2:25 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Преди бях разказвала как съм сънувала мъжа си след смъртта му,та може да досадя,но в началото беше със сини дрехи,а в последните години обичаше да ходи в черно.Това синьо мисля,че не случайно.После вече с обичайното му облекло,както през повечето време движеше приживе.Веднъж с официалния костюм,който рядко обличаше,но сакото беше наполовина облечено.Ситуациите и разговорите ни също са интересни,но няма да се впускам в подробности.Родителите му са сънували,че се интересува за здравословното им състояние и дали си имат нужните лекарства/като приживе,негова грижа беше да им ги осигурява/.А на мен пък веднъж "ми записал часове за лек.прегледи",където имаме абонамент по фирмена линия и управителя на клиниката му беше приятел. И другите си починали отдавна роднини съм сънувала по-рядко,но по интересен начин.А дъщеря ми скоро след събитието ми разказа един сън,повече не е ставало дума и не съм я питала дали сънува баща си:Дошъл и и казал,"че ще го сънува пак през еди кой си ден,щото имали лимит за появяванията си,т.е.пускали ги през еди-колко си дни." И живите си роднини сънувам понякога по определен начин и все търся накакъв подтекст.А скоро сънувах две бивши съученички още от началното училище,в съня ми бяха заедно като приятелки,което не е било в действителност и демонстрираха някакви топли и нежни чувства и към мен.Много бях озадачена на сън от това,а после на яве се сетих,че с тези "момичета" сме родени и трите на една и съща дата,само дето едната е с 1 год.по-малка.И като деца едновременно черпехме с бонбони класа,но не сме били близки помежду си,всяка си имаше собствени среда и приятелки.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
penka

Пуснато наПуснато на: Чет Юни 14, 2007 2:26 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

При мен в много от случаите няма осъзнаване, че сънувам. Разбирам го чак като се събудя - а иначе си го възприемам като реалния живот.В някои пък - имам осъзнаване и дори мога съзнателно да си дам команда да направя нещо /или в краен случай - да се събудя/ - това обикновено се случва, когато сънувам, че съм нападната по някакъв начин и трябва да отговоря на удара /или пък да изчезна Wink /.То и това му е хубавото на съня - винаги имаш алтернативата да се събудиш, ако друго не помага и не можеш да се оправиш с проблема на сън. Ако пренесем тази аналогия към реалния живот - то евентуално хубавото ще е, че също имаш алтернатива - прераждането. Laughing
smarfieta_

Пуснато наПуснато на: Чет Юни 14, 2007 2:33 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Здравейте. Аз също сънувам почти всяка вечер, даже мога да кажа-всяка, и рядко ми се случва да не ги помня. Винаги съм се питала дали сънищата имат някаква гадателна стойност или е просто плод на нещо, което ме е развълнувало през деня и просто съм си го пренесла и в съня.
kati

Пуснато наПуснато на: Чет Юни 14, 2007 2:50 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Всеки сънува всяка вечер,доказано е научно,просто не винаги помни.И сънува по няколко пъти на нощ - самият сън при нормално положение/без да е предизвикан от някои медикаменти/ si има има фази,сънуването е една от тях,като за една нощ тези фази се повтарят няколко пъти една след друга.Най-често помним сънищата си предхождащи събуждането,обикновено сутрин,понякога след няколко часа ги забравяме и тях,освен ако не са ни впечатлили много.По принцип помним най-много по-специалните си сънища.Ако си бил много уморен и си спал като пън цяла нощ "дълбоко",на другия ден нямаш спомен какво си сънувал и си с впечатление,че нищо не си.Много хора казват:"Аз почти нищо не сънувам",а това не е вярно,те просто не помнят.Или пък мислят,че сънищата не са цветни,и това не е вярно.За такива изказвания все се опитвах да ги опровергавам и да им обяснявам "научно как стоят нещата".Човек сънува в същите цветове,както вижда живота,освен ако не е нещо необичайно в съня му с друг цвят.Просто не му правят впечатление обичайните цветове,или не е акцентирано на това.В отделни случаи се помни цвета,както споменах в по-горния си постинг.Сънувала съм позната жена с червена връхна дреха например/при това кожена,много шик/,каквато няма в реалния живот и сама си го изтълкувах - беше знак към мен за "повишено внимание от моя страна за опaсност" - тя наистина изигра определена негативна роля в живота ми и не само моя.И автомобили с определен цвят съм сънувала и природа - винаги в естествени зелени или според сезона цветове.
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Чет Юни 14, 2007 3:10 pm
МнениеЗаглавие : Re: ??????
Отговорете с цитат

penka написа:
Според мен в състоянието "сънуване" има нещо доста повече от просто отпочиване на организма. Струва ми се, че то е като някакъва врата към друго ниво на съществуване и вероятности - нещо като портал за едновременно протичащи събития в различни пластове.

Сънищата се появяват именно тогава, когато изпадаме в така наречените други състояния, или още по-точно казано в онейроидното състояние, а още по-простичко когато мъзъка ни работи поне в алфа-ритъм, и още по-просто казано, когато дремем ... тогава ние сме в алфа състояние.

В алфа състоянието сънищата са точно такива, каквито ги казваш, ти Пенка!

Но ... когато те се реализират като такива в тета и делта ниво, т.е. дълбок или много дълбок сън, те са по-бледи, нюансите им се губят и в тях остават само отделни кадри или елементи, които биха могли да ни напомнят какво все пак сме сънували.

Алфа, тета и делта нивата /както и бета/ са свързани с функцията на мозъчните ритми - само да поясня, защото не всички го знаят това.

Тези мозъчни ритми отговарят и на медитативните техники, свързани с дълбоката и съзнателна медитация. Тук вече можем да кажем и нещичко за състоянието самадхи, и то също като при сънищата има различни нива - сави-калпа самадхи, нирва-калпа самадхи, соруба саматхи и маха-самадхи.

Маха-самадхи е онова състояние, при което йогите напускат доброволно телата си, но точно тогава, когато е дошъл момента за тази цел! Това е просто невероятно състояние!

Другото състояние е СОМАТИ. Всички сте чели предполагам Мулдашев и сте наясно горе-долу за какво иде реч, т.е "консервирането" на телата при йогите.

Та ... да си дойдем на думата - за сънищата. Те не са нищо по-различно от всичките йога състояния, упоменати от мен до тук! Само дето повечето хора не знаят това, т.е. не съзнават какво точно е самото явление "сънуване".

И поради тази причина дават всякакви други тълкувания за този процес!

Така, че границата между сънищата и медитацията е много тънка - и тя се нарича ОСЪЗНАВАНЕ!

Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Вто Май 20, 2008 7:57 pm; мнението е било променяно общо 1 път

Пуснато наПуснато на: Чет Юни 14, 2007 4:10 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
Маг Селена в една предишна по-стара тема я беше написала в отговор към мен.Тя може по-добре да каже.Аз само я използвах, но може и да не съм го направила правилно.А може и да не е едно и също за всеки човек.Най-добре е тя да каже.

Разбира се, че не е едно и също за всеки човек!

Просто прецених, че това е за теб и, че ще се справиш сама, без да допуснеш да си навредиш.

ЕЕЕЕ ... позабавлява се ... и се отказа ... може би!

Пуснато наПуснато на: Чет Юни 14, 2007 4:14 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

smarfieta_ написа:
Здравейте. Аз също сънувам почти всяка вечер, даже мога да кажа-всяка, и рядко ми се случва да не ги помня. Винаги съм се питала дали сънищата имат някаква гадателна стойност или е просто плод на нещо, което ме е развълнувало през деня и просто съм си го пренесла и в съня.

И двете.

Само, че предсказателните сънища се наричат "съновидения", а второто се нарича - асоциации!

Второто може обаче да провокира първото и да дойде отговора на разрешението на даден проблем. Така, да речем, прави Пенка!

Прост механизъм, стига да умеем да "четем" в него.

Пуснато наПуснато на: Чет Юни 14, 2007 4:18 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Цветните сънища пък определят нивото на сензитивност при хората.

Те говорят за развита свръхчувствителност, свръхсетивност при човека, който сънува цветни сънища.

"Сивите" сънища са свързани с ниската интелигентност при човека, както и с болестно състояние - да речем проблеми с костната система!

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Чет Юни 14, 2007 4:39 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Маг Селена написа:
Цветните сънища пък определят нивото на сензитивност при хората.

Те говорят за развита свръхчувствителност, свръхсетивност при човека, който сънува цветни сънища.

"Сивите" сънища са свързани с ниската интелигентност при човека, както и с болестно състояние - да речем проблеми с костната система!

Ха така-а-а!Отдавна исках да питам какво се разбира под "цветен сън и нецветен сън"Еквивалент на чернобялата и цветна фотография ли е?Ми то аз все "цветна телевизия" гледам,тогава... Rolling Eyes
Казват,че такива сънували само психичноболните... Shocked Ма то какво ли не казватWink

Пуснато наПуснато на: Чет Юни 14, 2007 4:46 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

AUDAN написа:

Казват,че такива сънували само психичноболните... Shocked Ма то какво ли не казватWink

Старо и извратено обяснение, което изобщо не е валидно!

Всички би трябвало да сънуват цветни сънища!

Останалото просто е патология!

Всъщност - като говорим за патология нещата естествено са по-сложни! Така, че и това е друга тема за разговор.

Има неща, които са в граничните състояния - т.е не се нито в нормата, нито извън нормата. Нещо като средния път, златния път, най-добрия и най-балансирания!

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта