НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Ное 22, 2024 10:40 pm Вижте мненията без отговор
КАК СПИТЕ?
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
Маг Живин

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Юни 18, 2007 7:28 pm
МнениеЗаглавие : ??? ??????
Отговорете с цитат

Като сме будни - ясно. Обаче онзи ден попаднах на следната психологическа интерпретация:

"Спящият човек може много да каже за себе си. Днес специалистите определят най-общо 5 пози по време на сън, които опосредствено “говорят” за основни черти от характера на човека:
1. Зародиш: човекът лежи на една страна, свит на кълбо със свити крака, коленете са почти допряни до брадичката. Тук е ясно изразен стремежът за изолиране от външния свят.
2. Полузародиш: на една страна, краката са леко свити. Този човек е уравновесен, благонадежден, умее лесно да се приспособява към всякакви обстоятелства.
3. Ръцете на спящия скриват главата му. Тази поза означава стресово състояние, мнителност, недоверие към хората, стремеж към постоянство.
4. Кралска поза: по гръб с разтворени ръце и крака. Този човек е свикнал още от детство да бъде център на вниманието. Той е общителен, открит."
5. По корем. Тази поза говори за пълен самоконтрол, умение да се планира живота, стремеж към перфекционизъм."

Всъщност срещал съм доста по-различни неща за отделните пози. Че има връзка между позата в съня и нагласите ни - има. Ама дали отговарят на дълбоките, реални нагласи, или по-скоро на временните ни състояния, предизвикани от делника.

Ако не е неделикатно, вие как спите? А ако е деликатно, поне ми кажете дали написаното тук и вашите наблюдения за други хора съвпада. Лично аз цяла нощ се мятам между полузародиша и кралската и съм раздвоен относно съвършенството си Embarassed

Пуснато наПуснато на: Пон Юни 18, 2007 7:41 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Лично аз ще си призная най-откровено, без да ви излъжа "нито грам", че спя в кралската и по корем!

Но ... често се връзвам на "фльонга" и маг Живин не може да разбере нито къде са ми краката, нито къде ми са ръцете, нито пък къде ми е главата! Sad

Но ... за сметка на това никога не спя в останалите три пози! Very Happy

А вие?!

Пуснато наПуснато на: Пон Юни 18, 2007 8:01 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

В "зародиш", "полузародиш" и "кралската", но най-вече - с кеф! Laughing Много обичам да спя! Laughing Обичам и да се събуждам. Обичам аромата на сутрешното кафе и свежестта на утрото, когато денят е все още изцяло пред теб...спирам, че станах много поетична. Laughing
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
merigi

Пуснато наПуснато на: Пон Юни 18, 2007 8:21 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Има и по-неделикатни въпроси от този... Razz Аз спя по корем, и не че само ми е по-удобно ,но и защото по-бързо заспивам и по-дълбоко спя.А също така сънувам много.Ако случайно си сменя позата на заспиване ,не е същото.Не ми е комфортно.Със сигурност има връзка позата със това какъв ти е съня.Имаше го в някои от книгите на Петър Дънов за това как е правилно да заспиваш, т.е.на коя страна-на лявата или дясната, за да може да си отпочинеш през вечерта.
kati

Пуснато наПуснато на: Пон Юни 18, 2007 8:27 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile Спала съм във всички пози,без по корем.Обикновено заспивам в полузародиш,случвало ми се е като се събудя да установя,че съм в "кралска",особено когато е топло.При стресови и тежки ситуации,или като ми е студено се сгъвам като зародиш и с ръце върху главата при заспиване,но се събуждам в друга поза.Дъщеря ми спи често по корем или в "кралска".Мъжът ми заспиваше в полузародиш,но обикновено си доспиваше в "кралска".В тази поза ми е трудно да се заспива първоначално.Родителите ми заспиват и си спят все в "кралска",особено баща ми.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
merigi

Пуснато наПуснато на: Пон Юни 18, 2007 8:39 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Откровено да Ви кажа за детето ми-интересно ми е да го наблюдавам докато спи. То винаги заспива в позата "полузародиш", но после цяла нощ си сменя позите и се върти като пумпал.Може би се дължи на прекомерната му енергия, която има или на неизградения му още характер.
kati

Пуснато наПуснато на: Пон Юни 18, 2007 8:42 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile Децата докато са малки спят по гръб с вдигнати до главата ръце-това било и признак,че са здрави.Относно страничните пози,дясната е за предпочитане,за да не се притиска сърцето.Аз бях свикнала да заспивам все надясно,но понякога сменям посоките докато заспя.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
merigi

Пуснато наПуснато на: Пон Юни 18, 2007 8:45 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Кати, наистина синът ми до две-три годинки спеше по гръб с изпънати ръчички .Сега се събужда някога в тази поза, но явно неспокойния ден и преживяните емоции в училище си оказват влияние върху сънят му.
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пон Юни 18, 2007 8:55 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Точно това исках да ти кажа, merigi!

Спи неспокойно, защото явно е пренатоварен и емоционалния стрес му идва в повече.

Но лично аз си мисля, че позата, в която спи даден човек е строго зависима от костната структура на тялото, както и емоционалното му натоварване.

Когато един човек живее в по-голям стрес е обяснимо да спи в зародиш и полузародиш. Това просто е защитна реакция на организма.

А и всеки човек спи според конституцията на организма си.

Но ... позите понякога са невероятни и най-вече строго индивидуални . Тук не може да има точна схема.

Е, добре би било човек да спи с главата на изток, а най-добре би било да спи с главата на север.

Какво ще кажете вие?!

Пуснато наПуснато на: Пон Юни 18, 2007 8:55 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

И аз имах предвид бебешката възраст.После започват да сменят позите.
Маг Живин

Пуснато наПуснато на: Пон Юни 18, 2007 8:58 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Добре де, ама не казвате дали има нещо вярно в твърденията. А мен ме интересува живо Rolling Eyes

Пуснато наПуснато на: Пон Юни 18, 2007 9:00 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Very Happy Мисля,че има. Very Happy
merigi

Пуснато наПуснато на: Пон Юни 18, 2007 9:06 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

За мен твърдението е вярно,сега като прочетох пак за любимата ми поза на съня, наистина отговаря на това каква съм като изключим второто-умение да планира живота си...
Маг Живин

Пуснато наПуснато на: Пон Юни 18, 2007 9:12 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

merigi написа:
За мен твърдението е вярно,... като изключим второто-умение да планира живота си...

Защо не си ли доволна от резултата Laughing

Пуснато наПуснато на: Пон Юни 18, 2007 9:14 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Позите са всякакви, но съм убудена, че всеки един от нас заспива по свой си начин и някои пози не са му приятни на заспиване.А според това учение фен шуй има зависимост от посоките и разположението на леглото.От това зависи и съответно съня.Но ако се съобразяваме с това, то трябва още преди да си обзаведеш жилището да си направил чертежите Very Happy
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта