НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Ное 22, 2024 5:20 am Вижте мненията без отговор
УЧЕНИЕТО ЗА ДУШАТА
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Авг 11, 2009 3:09 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

taniuga написа:
Остава въпросът как душата знае за кармичните роли на родителите, но според мен обяснението е това, че душите са свързани и могат да узнаят всичко една за друга..

Душата бива ръководена от Кармичните Владетели и тогава, когато тя пребивава в собственото си Седмочислено Единение, което от своя страна има достъп и контакт с прилежащата към нея Монада тя знае именно от същата всичко това ...

... защото пък Монадата от своя страна е друга малка Божествена искрица производна на Твореца или Брахман.

А както вече знаем Бог вижда и знае всичко ... Той е самопознаващ се и самореализиращ се.

taniuga написа:
Значи въплащаващата се душа би могла да поддържа контакт с душите на бъдещите родители и те заедно да получат съгласие за взаимно свързан живот във въплащение..

И не само със тях ...

taniuga написа:
Освен това, тъй като знаем, че в тънкия план няма минало и бъдеще, нещата се случват, така, че не може да се каже кое е първо и кое е последващо. Даже душите на детето и родителите може би се „договарят” за съответните роли още преди въплатяването на родителите.

Душите на детето и родителите са "договорили" нещата засягащи техните животи изразени под формата на човешко единение още тогава, когато Брахман (Божествената субстанция) е отронила първия си сътворителен Дъх ... Всичките тези процеси са се самопородили още тогава

Нека никой от вас не остава с впечатлението, че всичкото това, което написах до тук просто съм го ... прочела от книжките.

Не - не съм. То са ражда сега за вас и се предава чрез мен в процес на медитация - т.е. в мига, в който го пиша.

Казват му просто ... ченелинг

Пуснато наПуснато на: Вто Авг 11, 2009 3:23 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

ASD написа:
И тъй като пишем за "учението за душата", ще споделя какво си мисля от поне седмица - наблюдавам хората как се страхуват, как не могат да забравят егото си, и ги питам а защо не попитате сърцето си /душата в определена ситуация, по лесно е. Тя, душата знае най-добре. Знае защо е на земята, в това тяло и може да покаже най-вярно пътя по който да научим уроците.

Да, ама те не могат да ти отговорят, защото не познават себе си. Те дори не познават собствените си физически тела, те изобщо не се усещат в тях много-много отдавна ... те не припознават дори собствените си тела.

Хоратане са вече и ... зомбита, защото зомбито има програма, която изпълнява, а те са без каквато и да е програма. Действат абсолютно машинално и по ... инерция, защото не знаят кои са всъщност.

Те пребивават в собствения си хаос - създаден със "завидната" грижа на огромното им Его, за което не подозират изобщо - те дори не знаят, че са носители на това пагубно и унищожително Его.

Хората в близо поне от 90% на тяхната численост отдавна са духовно мъртви ... и не желаят да се "съживят", защото ако го сторят ще им се наложи да отхвърлят веднага в настоящия си живот меко казано каторжна работа за да си научат уроците и коригират животите.

А това е също меко казано адовия кошмар на същите тези техни животи ... Confused Rolling Eyes

Как биха могли да ти отговорят?!
Neutral

Пуснато наПуснато на: Вто Авг 11, 2009 3:25 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

леле Селена, ти ме накара да се замисля за толкова неща... Не съм мислила толкова задълбочено върху някои неща. А това за седмочислието за пръв път го чувам... Май ще имам доста материал за размишление тези дни.

taniuga, и аз мисля, че май става "договорка" между душата на бъдещото дете и родителите още преди тяхното раждане. Но това не е някакво хаотично решение, а е ръководено от съответните водачи може би( незнам дали се казват така, затова по- добре да не се изказвам неподготвено).

Аз вярвам, че детето ми ще ме научи на много неща, както и че аз ще я науча на доста уроци. Взаимно ще израстваме...
По отношение на името на детето ми... Още като разбрахме пола и сънувах сън, в който аз я питах " Как се казваш маме" и тя ми каза името си... Същата вечер съпруга ми сънувал също сън как е викал момиченце с такова име, каквото детето ми беше казало в съня... Така, че засега май ще я кръстим с името, което ни е дала под формата на сън.

Чудя се дали в началото, тоест докато са още бебета децата имат спомени от техните минали прераждания и от настоящите уроци, които трябва да научат в съответното тяло...

Rolling Eyes
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
taniuga

Пуснато наПуснато на: Вто Авг 11, 2009 4:15 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

diana30 написа:

Аз вярвам, че детето ми ще ме научи на много неща, както и че аз ще я науча на доста уроци. Взаимно ще израстваме...
По отношение на името на детето ми... Още като разбрахме пола и сънувах сън, в който аз я питах " Как се казваш маме" и тя ми каза името си... Същата вечер съпруга ми сънувал също сън как е викал момиченце с такова име, каквото детето ми беше казало в съня... Така, че засега май ще я кръстим с името, което ни е дала под формата на сън.
Rolling Eyes

Ето, виждаш ли, ти вече се учиш - учиш се да се самонаблюдаваш.... да обръщаш внимание на сънищата, да усещаш какво ти казва съня...Вглеждай се спокойно в събитията и те ще ти подсказват какво трябва да правиш ...Very Happy Very Happy Very Happy
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Вто Авг 11, 2009 10:51 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

diana30 написа:

Точно така и трябва да постъпите. Светът се промени отдавна и живота в него - също.

Но рядко хората забелязват и отчитат това. Радвам се, че вие двамата със съпруга ти го правите!

diana30 написа:
Чудя се дали в началото, тоест докато са още бебета децата имат спомени от техните минали прераждания и от настоящите уроци, които трябва да научат в съответното тяло... Rolling Eyes

Не, това не са спомени! Те просто все още не са се наместили изцяло в телата си, това започва да става някъде едва след третата годинка на детенцето.

Затова не са спомени, а просто съвсем съзнателно усещане, но на друго ниво и с ... друг начин на асимилиране на нещата.

Не напразно ламите от Далечния Изтока за да са сигурни в разпознаването си на дадено настоящо прераждане поне в 80%, че преродените Високо Посветени са именно Те (като напримар Буда - навярно сте гледали "7 години в Тибет) дават на малкото дете да разпознае предметите, които са принадлежали в миналия му живот.

Когато Те си ги "припознаят", това означава от своя страна , че в техните тела са се преродили именно въпросните Високо Посветени.

Пуснато наПуснато на: Сря Авг 12, 2009 11:39 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

taniuga, Селена, благодаря Ви за подкрепата за името. И аз, и съпругът ми мислим, че е правилно да я кръстим така, както ни е "казала" и на двамата, но имаше малко разногласие с родителското тяло. Те мислят, че това са глупости, но по- важно е ние какво мислим и как сме решили.

По отношение на душите и за това, което аз нарекох спомен от предишен живот, една позната си е направила ескперимент с нейното детенце. Тя била чела някъде, че до 3 годишна възраст децата имат спомени от предишния си живот, та когато дъщеря й станала на 2 годинки, моята позната я питала каква е била преди и детето казало : " Ами момченце". Та детето съзнателно или не си казало някои неща. А може и да е било просто с по- развита фантазия- кой знае...
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Сря Авг 12, 2009 6:06 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Не е било с по-развита фантазия.

Просто е знаело отговора на въпроса, защото наистина е било ... момченце. Rolling Eyes

Пуснато наПуснато на: Нед Окт 25, 2009 11:34 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Маг Селена написа:
По принцип Душата се насочва основно към 7 тела-носители като самата тя се разделя на 7 отделни енергийни искрици, които вече се прераждат в тези съответни тела за да се реализират като осъзнати Личности. Тези тела-носители трябва да постигнат осъзнаването на Личността за да постигнат реалното проявление на тази Душа.

Днес четох статията "КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЧОВЕШКАТА ДУША?" от раздела с публикации и нещо не мога да навържа съдържанието й към дискусията тук.

В статията пише, че Създателят е сътворил Монадите, като всяка от тях е една частичка от Него. Всяка Монада има по 12 души. Всяка душа, желаеща да има опитност от материалния свят, създава по 12 личности.

А тук във форума се говори за седмочислие, тоест душата се разделя на 7 личности. Та кое от двете е правилното? Или, къде греша в разбирането си?

Пуснато наПуснато на: Нед Окт 25, 2009 11:59 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Valia написа:
... Или, къде греша в разбирането си?

Мила Валя, с радост ще ти обясня къде грешиш в разбирането си! Smile

Цитат:
... когато тя пребивава в собственото си Седмочислено Единение, което от своя страна има достъп и контакт с прилежащата към нея Монада ...

Тук говоря за онова "Седмочислено Единение", което касае физическото тяло или тела, в които се намира въпросната Душа.

Какво ще рече това ли?!

Няма начин да не знаеш, че основните енергийни тела на човека са 7 на брой, нали?! Cool

Именно за тях става въпрос. Говоря, че физическото тяло може да не знае и да не осъзнава нещата от живота, но ... етерното, астралното, менталното, кетеричното, каузалното и атмичното ги знаят и осъзнават. Wink

Лека и приятна нощ ти желая!

Пуснато наПуснато на: Вто Окт 27, 2009 10:50 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Маг Селена написа:
Няма начин да не знаеш, че основните енергийни тела на човека са 7 на брой, нали?! Cool

Именно за тях става въпрос. Говоря, че физическото тяло може да не знае и да не осъзнава нещата от живота, но ... етерното, астралното, менталното, кетеричното, каузалното и атмичното ги знаят и осъзнават. Wink

Ами... всъщност не знаех, но се поразтърсих и намерих интересни неща тук. Тези седем тела са свързани със седемте основни чакри. Връзката е показана в табличката:

Седемте тела са подредени така, че в центъра се намира Себето, което е "абстрактно, безгранично, безкрайно, абсолютно, космично и божествено; то се състои от чиста осъзнатост" (това Себе трябва да е Монадата? или Душата?). Около Себето като пластовете на главичка лук се наместват останалите тела в ред от атмичното към физическото, като физическото е най-външния слой и е единственото материално от седемте тела (другите са енергийни).

Дотук ми се подреди картинката. Като се намесят обаче Душата, Монадата и многото Личности, се обърквам. Че всяка Личност си има отделно физическо тяло, това ясно. Но как стои въпроса с останалите шест, енергийни тела? Дали всяка от 144-те личности си има и отделен "комплект" от тях?

Разсъждавайки логически, стигам до извода, че шестте енергийни тела трябва да са по някакъв начин общи - нали все пак в крайна сметка цялото това разделение на Монадата се възприема като едно при определена степен на осъзнатост. Моето лично предположение е, че етерното и астралното тяло са си отделни за всяка личност(тоест, на етерно и астрално равнище, ). Менталното тяло вече трябва да е нещо като преход към по-горните нива (все пак и сърдечната чакра в тялото е връзка между ниските и високите чакри).

Тогава, кетеричното тяло трябва да е едно за Душата, тоест общо за 12-те Личности родени чрез нея. След това, Каузалното тяло се явява преходно и в атмичното тяло става единение на 12-те Души и на 144-те техни Личности в едно, в Монадата (Аз Съм).

Това са си изцяло мои разсъждения - да не вземе някой да ги приеме за достоверна информация Smile

И все пак, продължава да ме обърква следния текст:

Маг Селена написа:
По принцип Душата се насочва основно към 7 тела-носители като самата тя се разделя на 7 отделни енергийни искрици, които вече се прераждат в тези съответни тела за да се реализират като осъзнати Личности. Тези тела-носители трябва да постигнат осъзнаването на Личността за да постигнат реалното проявление на тази Душа.

И именно 7-те отделни енергийни искрици представляват така наречените сродни Души, които се срещат във физическите си тела една с друга.

Може би това дето умувах досега за разпределението на енергийните тела между Личност, Душа и Монада е тотално грешно... Може би по-правилното тълкуване е, че Душата създава седем плана (физически, астрален и т.н.), в които да се развиват прилежащите й между 1 и 12 Личности? И когато говорим за среща на "сродни души", всъщност имаме в предвид среща на Личности, които пребивават в плановете на една и съща Душа?

Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта