НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Съб Ное 23, 2024 2:35 am Вижте мненията без отговор
...за магията,илюзията,факирството и т.н.
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
AUDAN

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Вто Яну 22, 2008 11:52 pm
МнениеЗаглавие : ...?? ???????,????????,??????????? ? ?.?.
Отговорете с цитат

Отдавна ми се шеше да задам чрез тази тема въпроси към домакините,защото имам подозрението,че знаят отговорите.Но да започнем с един клип:

"Тука - има,тука - нема" по хамерикански,батей

Ако ви е харесало ето Упражнение № 1

"Е,ще кажете-това е лесно обяснимо-бързи,точни и хармонизирани движения и - готово!"

Ок-тъй да бъде!Тогава преминаваме в по-"горна категория" - използване на научните достижения,.
Започвам с един трик,който всеки смята,че нормален,защото съответства на знанията ми по физика от средния курс - Магия с магнит
Сещате се за "левитацията" на девойки,нали?

Няма да говоря повече за техническите помагала,само ще вметна,че великият французин Худен(чиято фамилия американиеца Хари взема за артистично име по-късно),използвайки знанията на времето си успял да спре война между алжирци и французи ,Смятам специално да обърна внимание на тази история,но друг път Rolling Eyes

Така-ловкост и техника.Но това ли в всичко?
Дали ловкост и внушение са причината за долния трик?Но ако хората можем да хипнотизираме,то камерата???Тя би трябвало да е безпристрастна.Нали не е живо същество?
"Монетна магия"

Когато,обаче,видите следващия клип,някои могат да си помечтаят за жена като тази,а не като техните,които се обличат по половин час и все не им е стигнало времето Laughing А аз си задавам въпроса - "дали е само бързина или са успели да овладеят времето?"Да го забавят,в случая... Rolling Eyes
Бързо преобличане - показно занятие

Т.е. целта на тази ми тема е да задам въпрос към домакините,както и към всеки вещ в занаята - само ловкост ли е всичко или има наистина овладяване на неща,които сегашната ни цивилизация смята официално за невъзможни?

Пуснато наПуснато на: Сря Яну 23, 2008 3:49 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Лорде, камерата е най-малко безпристрастна. Само с една камерка, PC и съответния софтуер и видео-кепчър мога да ти сътворя, ако искаш, че ти растат криле и хвъркаш във въздуха. Very Happy Мани ги тези "доказателства" в интернет.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Яну 23, 2008 8:40 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

И аз съм на същото мнение! Rolling Eyes

Шашмалогии илюзорни ... Sad Rolling Eyes

Все пак много ти благодаря за новата тема, Аудане - рядко ми се случва да видя такава и най-искрено й се радвам ... Very Happy

Пуснато наПуснато на: Пет Яну 25, 2008 7:15 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Продължавам темата с феномена /не знам дали е правилно да се нарече точно така/ "вентология". Това до колкото ми е известно е способност на човек да "говори със стомаха си" и естествено прави развлекателно шоу. Ето два клипа на популярен вeнтролог:

TYK и TYK

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
AUDAN

Пуснато наПуснато на: Нед Яну 27, 2008 5:09 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Дa,kati,чудесен пример за илюзия.
И тук въпросът опира ди съвестта на човека-дали щев забавлява,както е в случая горе или ще стане измамник с користни цели.

Тъй като kati е "неспокоен дух" и вечно търсеща,то ето какво ми прати. Предарително предупреждавам,че доста от нещата на Criss Angel са от групата "16+" и са забранени също за бременни и хора със слаби нерви

Разполовяване на жена

ПП penka,нещо за безпристрастността на камерата да кажеш?

Пуснато наПуснато на: Нед Яну 27, 2008 9:52 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Мога само да повторя същото, което съм написала по-горе. Този клип е пълна глупост.
AUDAN

Пуснато наПуснато на: Нед Яну 27, 2008 10:04 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
Мога само да повторя същото, което съм написала по-горе. Този клип е пълна глупост.

Я разяснии какво разбираш под "глупост"!
според теб е монтаж (хипноза не е-- документирано е чрез камера) или хората играят театър?

Или имаш впредвид нещо трето?

Пуснато наПуснато на: Нед Яну 27, 2008 10:12 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Аз определено има впредвид илюзионизъм, което произлиза от илюзия - няма значение каква точно.

Нищо повече ... занимавки за скучаещи хора, които дъвчат дъвка или преживят пуканки.

Ама всеки с интересите си сега ... защо да няма и малко циркаджийство във форума ни?! Cool

И без това 99% от хората си падат по него, значи ... Wink Laughing

Пуснато наПуснато на: Нед Яну 27, 2008 11:03 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Маг Селена е отговорила вместо мен. Нямам какво да добавя. Все пак всеки като малък е обичал да ходи на цирк, а пък някои - и като по-големи обичат. Very Happy Лошо няма.
AUDAN

Пуснато наПуснато на: Нед Яну 27, 2008 11:06 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Увъртяхте отговора,ама нейсе

Пуснато наПуснато на: Пон Яну 28, 2008 12:08 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Да не забравяме,че циркът е вид изкуство,макар и развлекателно. Но зад развлекателните номера доста тежък,упорит и дори понякога опасен труд, за да създават развлечение на гледащите.

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
Didi

Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Пон Яну 28, 2008 4:08 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Има хора ,които живеят заради това !

Това наистина е изкуство и не е за подценяване !

Пуснато наПуснато на: Пон Яну 28, 2008 9:03 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati написа:
Да не забравяме,че циркът е вид изкуство,макар и развлекателно. Но зад развлекателните номера доста тежък,упорит и дори понякога опасен труд, за да създават развлечение на гледащите.

Да, тежък, упорит и дори понякога опасен, но ... честно казано на никому ненужен труд.

Защо вместо да се забавляват хората не медитират?!

Защо вместо да хвърлят тежки, упорити и опасни усилия за забавления не се осъзнават като личности?!

Или не помислят как да опазят природата и себе си?! Sad

Пуснато наПуснато на: Пон Яну 28, 2008 9:31 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Лорде, аз хич не съм по увъртанията. Даже не го мога, въпреки, че понякога ми се е иска да го мога. Very Happy Просто нямам време да пиша толкова дълго, че да обяснявам всичко за илюзиите, които могат да ти се поднесат като "чиста истина", заснета от камерата в присъствието на независими "свидетели".
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пон Яну 28, 2008 9:45 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Това с илюзионизма е точно така!

Познавах мистър Сенко (беше много-много стар когато се запознах с него) както и с доста други мастити български илюзионисти.

Включително и Астор ...

И това, което изглеждаше като телекинеза, телепортация и ... дори левитация, след като приключеше представлението пред очичките ми на около не повече от 1 -1,50 м, след това ми се обясняваше как става точно.

И мистиката за телепортацията, телекинезата и левитацията отиваше на "кино" ... Rolling Eyes

А когато играе и камерата просто коментара е излишен.

Познавам лично и Александер, който наистина владее тези сидхи.

Пред очите на всички един път той огъна с поглед една лъжица на две, тя буквално слепна с горната и долната си част.

Но след като демонстрира точно тези си умения, видях и чух след това ето точно този коментар отвън във фоаето:

"Циркаджийски номера! Илюзионист - какво искаш?!"

Да ви кажа ли при това от кого го чух?! Ще ви кажа - от самия Стамен Стаменов, председател на Асоциация "Феномени". Confused Rolling Eyes

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта