Автор |
Съобщение |
avb
|
Пуснато на: Нед Мар 30, 2008 10:53 pm
Заглавие : ??????? ????? ??????? ??
|
|
|
Здравейте,
Поводът,който ме накара да пусна тази тема във форума е една предходна притча,разказана от Маг Селена затова, че няма по-голям грях от това да разделиш две души, които се обичат. Тогава се стигна до извода, че най-много грехове са натрупали родителите,който са вършили това.
Тук аз искам да попитам за ситуациите,когато единия от двамата участници реши да сложи край на тази връзка.Независимо дали е брак или не,просто двама обичащи се и единия решава да сложи край на тази любов.Това също е един вид грях. Вярно е,че си има един куп причини някой да вземе такова решение, но да вземем случаите,когато това става най-вече заради нова любов.
Аз познавам доста двойки, и мои роднини и приятели, развели се (разделили се) поради това, че единия е решил да изживее любов с някой друг. И винаги,ама почти винаги тази любов не е просъществувала дълго....винаги е била прекъсвана от смъртта на единия от двамата, или са се разделяли, или винаги е била съпроводена от неразбирателство.
Един вид, градейки щастието си върху чуждото нещастие всъщност го градят върху една пясъчна кула, която впоследствие рухва.
Имате ли и вие такива наблюдения? Бихте ли споделити. |
|
|
|
|
|
kati
Местожителство: София
|
Пуснато на: Нед Мар 30, 2008 11:45 pm
Заглавие :
|
|
|
И с моето семейство се случи нещо подобно, вкл. смърт, след раздяла и събиране с нов партньор, но не мисля, поне не ми се иска да това да е обяснението, че защото човекът се е събрал с друг човек след повече от 20 г. брак, затова е понесъл наказание.
Просто животът се променя, хората се променят, изискванията и очакванията от партньорствата се променят, чувствата се променят и т.н.
Запазването на статуквото на сила не би удовлетворило никого от двойката, а когато единият от двамата не е щастлив, няма начин и другият да бъде.
Така, че колкото и да е мъчителна за някого, в някои случаи раздялата е по-доброто решение и за двамата. Щом се е стигнало до там, не може да се говори за равнопоставена взаимна любов.
|
|
_________________ Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...
|
|
|
|
turta
|
Пуснато на: Пон Мар 31, 2008 10:38 am
Заглавие : Re: ??????? ????? ??????? ??
|
|
|
avb написа: | ...
Тук аз искам да попитам за ситуациите,когато единия от двамата участници реши да сложи край на тази връзка.Независимо дали е брак или не,просто двама обичащи се и единия решава да сложи край на тази любов.Това също е един вид грях. ... |
Аз мисля, че това е различно, тук вече няма 2-ма души, които се обичат. При единия любовта си е отишла и дали е разумно да остане, за да не трупа грехове........ |
|
|
|
|
|
Didi
Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
|
Пуснато на: Пон Мар 31, 2008 11:11 am
Заглавие :
|
|
|
Щом любовта си е отишла за каква раздяла на влюбени говорим тогава? !
В този случаи поне според мен,човека е тръгнал да търси любовта си другаде , но едва ли става въпрос за трупане на грехове ,когато някои си отиде от нас !
Някак си не ми звучи логично , да той или тя ще си плати за това,че е наранил човека до себе си ,но не и защото е разделил някой .
Когато трети човек се намеси и тръгне да разделя двама влюбени е много различно , аз имам такава история ... но не ми се коментира !
Тааа това е моето мнение! |
|
_________________ |
|
|
|
merigi
|
Пуснато на: Пон Мар 31, 2008 10:04 pm
Заглавие :
|
|
|
Докато четях коментарите Ви, си мислех, че повечето вярват в любов в сърцето,Напълно е възможно определени хора да напуснат живота ни на физическо ниво и това не е провал, защото хората идват в живота ни и си отиват.Но когато си намерил човекът, с който имате взаимна любов и мисия в живота, и има раздяла заради трети човек, то тогава нещата не са хубави, защото, ако третата страна има любов и раздава любов, то тя няма да отнема единия от другия, ще дари другия с пространство , а не с притежание.
Аз в момента съм в такова положение и слава богу, че не съм третата страна!!! Незнам дали всеки ще заслужи своето...както казват хората има видьов ден! Но като гледам отстрани в моя случай, явно има вече година, нещата между отнетият ми мъж и другата страна са идеални,,,не бих казала, по-скоро не знам, но така ми се струват нещатаСлед като още са заедно!.Значи може би са сродни души!!! Но пък как живеят след като другите страдат от раздялата?!?! Как спят?!?! |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Пон Мар 31, 2008 10:16 pm
Заглавие : Re: ??????? ????? ??????? ??
|
|
|
avb написа: | Здравейте,
Тук аз искам да попитам за ситуациите,когато единия от двамата участници реши да сложи край на тази връзка.Независимо дали е брак или не,просто двама обичащи се и единия решава да сложи край на тази любов.Това също е един вид грях. |
Здравей, avb!
Радвам се да те видя тук! Защо не се явяваш по-често?!
Аз по темата мога да ти кажа следното:
Когато единият от влюбените просто е решил да си тръгне, защото е срещнал друга любов, това не означава нищо друго, освен че той не е обичал съответиня си партньор/партньорка никога - ама точно никога!
Живял е в измама, заблуда, лъжа и ... преди всичко предателство.
И вместо любов на партньора/партньорката си, той е давал точно това - измама, заблуда, лъжа и ... предателство..
Това вече е огромна грешка, казвам грешка, защото по принцип грях не съществува. Той е измислица от човека!
Но така или иначе измамника ще си изсърба при всяко едно положение жестокия и неотменим кармичния урок.
А радастното е, че въпреки всичко той прекъсва връзката си и спира да мами партньора/партньорката си, но ... най-долното и гнусното е, че той създава следваща връзка, в която евентуално ще се държи по същия начин със следвящата си партньорка или партньор!!!
За това помислихте ли?!
Дайте коментар! |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Пон Мар 31, 2008 11:00 pm
Заглавие :
|
|
|
Може би човек в случая не толкова е лъгал партньора си, или поне не умишлено, лъгал е и себе си, че го обича. Просто е объркал някои емоции с любов и се е самозалъгвал. Друг е въпросът дали и при следващия партньор няма по същия начин да се самозалъже и да излъже и него, заблуждавайки се, че се касае за истинска любов. Много хора бъркат нещата и от там произтичат и разделите, и разводите и "разбитите сърца".
Някои хора пък може би просто не са способни на "истинска" любов, каквото и да означава, а от там и на пълноценна връзка, само се заблуждават, че поддържат такава.
Не бих била толкова крайна - не искам никой да спи "неспокойно", в крайна сметка всичко опира и до Егото ни - какво ще ме грее мен като ме зареже някой, че ще се терзаят след това заедно с новия си партньор. Ами те ще си бъдат заедно и ще "се обичат", пък нека спят лошо. Няма да искам такова удовлетворение за себе си, напротив - нека са щастливи /ако могат/.
Важното е след такъв развой на събитията ние успеем да намерим душевния си покой и да спим добре, може би след като сме успели да извлечем и поука от урока за себе си от случилото се до тук.
|
|
_________________ Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Вто Апр 01, 2008 10:12 am
Заглавие :
|
|
|
kati написа: | Може би човек в случая не толкова е лъгал партньора си, или поне не умишлено, лъгал е и себе си, че го обича. Просто е объркал някои емоции с любов и се е самозалъгвал. Друг е въпросът дали и при следващия партньор няма по същия начин да се самозалъже и да излъже и него, заблуждавайки се, че се касае за истинска любов. Много хора бъркат нещата и от там произтичат и разделите, и разводите и "разбитите сърца".
Някои хора пък може би просто не са способни на "истинска" любов, каквото и да означава, а от там и на пълноценна връзка, само се заблуждават, че поддържат такава.
Не бих била толкова крайна - не искам никой да спи "неспокойно", в крайна сметка всичко опира и до Егото ни - какво ще ме грее мен като ме зареже някой, че ще се терзаят след това заедно с новия си партньор. Ами те ще си бъдат заедно и ще "се обичат", пък нека спят лошо. Няма да искам такова удовлетворение за себе си, напротив - нека са щастливи /ако могат/. |
Не става въпрос за крайности, става въпрос за вътрешни нагласи, които в повечето случаи са преобладаващи при повечето хора.
Става въпрос за личностови деформации, които повечето хора отчитат като свое нормално състояние - дори нещо повече от нормално - и изобщо не съзнават какво вършат.
А това, че някой си бърка еуфоричните си емоции с любовта вече си е направо чисто престъпление!
Нека се научи да не ги бърка, ами нека си направи труда да започне да ги различава една от друга. А не само да консумира и омаловажава собствените си дефектни настройки ...
Незнанието не оневинява никого!!!
На Земята няма човек, който да не може да обича, лошото е, че в повечето случаи повечето хора обичат преди всичко себе си - съчетание от Его, егоизъм и нарцисизъм ... пък и какво ли още не!!!
Лошото е, че всички спят спокойно когато се "избавят" от "некомфортния" до себе си партньор и са напълно удовлетгворени ,че са се подиграли с него, че са го измамили, че са го надиграли в хитростта си.
Те изобщо не се терзаят с новите си партньори или партньорки по какъвто и да било повод, свързан с вмаимоотношенията на бившия или бившата партньорка.
Те просто се хранят чрез новият си донор на всички съществуващи нива и равнища. Те просто вегетират в собственото си несъвършенство - нищо повече. |
|
|
|
|
|
Didi
|
Пуснато на: Вто Апр 01, 2008 10:32 am
Заглавие :
|
|
|
Това звучи ужасно ! |
|
_________________ |
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Вто Апр 01, 2008 11:17 am
Заглавие :
|
|
|
Да, наистина звучи ужасно ... ама не само и звучи, то се вихри ежедневно навсякъде около нас.
А лично аз всеки ден си имам преки контакти с такива хора, които са "обичали" някого си "безкрайно много" и са го зарязали още на третия месец поради изблика на необятната си "любов" ... |
|
|
|
|
|
merigi
|
Пуснато на: Вто Апр 01, 2008 3:26 pm
Заглавие :
|
|
|
И аз съм на мнение, че има партньори, които живеят в заблуда, че обичат.Сами си измислят , наложени от партньора забрани и преписват отговорността на другия за това, което задушава любовта.Това заблуждение и липса на свобода, измислена от единият, го кара да търсят, някой нов обект за любов.Разбира се ,може и наистина да липсва нещо във връзката, но ако не е така, то любопитството, че с друг може да започнеш нов живот, нова връзка, води до избора на този друг.Това е съвсем естествено, когато си влюбен да градиш идеален образ и мислене за другия, защото изведнъж като се влюбиш в трети, сякаш излизаш от някаква депресия.Заслепен си от идеала и лесно взимаш решение, след което понякога и съжаляваш.След като вече депресията отмине, идва рутината, а оттам и илюзията, че вече няма да правиш опити да печелиш другия , както в началото, да се харесваш и да се доказваш.Оттам идеалния образ, несравнимият/ата вече се превръщат в някакви реални и нормални очертания.След което нещата се повтарят ,както с първата връзка,т.е. прнасяш проблемите в следващата си връзка. Ако един ден не осъзнаеш нещата......А за спокойния сън, едва ли някой си нарушава сънят , докато е доволен от успеха си , а пък независимо от резултата.Целта оправдава средствата! |
|
|
|
|
|
avb
|
Пуснато на: Вто Апр 01, 2008 6:41 pm
Заглавие :
|
|
|
А знаете ли още какво винаги съм забелязала при тези взаимоотношения, приключващи по този начин. ВИНАГИ, АМА ПОЧТИ ВИНАГИ този,който е започнал съответната връзка в началото и е бил инициатора тя да се реализира и да започне, той е този същия, който я прекратява след време. Замислете се върху подобни отношения, които сте следили по отблизо. Това би обяснило много от вашита мнения.
А по повод това, че рядко се появявям във форума,просто съм до шията в работа и само през уикенда ми остава време за разсъждения . |
|
|
|
|
|
Didi
|
Пуснато на: Вто Апр 01, 2008 8:39 pm
Заглавие :
|
|
|
avb написа: | А знаете ли още какво винаги съм забелязала при тези взаимоотношения, приключващи по този начин. ВИНАГИ, АМА ПОЧТИ ВИНАГИ този,който е започнал съответната връзка в началото и е бил инициатора тя да се реализира и да започне, той е този същия, който я прекратява след време. Замислете се върху подобни отношения, които сте следили по отблизо. Това би обяснило много от вашита мнения.
А по повод това, че рядко се появявям във форума,просто съм до шията в работа и само през уикенда ми остава време за разсъждения . |
Не!При мен не е така и всяка връзка свършва различно,но не бих казала ,че инициатора винаги е бил този ,които е започнал всичко!Напротив! |
|
_________________ |
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Вто Апр 01, 2008 9:08 pm
Заглавие :
|
|
|
Има логика, обикновено по-инициативният е по-решителен и предприемчив относно раязлични начинания в живота, вкл. и връзките - и за започване ,и за приключване.
Специално що се отнася до започване, по-често това са мъжете, защото така се счита за прието, а и "природата на ловец" и т.н. Започва една връзка, после друга, пък с всяка следваща логично е да прекрати предишната, освен ако не ги поддържа паралелно и заформи разни триъгълници и др. геометрични фигури с повечко ъгли.
Сигурно звуча старомодно като казвам това, не изключвам варианта и жени да действат по този начин. А що се отнася до инициативите, дори привидно да изглежда, че жените са пасивни, а мъжете - активни в инициативите и осъществяването им, нещата може да стоят по такъве начин, че жената да е скритият инициатор давайки на мъжа възможността да си мисли, че нещата произлизат от него, без да съзнава, че е тънко и ловко манипулиран.
Но по принцип правила няма - връзката може да прекрати и човек, който усети или разбере, че е мамен, не уважаван, нараняван и пр., колкото и да го боли.
|
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Вто Апр 01, 2008 10:06 pm
Заглавие :
|
|
|
Няма значение кой е инициатора - все пак - за дадена раздяла в определена връзка!
Единствено значение в случая има едно-единствено нещичко - това, че не е имало истинска любов! |
|
|
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|