Автор |
Съобщение |
kati
Местожителство: София
|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2007 11:42 am
Заглавие : ????? ????? ???? ? ?? ???????? ????????????
|
|
|
Всеки трети пациент с онкологично заболяване страда от психични разстройства. Това показва изследване, проведено от учени от университета на Лайпциг, Германия, които са анкетирали 689 пациенти с различни ракови заболявания.
Оказва се, че от психични разстройства страдат 32% от болните, а 11,6% дори страдат от няколко душевни заболявания. Най-често това е депресията.
Пациентите възприемат най-тежко диагностиката и химиотерапията.
Младите страдат от психични заболявания по-често в сравнение с възрастните, материално осигурените по-често, отколкото бедните, а жените - по-често, отколкото мъжете.
Семейният статус и стадият на заболяването нямат никаква роля в този случай, твърдят немските учени, цитирани от ВВС. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2007 11:55 am
Заглавие :
|
|
|
Разбира се, че е точно така ...
И който не се е сблъсквал в живота си с раково болен човек, стигнал точно до такъв проблем,
той никога няма да разбере за механизма на това психично разстройство на болния, идващо от мисълта и очакването му на смъртта във всеки един миг ... |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
penka
|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2007 12:55 pm
Заглавие :
|
|
|
То пък голямо откритие.Има си хас да си болен от нещо толкова лошо и да не развиеш депресия.Ми какво да развиеш - оптимизъм и вяра в утрешния ден ли?В такава ситуация единственото, което можеш да направиш по-полезно е да се помириш със себе си и света и да се подготвиш за прехода. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2007 3:52 pm
Заглавие :
|
|
|
penka написа: | То пък голямо откритие.Има си хас да си болен от нещо толкова лошо и да не развиеш депресия.Ми какво да развиеш - оптимизъм и вяра в утрешния ден ли?В такава ситуация единственото, което можеш да направиш по-полезно е да се помириш със себе си и света и да се подготвиш за прехода. |
Ама ако запазиш самообладание, ако се смириш и ако проумееш грешките си, които са те довели до заболяването, ако проявиш търпение и ... разбиране относно твоя вътрешен проблем (да не дава Господ рак никому!!!), то тогава имаш реалната възможност да оздравееш напълно или ... да стопираш самото проявление на болестта, или пък да я превърнеш в нещо съпътстващо те през целия ти живот, без да й позволяваш да ти победи духа и личната воля ...
Е ... и това разбира се, не е откритие, но е ... добър шанс за изход, нали?! |
|
|
|
|
|
AUDAN
Местожителство: България,Земята...засега
|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2007 8:42 pm
Заглавие :
|
|
|
Преди време четох или слушах по някакво радио-не помня точно,че някакъв известен актьор му открили рак и му "дали" някакъв срок живот.Но все пак му дали дата за контролен преглед.
Тогава човекът се затворил във вилата си и по цял ден гледал комедии.
На контролният преглед се оказало,че ракът е ... изчезнал,а метастазите също го следвали...
Молба.Ако това е истинска история,то тя не би ме учудила.Нека,ако някой е на "ти" с киното,потърси още инфо.Мисля,че актьорът беше холивудски. |
|
_________________ "Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI |
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2007 8:50 pm
Заглавие :
|
|
|
Е,много трудна задача.Аз чат-път обичам инфо за актьори/не от най-младото поколение,че тези всички са ми еднакви/,смътно си спомням,че някой е боледувал и се е излекувал,но явно не е била толкова сензационна история не съм обърнала внимание.
А и тези актьорски истории и биографии са ми в графата "развлечение",та каквото прочета,веднага го забравям.Но за този случай ще следя,може пък да се появи пак някое такова писание,не ми звучи много реално обаче... |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Пет Окт 26, 2007 9:11 am
Заглавие :
|
|
|
Няма значение, че е актьор ... не е за реклама, сигурна съм.
Аз също познавам някои такива хора, които оцеляха наистина от сериозни ракови заболявания, само защото постъпиха точно така, както казва Аудан.
Че какво по-здравословно от радостта може да има на този свят ... абсолютно нищо. |
|
|
|
|
|
Орлин Баев
|
Пуснато на: Съб Окт 27, 2007 8:45 pm
Заглавие : ??????? ? ????????? ?? ????
|
|
|
Това, което ме насочи към психологията преди няколко години, беше психотерапевтичната школа на френския психиатър Клод Саба: "Биолоджи Тотал". Школата комбинира психоанализа с НЛП, когнитивно-поведенчески методи, нейни оригинални добавки...
Пиша за това, защото едно от заболяванията, които тази школа лекува успешно при голям процент от случаите, е именно ракът, онкологичните заболявания! Един от основните източници на вдъхновение на д-р Саба е бил и е немският медик Хамър и неговата психотерапевтична школа "Нова Медицина".
...
Докато бях в Канада изкарах курс по "Тотална Биология", сега поддържам връзка с един от главните разпространители на метода в САЩ и Канада, който е от Ванкувър.
Оказва се, че в наистина огромен процент от случаите на развитие на онкологичен проблем, причината е в неразрешена и забравена (дисоциирана в несъзнаваното) психотравма.
Разбира се, зад конкретната причина често стои определен негативен светоглед и дисбалансирана психика, които я предпоставят.
Оказва се, че ако с помощта на терапевта дисоциираната психотравма бъде осъзната и "смляна" психически качествено, раковата симптоматика изчезва.
Това говори, че много често ракът е психосоматично заболяване, тоест е психологично предпоставен и е психологически третируем! Това не отрича ортодоксалната лекарска намеса, но работи успоредно с нея и мощно повишава резултатите от цялостното лечение!
Доктор Хамър например използва ядрено магнитен резонанс и позитрон емисионна томография, за да наблюдава мозъчните процеси и състояние на пациентите си.
При всеки отделен случай на онкология в мозъка възниква огнище, съответстващо на заболелия орган, тъкан и т.н. Съответстващ във вид на висш команден център, който поражда от по-високо ниво развитието на заболяването.
А зад това мозъчно огнище стои именно неразрешената психотравма.
Конкретно например зад рака на гърдата се смята, че в зависимост дали става дума за дясната или лявата гърда, травмата е свързана със съпруга или любовника или детето (цата).
...
Засега съм силно ангажиран, но за в бъдеще бих желал да работя в тази област. Интуицията ми ме кара да смятам, че ще бъда на мястото си.
Бъдете здрави! |
|
_________________ Бъдете здрави! |
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Съб Окт 27, 2007 8:52 pm
Заглавие :
|
|
|
Поздравления,желая ти успех!
Значи може би има и обратна връзка или двоен ефект - ракът в много от случаите възниква на психосоматична основа и може би психичните заболявания са следствие не само на самия рак, а и на въпросните психотравми, които са го причинили. |
|
|
|
|
|
Орлин Баев
|
Пуснато на: Съб Окт 27, 2007 9:00 pm
Заглавие :
|
|
|
Да, като кокошката и яйцето! |
|
_________________ Бъдете здрави! |
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Съб Окт 27, 2007 9:11 pm
Заглавие :
|
|
|
Преди време беше "модно" оплаквайки се от нещо хората да казват "компетентно":"Това ми е на "нервна почва".Голяма доза истина има в това,въпреки,че едва ли са си давали сметка самите те - всичко се отдаваше на външни дразнители.Никoй не се е замислял сериозно как да се справи сам с тази "нервна почва",че да не боледува или да намали нежелания ефект,всичко се приема за даденост и неизбежно зло. |
|
|
|
|
|
penka
|
Пуснато на: Съб Окт 27, 2007 10:44 pm
Заглавие :
|
|
|
Като чета това, се сетих, че навремето правех разни алергични пристъпи.Тестваха ме в МА и не изкараха да съм алергична към нищо кой знае колко.Накрая дълбокомислено докторите заключиха ,че алергията ще да е на нервна почва.
Тогава на всички в къщи ни се видя като пълна глупост.Ама явно може и да не е било така.
Щом има доказан случай на зет, който е алергичен към тъщата си и започва да киха и подсмърча дори само като й види снимката, то защо ли пък да не може да си "алергичен на нервна почва". |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Съб Окт 27, 2007 10:48 pm
Заглавие :
|
|
|
Това е съвсем реално,може да се обринеш целия на "нервна почва",случва се реакцията от някакви притеснения да се прояви и като кожен обрив досущ като алергичен пристъп. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Нед Окт 28, 2007 1:15 pm
Заглавие : Re: ??????? ? ????????? ?? ????
|
|
|
Орлин Баев написа: |
Оказва се, че в наистина огромен процент от случаите на развитие на онкологичен проблем, причината е в неразрешена и забравена (дисоциирана в несъзнаваното) психотравма.
Разбира се, зад конкретната причина често стои определен негативен светоглед и дисбалансирана психика, които я предпоставят.
Оказва се, че ако с помощта на терапевта дисоциираната психотравма бъде осъзната и "смляна" психически качествено, раковата симптоматика изчезва.
Това говори, че много често ракът е психосоматично заболяване, тоест е психологично предпоставен и е психологически третируем! |
Аз лично съм констатирала тази взаимозависимост и съм на същото това мнение, което си дал тук, Орлине ...
Ощ еповече, че съм се сблъсквала с доста такива случай в практиката и живота си.
Благодаря за мнението и ... дано да се поосвободим поне малко и двете страни, че ... да се видим! |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Нед Окт 28, 2007 1:18 pm
Заглавие :
|
|
|
penka написа: | Като чета това, се сетих, че навремето правех разни алергични пристъпи.Тестваха ме в МА и не изкараха да съм алергична към нищо кой знае колко.Накрая дълбокомислено докторите заключиха ,че алергията ще да е на нервна почва.
|
На това проявление му се казва психо-соматика ... пак не са се изразили явно правилно лекарите нещо ... |
|
|
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|