Автор |
Съобщение |
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Местожителство: София
|
Пуснато на: Пет Авг 24, 2007 11:45 am
Заглавие : ?????????? ?? ????????? - ??? ??????? ? ?????????? ...
|
|
|
Твърде често говорим за приоритетите на българина, като велика нация и за липсата на такива, които го хвърлят в блатото на бедността, а от там и в тинята на тоталното озлобление.
Може би наистина сме били велика нация, все пак корените ни идват от древни и могъщи раси - последната е расата на Атлантите.
Но ... какво е тласнало българина към настоящата му трансформация - злоба, завист, жажда за мъст и възмездие, гняв, ярост, отвращение от себе си дори???!!!
Хайде да побеседваме върху тази тема, защото тя е прекалено актуална, и за жалост ще си остане още дълго време такава!
Знаете ли, че контактувам с много българи, които живеят из всички краища на света - близки и далечни - от години наред.
Всички те споделят с мен, че българите са изключително злобни, завистливи, отмъстителни, склонни към всякакъв вид престъпни деяния, оправдавайки себе си, че живеят в бедност - независимо от това в коя географска ширина се намират и колко са богати.
Но ... този "феномен" не се наблюдава при другите народности ... и етнически групи.
Нека вземем например индийците. Повечето от тях живеят в голяма бедност, но ... почитат Бога, почитат майките и бащите си, възпитават децата си в същото, работят много ... хранят се малко, живеят в малки жилища или колиби с многочленните си семейства.
Стремят се към духовно себеусъвършенстване ...
И в по-големият си процент са щастливи, и не живеят в жажда за мъст, злоба и завист унищожителни ... защото по принцип винаги има изключения, така, както всяко стадо си има и мърша.
Не са само те така обаче ... има и други народи, както и етнически групи в тях, които живеят по същия начин.
При българите е съвсем иначе - ако някой българин види, че друг българин е щастлив или усмихнат, веднага е готов да го нарани чрез всякакви хватки и методи, само и само да види болката и сълзите в очите на другия ... онзи там, щастливеца.
Очаквам ви мненията ... |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
ASD
|
Пуснато на: Пет Авг 24, 2007 1:05 pm
Заглавие :
|
|
|
Българите, като цяло сме хубави хора в сравнение с няколко други европейски народа, с които ми се е налагало да контактувам лично или по работа. Естествено навсякъде има и добри и лоши. Идеални няма. Може би това да сме в това състояние в момента е част от кармата на целия народ, която всеки от нас трябва да отработи - освен личната, родовата, то за да избереш тази страна значи има нещо заради което си тук. Лесно е да заминеш и да кажеш не ми харесва държавата, хората, здравеопазването ....какво ли не. И аз съм го казвала, но не съм го правила. Опитвам се да намеря място в което да живея, да работя, да се виждам с близки и приятели. Много неща не ми харесват, но са повече тези които ми харесват. Притеснява ме това, че на чисто български неща не държим - чуждите все по-хубави се оказват. Разполагаме с невероятни природни богатства, но целенасочено ги съсипваме. Ще мине доста време докато хората осмислят положението и поведението си. Тогава може би ще се наложи да платим за всичко назад. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Пет Авг 24, 2007 7:05 pm
Заглавие :
|
|
|
Не "тогава", ние плащаме сега, но странното е, че никой не ще и да го разбере, защото българина е преди всичко прекалено тънкообиден, защото през всичкото време, през което е живял и е бил унижаван по всякакъв начин, той не е научил нищо друго освен това, че трябва да играе ролята на обиден.
Научил е само това - колко е бил велик, как е бил унижен, колко несправедливо са се отнесли с него и сега всички са му виновни, и длъжни.
А не разбира българина, че всичкото това му се е случвало през вековете, защото е бил високомерен, надменен, та ако щете и алчен.
Трябвало е да научи, че в постиженията си не е трябвало да проявява всичките тези негативизми, трябвало е да се смири в себе си и да бъде търпелив.
Да, ама не ... българина навсякъде и проявявал агресия, егоизъм и алчност, само защото се е считал за "велик" ... и тогава е започнал да попада под най-различно робство.
Ама и когато е бил под робство, то той и тогава не се е научил на никакви добродели, а напротив ... озверял е още повече.
Тогава е дошъл тоталитарния режим, за да го обуздае и вразуми чрез ограничения.
Да, ама не ... и тогава не се е получило.
Е, впоследствие е върнат на изходна позиция и му е дадена така наречената демокрация, за да се научи да поема отговорности и да не вини никого другиго за собственото си незнание и невежество , и високомерие , и надменност ... и т.н. негативи безбройни.
Да, ама не ... сега той се превърна в озверял звяр, озверял срещу самия себе си. Е, и най-присъщото за него е това, че на първо време ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА СЕ ОБИДИ, ама защо, по какъв повод, на кого, има ли смисъл ... Имммаааа, има ... така този, на когото се е обидил някой българин, се превръща незабавно в негов донор, в негова "изкупителна жертва" и обидения започва да трупа дивиденти!
И защо всичкото това?!
Ще ви кажа - за да задоволи желанията на собственото си неутолимо Его.
Но аз питах и за това - беден ли е българина според вас или просто се прави на такъв, или просто е алчен, или просто колкото и да има, то той никога не оценява това, което има???!!!
Иначе е готин ... някои от българите обаче, а пък други го докарват кажи-речи на приятно телесложение, и то в известен смисъл, съжалявам.
За изключенията не говоря, те винаги излизат от правилата ...
Очаквам мненията Ви. |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Пет Авг 24, 2007 10:29 pm
Заглавие :
|
|
|
Тоталитарния режим не ни научи на морал,защото налагаше "нов" измислен такъв и го нарушаваха по правило точно тези,които ни го проповядваха и трябваше да служат за пример.Научи ни,че колкото сме по-послушни,толкова по-добре ще бъдем,дори с цената на собственото си достойнство,не според отработени заслуги,а според едни други "заслуги" и ще се погрижат за нас.Не беше позволено някой да прогресира чрез труда си до степен да е с по-висок стандарт на живот, автоматично беше обявяван за мошеник,измамник,паразит или направо престъпник и това ни устройваше идеално,защото така оправдавахме собствения си мързел и конформизъм,липсата на хъс.В резултат на това ни остана отношението към такива хора като към врагове,което си е маскирана или открита завист и злоба/не че голяма част от "успелите" не са постигнали успеха си по непочтен начин/.Но ни липсва умението да се зарадваме на чуждия успех,той ни бърка в здравето и ни прави "нещастни".Виж,ако някой се окаже в трудна или тежка ситуация,тогава се чувстваме "удовлетворени" и дори щастливи,защото считаме,че това е вид справедливост,един вид награда за нас. |
|
|
|
|
|
AUDAN
Местожителство: България,Земята...засега
|
Пуснато на: Съб Авг 25, 2007 3:06 pm
Заглавие :
|
|
|
Българите са били велики.и това е било така,защото дори враговете ни са го признавали и то ВСИЧКИТЕ ни врагове през съществуването ни.Но...казвам "БИЛИ".Сиреч става дума за нещо минало.
Но "където е текло,пак ще тече!" казва народът ни..затова аз изучавам делата на прадедите ни и се опитвам да бъда поне толкова достоен колкото и те.Така че когато стегна раницата,наречена "Смърт" и се обърна назад да не се срамувам от постъпките си.
Е...грешки съм правил и със сигурност ще правя и занапред,но какво да се прави-човек съм
Затова смятам,че припомнянето на какви са били предците ни,може да помогне на свестните хора да намерят опиора да продължават да бъдат свестни |
|
_________________ "Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI |
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Съб Авг 25, 2007 5:41 pm
Заглавие :
|
|
|
Това,че сме били велики някога е малко слаба утеха,въпреки,че си заслужава.А много време след това сме били не-велики,но поне не сме се затрили етнически,което никак не е малко.А не е маловажно според какъв критерийн сме били велики - имали сме мощна държава, с която другите са се съобразявали,а сега всички знаем как е...И за да бъдем на ниво освен исторически спомени трябва да имаме и други стимули,пред които си затваряме очите,та даже и чужд опит.И ако се прехлъсваме пред чуждия просперитет да гледаме как е постигнат,а не само да се вторачваме в крайния резултат.Но да извличаме положителното и да умеем да го отсяваме от плявата на повърхността,дето изглежда доста привлекателно за наивните. |
|
|
|
|
|
penka
|
Пуснато на: Нед Авг 26, 2007 10:31 am
Заглавие :
|
|
|
Те и сума ти загинали цивилизации и народи са били велики...ама на кого му пука за това - сега просто ги няма.Какво значи "велики" - колили и яздили по-добре от враговете си, създали големи градове, огромна и силна държава, велики произведения на изкуството, яли и и пили до последно...? - кое от тези неща определя величието, или пък - нещо друго?!Мен, честно казано, хич не ме топли колко велики сме били, на фона на това какви сме мизерници сега. AUDAN, радвам се за твоя оптимизъм, че където е текло пак ще тече, но историята е пълна с противоположни доказателства. |
|
|
|
|
|
AUDAN
|
Пуснато на: Нед Авг 26, 2007 12:28 pm
Заглавие :
|
|
|
Графе,надявам се,че генетичната ни памет,подсилена от знания ще събуди мъдростта ни.защото наште предци са били учители на много народи във всяка област.
С насилие можеш да накараш да се страхуват и да тисе подчиняват,но не и да те уважават!!!А нас са ну уважавали!е,нека се опитваме да живеем така,че да ни уважават ,пък примерът е най-добрият възпитатевл за околните.думи много,но делата са важните! |
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Нед Авг 26, 2007 12:33 pm
Заглавие :
|
|
|
А,лорде,ами освен генетична памет при някои хора сработва и кaрмичната,когато са се подвиzавали из други географски ширини и държави/графове и лордове в България не е имало/.Не ти ли се причуват гайди,ама не каба-,а шотландски./Шегувам се,малко се отклонявам от темата,ама не съвсем/ |
|
|
|
|
|
AUDAN
|
Пуснато на: Нед Авг 26, 2007 12:37 pm
Заглавие :
|
|
|
Ирландците казват,че сме кръвна рода стях.а те се смятат за келти.Шотландците също са повечето такива като %.
Та и да ми се причуват,пак е същото
Заб. Обърнете внимание,че Ирландия в доста добре икономически,а българия зле.та не ни се подмазват.Щом го казват,значи е така!За повече инфо следете за статия в "Публикации'' по темата |
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Нед Авг 26, 2007 12:40 pm
Заглавие :
|
|
|
Сещам се,прочела бях нещо такова.То ние на колко народ сме роднини,но някои не щат да го признаят. |
|
|
|
|
|
penka
|
Пуснато на: Нед Авг 26, 2007 1:36 pm
Заглавие :
|
|
|
Лорде, аз да се похваля - записах се на езда!Страхотно е!!!Конете са супер!!!Като отида при тях и забравям и време и пространство!Още съм доста начинаеща, но имам голямо желание и няма да се откажа.За сега цялата съм в синини Все още не се качвам никак героично, но пък вече овладях слизането.Ако мога ще пратя и снимки. |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Нед Авг 26, 2007 1:41 pm
Заглавие :
|
|
|
Поздравления! А мен ме е страх да се доближа до коне и други едри животни.Е,случвало ми се е за снимка,и магаре съм водила даже,но си ме е страх/засега/ |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Нед Авг 26, 2007 2:07 pm
Заглавие :
|
|
|
AUDAN написа: | Българите са били велики.и това е било така,защото дори враговете ни са го признавали и то ВСИЧКИТЕ ни врагове през съществуването ни.Но...казвам "БИЛИ".Сиреч става дума за нещо минало.
Но "където е текло,пак ще тече!" казва народът ни..затова аз изучавам делата на прадедите ни и се опитвам да бъда поне толкова достоен колкото и те.Така че когато стегна раницата,наречена "Смърт" и се обърна назад да не се срамувам от постъпките си.
Е...грешки съм правил и със сигурност ще правя и занапред,но какво да се прави-човек съм
Затова смятам,че припомнянето на какви са били предците ни,може да помогне на свестните хора да намерят опиора да продължават да бъдат свестни |
Дано да си прав, ама лично аз мисля, че:
"БЛАЖЕННИ СА ВЯРВАЩИТЕ!" |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Нед Авг 26, 2007 2:10 pm
Заглавие :
|
|
|
kati написа: | Това,че сме били велики някога е малко слаба утеха,въпреки,че си заслужава.А много време след това сме били не-велики,но поне не сме се затрили етнически,което никак не е малко.А не е маловажно според какъв критерийн сме били велики - имали сме мощна държава, с която другите са се съобразявали,а сега всички знаем как е...И за да бъдем на ниво освен исторически спомени трябва да имаме и други стимули,пред които си затваряме очите,та даже и чужд опит.И ако се прехлъсваме пред чуждия просперитет да гледаме как е постигнат,а не само да се вторачваме в крайния резултат.Но да извличаме положителното и да умеем да го отсяваме от плявата на повърхността,дето изглежда доста привлекателно за наивните. |
Въх ... и на теб БРАВУС, значи! |
|
|
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|