НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Ное 22, 2024 3:06 pm Вижте мненията без отговор
БЪЛГАРИНЪТ за българина - или бедност и озлобление ...
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Авг 24, 2007 11:45 am
МнениеЗаглавие : ?????????? ?? ????????? - ??? ??????? ? ?????????? ...
Отговорете с цитат

Твърде често говорим за приоритетите на българина, като велика нация и за липсата на такива, които го хвърлят в блатото на бедността, а от там и в тинята на тоталното озлобление.

Може би наистина сме били велика нация, все пак корените ни идват от древни и могъщи раси - последната е расата на Атлантите.

Но ... какво е тласнало българина към настоящата му трансформация - злоба, завист, жажда за мъст и възмездие, гняв, ярост, отвращение от себе си дори???!!!

Хайде да побеседваме върху тази тема, защото тя е прекалено актуална, и за жалост ще си остане още дълго време такава!

Знаете ли, че контактувам с много българи, които живеят из всички краища на света - близки и далечни - от години наред.

Всички те споделят с мен, че българите са изключително злобни, завистливи, отмъстителни, склонни към всякакъв вид престъпни деяния, оправдавайки себе си, че живеят в бедност - независимо от това в коя географска ширина се намират и колко са богати.

Но ... този "феномен" не се наблюдава при другите народности ... и етнически групи.

Нека вземем например индийците. Повечето от тях живеят в голяма бедност, но ... почитат Бога, почитат майките и бащите си, възпитават децата си в същото, работят много ... хранят се малко, живеят в малки жилища или колиби с многочленните си семейства.

Стремят се към духовно себеусъвършенстване ...

И в по-големият си процент са щастливи, и не живеят в жажда за мъст, злоба и завист унищожителни ... защото по принцип винаги има изключения, така, както всяко стадо си има и мърша.

Не са само те така обаче ... има и други народи, както и етнически групи в тях, които живеят по същия начин.

При българите е съвсем иначе - ако някой българин види, че друг българин е щастлив или усмихнат, веднага е готов да го нарани чрез всякакви хватки и методи, само и само да види болката и сълзите в очите на другия ... онзи там, щастливеца.

Очаквам ви мненията ... Smile

Пуснато наПуснато на: Пет Авг 24, 2007 1:05 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Българите, като цяло сме хубави хора в сравнение с няколко други европейски народа, с които ми се е налагало да контактувам лично или по работа. Естествено навсякъде има и добри и лоши. Идеални няма. Може би това да сме в това състояние в момента е част от кармата на целия народ, която всеки от нас трябва да отработи - освен личната, родовата, то за да избереш тази страна значи има нещо заради което си тук. Лесно е да заминеш и да кажеш не ми харесва държавата, хората, здравеопазването ....какво ли не. И аз съм го казвала, но не съм го правила. Опитвам се да намеря място в което да живея, да работя, да се виждам с близки и приятели. Много неща не ми харесват, но са повече тези които ми харесват. Притеснява ме това, че на чисто български неща не държим - чуждите все по-хубави се оказват. Разполагаме с невероятни природни богатства, но целенасочено ги съсипваме. Ще мине доста време докато хората осмислят положението и поведението си. Тогава може би ще се наложи да платим за всичко назад.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пет Авг 24, 2007 7:05 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Не "тогава", ние плащаме сега, но странното е, че никой не ще и да го разбере, защото българина е преди всичко прекалено тънкообиден, защото през всичкото време, през което е живял и е бил унижаван по всякакъв начин, той не е научил нищо друго освен това, че трябва да играе ролята на обиден.

Научил е само това - колко е бил велик, как е бил унижен, колко несправедливо са се отнесли с него и сега всички са му виновни, и длъжни.

А не разбира българина, че всичкото това му се е случвало през вековете, защото е бил високомерен, надменен, та ако щете и алчен.

Трябвало е да научи, че в постиженията си не е трябвало да проявява всичките тези негативизми, трябвало е да се смири в себе си и да бъде търпелив.

Да, ама не ... българина навсякъде и проявявал агресия, егоизъм и алчност, само защото се е считал за "велик" ... и тогава е започнал да попада под най-различно робство.

Ама и когато е бил под робство, то той и тогава не се е научил на никакви добродели, а напротив ... озверял е още повече.

Тогава е дошъл тоталитарния режим, за да го обуздае и вразуми чрез ограничения.

Да, ама не ... и тогава не се е получило.

Е, впоследствие е върнат на изходна позиция и му е дадена така наречената демокрация, за да се научи да поема отговорности и да не вини никого другиго за собственото си незнание и невежество , и високомерие , и надменност ... и т.н. негативи безбройни.

Да, ама не ... сега той се превърна в озверял звяр, озверял срещу самия себе си. Е, и най-присъщото за него е това, че на първо време ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА СЕ ОБИДИ, ама защо, по какъв повод, на кого, има ли смисъл ... Имммаааа, има ... така този, на когото се е обидил някой българин, се превръща незабавно в негов донор, в негова "изкупителна жертва" и обидения започва да трупа дивиденти!

И защо всичкото това?!

Ще ви кажа - за да задоволи желанията на собственото си неутолимо Его.

Но аз питах и за това - беден ли е българина според вас или просто се прави на такъв, или просто е алчен, или просто колкото и да има, то той никога не оценява това, което има???!!!

Иначе е готин ... някои от българите обаче, а пък други го докарват кажи-речи на приятно телесложение, и то в известен смисъл, съжалявам.

За изключенията не говоря, те винаги излизат от правилата ...

Очаквам мненията Ви.

Пуснато наПуснато на: Пет Авг 24, 2007 10:29 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Тоталитарния режим не ни научи на морал,защото налагаше "нов" измислен такъв и го нарушаваха по правило точно тези,които ни го проповядваха и трябваше да служат за пример.Научи ни,че колкото сме по-послушни,толкова по-добре ще бъдем,дори с цената на собственото си достойнство,не според отработени заслуги,а според едни други "заслуги" и ще се погрижат за нас.Не беше позволено някой да прогресира чрез труда си до степен да е с по-висок стандарт на живот, автоматично беше обявяван за мошеник,измамник,паразит или направо престъпник и това ни устройваше идеално,защото така оправдавахме собствения си мързел и конформизъм,липсата на хъс.В резултат на това ни остана отношението към такива хора като към врагове,което си е маскирана или открита завист и злоба/не че голяма част от "успелите" не са постигнали успеха си по непочтен начин/.Но ни липсва умението да се зарадваме на чуждия успех,той ни бърка в здравето и ни прави "нещастни".Виж,ако някой се окаже в трудна или тежка ситуация,тогава се чувстваме "удовлетворени" и дори щастливи,защото считаме,че това е вид справедливост,един вид награда за нас.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
AUDAN

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Съб Авг 25, 2007 3:06 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Българите са били велики.и това е било така,защото дори враговете ни са го признавали и то ВСИЧКИТЕ ни врагове през съществуването ни.Но...казвам "БИЛИ".Сиреч става дума за нещо минало.

Но "където е текло,пак ще тече!" казва народът ни..затова аз изучавам делата на прадедите ни и се опитвам да бъда поне толкова достоен колкото и те.Така че когато стегна раницата,наречена "Смърт" и се обърна назад да не се срамувам от постъпките си.

Е...грешки съм правил и със сигурност ще правя и занапред,но какво да се прави-човек съм Wink

Затова смятам,че припомнянето на какви са били предците ни,може да помогне на свестните хора да намерят опиора да продължават да бъдат свестни

Пуснато наПуснато на: Съб Авг 25, 2007 5:41 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Това,че сме били велики някога е малко слаба утеха,въпреки,че си заслужава.А много време след това сме били не-велики,но поне не сме се затрили етнически,което никак не е малко.А не е маловажно според какъв критерийн сме били велики - имали сме мощна държава, с която другите са се съобразявали,а сега всички знаем как е...И за да бъдем на ниво освен исторически спомени трябва да имаме и други стимули,пред които си затваряме очите,та даже и чужд опит.И ако се прехлъсваме пред чуждия просперитет да гледаме как е постигнат,а не само да се вторачваме в крайния резултат.Но да извличаме положителното и да умеем да го отсяваме от плявата на повърхността,дето изглежда доста привлекателно за наивните. Cool
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
penka

Пуснато наПуснато на: Нед Авг 26, 2007 10:31 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Те и сума ти загинали цивилизации и народи са били велики...ама на кого му пука за това - сега просто ги няма.Какво значи "велики" - колили и яздили по-добре от враговете си, създали големи градове, огромна и силна държава, велики произведения на изкуството, яли и и пили до последно...? - кое от тези неща определя величието, или пък - нещо друго?!Мен, честно казано, хич не ме топли колко велики сме били, на фона на това какви сме мизерници сега. Crying or Very sad AUDAN, радвам се за твоя оптимизъм, че където е текло пак ще тече, но историята е пълна с противоположни доказателства.
AUDAN

Пуснато наПуснато на: Нед Авг 26, 2007 12:28 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Графе,надявам се,че генетичната ни памет,подсилена от знания ще събуди мъдростта ни.защото наште предци са били учители на много народи във всяка област.

С насилие можеш да накараш да се страхуват и да тисе подчиняват,но не и да те уважават!!!А нас са ну уважавали!е,нека се опитваме да живеем така,че да ни уважават ,пък примерът е най-добрият възпитатевл за околните.думи много,но делата са важните!

Пуснато наПуснато на: Нед Авг 26, 2007 12:33 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile Laughing А,лорде,ами освен генетична памет при някои хора сработва и кaрмичната,когато са се подвиzавали из други географски ширини и държави/графове и лордове в България не е имало/.Не ти ли се причуват гайди,ама не каба-,а шотландски./Шегувам се,малко се отклонявам от темата,ама не съвсем/ Wink
AUDAN

Пуснато наПуснато на: Нед Авг 26, 2007 12:37 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ирландците казват,че сме кръвна рода стях.а те се смятат за келти.Шотландците също са повечето такива като %.
Та и да ми се причуват,пак е същото Razz

Заб. Обърнете внимание,че Ирландия в доста добре икономически,а българия зле.та не ни се подмазват.Щом го казват,значи е така!За повече инфо следете за статия в "Публикации'' по тематаWink

Пуснато наПуснато на: Нед Авг 26, 2007 12:40 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile Сещам се,прочела бях нещо такова.То ние на колко народ сме роднини,но някои не щат да го признаят. Rolling Eyes
penka

Пуснато наПуснато на: Нед Авг 26, 2007 1:36 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Лорде, аз да се похваля - записах се на езда!Страхотно е!!!Конете са супер!!!Като отида при тях и забравям и време и пространство!Още съм доста начинаеща, но имам голямо желание и няма да се откажа.За сега цялата съм в синини Laughing Все още не се качвам никак героично, но пък вече овладях слизането.Ако мога ще пратя и снимки. Laughing
kati

Пуснато наПуснато на: Нед Авг 26, 2007 1:41 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Very Happy Поздравления! А мен ме е страх да се доближа до коне и други едри животни.Е,случвало ми се е за снимка,и магаре съм водила даже,но си ме е страх/засега/ Embarassed Sad Rolling Eyes
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Нед Авг 26, 2007 2:07 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

AUDAN написа:
Българите са били велики.и това е било така,защото дори враговете ни са го признавали и то ВСИЧКИТЕ ни врагове през съществуването ни.Но...казвам "БИЛИ".Сиреч става дума за нещо минало.

Но "където е текло,пак ще тече!" казва народът ни..затова аз изучавам делата на прадедите ни и се опитвам да бъда поне толкова достоен колкото и те.Така че когато стегна раницата,наречена "Смърт" и се обърна назад да не се срамувам от постъпките си.

Е...грешки съм правил и със сигурност ще правя и занапред,но какво да се прави-човек съм Wink

Затова смятам,че припомнянето на какви са били предците ни,може да помогне на свестните хора да намерят опиора да продължават да бъдат свестни

Дано да си прав, ама лично аз мисля, че:

"БЛАЖЕННИ СА ВЯРВАЩИТЕ!" Rolling Eyes

Пуснато наПуснато на: Нед Авг 26, 2007 2:10 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati написа:
Това,че сме били велики някога е малко слаба утеха,въпреки,че си заслужава.А много време след това сме били не-велики,но поне не сме се затрили етнически,което никак не е малко.А не е маловажно според какъв критерийн сме били велики - имали сме мощна държава, с която другите са се съобразявали,а сега всички знаем как е...И за да бъдем на ниво освен исторически спомени трябва да имаме и други стимули,пред които си затваряме очите,та даже и чужд опит.И ако се прехлъсваме пред чуждия просперитет да гледаме как е постигнат,а не само да се вторачваме в крайния резултат.Но да извличаме положителното и да умеем да го отсяваме от плявата на повърхността,дето изглежда доста привлекателно за наивните. Cool

Въх ... и на теб БРАВУС, значи!

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта