НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Ное 22, 2024 10:37 pm Вижте мненията без отговор
Професия психотерапевт. Кой е психотерапевт?
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
Орлин Баев

Пуснато наПуснато на: Сря Сеп 05, 2007 8:56 am
МнениеЗаглавие : ???????? ?????????????. ??? ? ??????????????
Отговорете с цитат

В малкото ни отечество все още, когато стане дума за психични проблеми, на каквото и да е ниво, човекът е мислен за луд, а менталната и вербална реакция на людете е: "Тоя е за лекар!" или "Иди се прегледай на психиатър..".

Истината е, че далеч не всеки, който притежава някакво психично разстройство, е луд. Дали е луд човекът с натрапчивости, с депресия, с нерешителност или генерализирана тревожност? Не - не е луд. Разговорният термин "лудост" в психологията се нарича психотизъм. Психотиците наистина имат нужда от медикаментозно третиране - дали за актуално лечение, дали просто за дрогиране и временно "решаване" на проблема, но те са обект на медицинска грижа.

Какво е това тогава, което е обект на терапевтиране от психотерапевта и какво е психотерапевт? Отговорът ми е следният:
- Психотерапевтът третира:

* Нормални здрави личности, които желаят да осъзнаят психиката си, да депрограмират някои характерови особености, да премахнат стреса и напрежението, да постигнат себеразвитие и разширение на съзнанието си...

* Хора с повишена базисна невротичност, но без развита симптоматика на конкретно невротично разстройство. Тук в процеса на терапия човекът се научава да осъзнава и трансформира невротичността си, развива емоционална устойчивост, научава се да бъде по-спокоен, щастлив и осъзнат.

* Хора с изявена конкретна симптоматика на дадено невротично разстройство (невроза) или букет от няколко такива: разстройства на настроението (биполярно, циклотимия, депресия...), хранителни разстройства (булемия-анорексия), същински невротични разстройства:
Невротични, Стресови и Соматоформни Разстройства:
1) Фобийни Тревожни Разстройства:
- Агорафобия, Социална Фобия, Специфични Фобии

2) Други Тревожни Разстройства:
- Паническо Разстройство, Генерализирана Тревожност, Тревожно – Депресивно Разстройство

3) Обсесивно – Компулсивни Разстройства
- Натрапливи Мисли, Натрапливи Ритуали, Смесени

4) Стрес и Растройства в Адаптацията:
- Остра Стресова Реакция, Посттравматично Стресово Разстройство, Разстройства в Адаптацията ...

5) Дисоциативни Разстройства
- Дисоциативна Амнезия, Дисоциативен Ступор, Дисоциативни Двигателни Разстройства и Гърчове, Дисоциативна Анестезия, Множествена Личност, Транс ...

6) Соматоформни Разстройства
- Соматизационно Разстройство, Хипохондрично Разстройство, Соматоформни Вегетативни Дисфункции ...

7) Други Невротични Разстройства
- Неврастения, Деперсонализация и Дереализация ...

Това са областите, които психотерапевтът обхваща.
...

Кой е психотерапевт?

Дали психиатърът е психотерапевт? Дали психологът е психотерапевт? Дали социалният работник е психотерапевт? НЕ, НИКОЙ ОТ ТЕХ НЕ Е ПСИХОТЕРАПЕВТ!<br>

Психотерапевтът произхожда от някоя от горните три направления ( в България, поради липсата на актуална и адекватна на световните стандарти законова основа, кръгът се разширява и до какви ли не професии). Но, както казах, ако човек е просто психолог или психиатър или социален работник - той НЕ Е психотерапевт.
За да стане той психотерапевт, е нужно сериозно, тежко, скъпо, продължително изискващо много мотивация и решителност обучение! В хода на това обучение терапевтът, в зависимост от психотерапевтичната школа, усвоява повече или по-малко технически приьоми, претърпява личностови промени - така че да може действително да бъде от полза на клиентите си. Някои психотерапевтични школи, които се предлагат вече в България, са следните (за които знам и се досещам в момента):

- Юнгианска терапия - 4-6 години обучение
- Класически психоанализ - 10-12 години обучение
- Неорайхианска терапия - 4-6 години обучение
- Трансперсонална психотерапия - 4-6 години обучение
- Психодрама - 6 години обучение
- Системна (семейна) терапия - 4 години
- НЛП - краткосрочни, но много скъпи семинари...
- Хипноза - може би 2-3 години
- Ериксонова хипноза и психотерапия - 4 години
- Позитивна краткосрочна психотерапия - 1 година обучение
- Арт терапия
- Когнитивно - поведенческа терапия

Вероятно има и други, но сега не се досещам.
Повечето от горните школи изискват човек да е завършил поне бакалавърска степен по клинична психология, като продължава в магистърска степен, за да го допуснат до обучение. Или да има медицински бекграунд със специализация в психиатрията.

В развитите страни право на обучение в психотерапия имат само преминалите през дадена школа плюс академична докторска степен (Ph.D.) в една от трите споменати професионални направления! Тези условия ще навлязат скоро и в България!

С тези редове искам единствено да разчупя липсата на информация относно позицията на психотерапевта в обществото у нас. Психотерапията е изключително отговорна и изискваща от терапевта дейност. Психотерапевтът не е просто някой си, решил да прави психотерапия. Зад визитната картичка на психотерапевта с названието "аналитик" и т.н. стоят много години обучение, труд върху собствения си характер и осъзнаване!

За в бъдеще българите все повече ще осъзнават нуждата от психотерапия - като нормална психическа хигиена, получаване на обратна връзка, развиване на осъзнаването си, париране на невротизма и невротичната симптоматика в зародиш, както и като психотерапевтиране на невротични разстройства (неврози).

Понастоящем българинът има ужасна психическа култура, да не кажа никаква. Както по времето, когато Алеко Константинов е писал "Бай Ганьо", българите са се къпали два пъти годишно, сега подобно е положението спрямо психическото здраве и култура. С тази разлика, че не се "къпят" психически и веднъж годишно най-често!

Нуждата да отидеш профилактично при психотерапевт поне два пъти годишно, е подобна на профилактичните прегледи при зъболекар! Не отидеш ли - малкият кариес на неосъзнатия психичен конфликт се превръща в гангрената на "цъфналата" невроза след няколко месеца...

Пишете какво мислите по въпроса, споделете опит, мисли, становища, визия от чужбина, гледища за развитието на психотерапията тук... Просто пишете свободно!

Бъдете здрави!
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
penka

Пуснато наПуснато на: Сря Сеп 05, 2007 10:04 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

На мен засега този форум ми замества доста успешно посещенията при психотерапевт. Very Happy С написаното не омаловажавам нуждата от подобна професия и съответно - нуждата на хората да се посещават психотерапевти.
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Сеп 05, 2007 12:11 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Обаче лично аз, тъй като не се занимавам с психотерапия, щото не съм психотерапевт, мисля пък и съм се убедила от практиката си, че народа ни "психяса" тотално (дано не е окончателно!) много отдавна, така, че наистина се нуждае масово от психотерапия, щото наистина не всички са луди в пълния смисъл на думата, както казва и Орлин.

Лично аз съм затруднена в работата си и съм абсолютно безпомощна в много случаи и отношения, когато става въпрос за страдания от рода, които засягат психиката на човека.

Виждам, че невежеството на българина е в огромен мащаб, щото тича да си "разваля несъществуващи" магии при сульо и пульо или както аз ги наричам мошенико-шарлатани и самозванци, които имат дори и нахалството да се легитимират дори като "ЛЕКАРИ", холистични ... а нямат дори и килийно образование ...

В случаите, при които хората идващи за помощ при мен, виждам, че става въпрос за дълбок вътрешен конфликт, свързан с някакъв вид или род психично изкривяване, винаги предпочитам помощта на психотерапевта, не ме разбирайте погрешно - НЕ НА ПСИХОЛОГА, НЕ НА ПСИХИАТЪРА И Т.Н., както ги е изброил и Орлин в постта си.

С какви проблеми от този род се сблъсквам най-вече ли?!

Да речем: нарцистични изживявания, Каинов комплекс (патологична агресия), комплекс на Електра, Едипов комплекс, сексуални фобии, всякакъв род маниакалности, комплекси за отхвърленост, изоставеност, комплекси за отчужденост, комплекси за малоценност, комплекси за вина и т.н., които аз мога да лоцирам, мога да констатирам, но не мога да ги "лекувам".

Това вече е работа на психотерапевта, защото психиатъра е просто "тежката артилерия", която вече се намесва само в тежките психични разстройства.

Ако българина не "изтрезнее" и не се осъзнае, и не вземе да се насочи към подобен род помощ - психотерапия - то убийствата ще зачестяват все повече, изнасилванията също, самоубийствата също, пребиванията до смърт и пълно осакатяване също, наркоманията и алкохолизма също ... т.е. българина старателно ще върви в това темпо към собственото си самоунищожение.

Това е.

Пуснато наПуснато на: Сря Сеп 05, 2007 1:21 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Голяма част от хората дори не осъзнават,че имат проблеми.И намират собственото си патологично поведение за нормално.Например някой пребива жена си от бой - "ами защото си го е заслужила,аз съм прав,тя е виновна,предизвикала ме е".Или пък размяната на "любезности" между непознати хора на улицата или в нета по някакъв повод.вярно,че нещата опират и до възпитание,но не само...Ако на такъв човек му се каже,че има някакъв проблем или ще се изсмее,или направо ще се обиди"Кой,аз?!Глупости!".Най-вече мъжете.Жените поне си признаваме повече,че сме изнервени от мнoгoто ежедневни стресиращи фактори по принцип.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
penka

Пуснато наПуснато на: Сря Сеп 05, 2007 2:39 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Кати, това е точно така.При повечето мъже вероятно понятието "нервен" задължително се свързва с жените и затова не си го признават - сигурно им звучи малко гейско, или нещо като да се разплачеш.По принцип мъжете по-често са склонни да не си признават или да омаловажават емоциите си.Струва им се мъжествено да имат емоционални проявления само по мачовете.Те затова и трупат повече от нас и като че ли по-ужасно им избива.
kati

Пуснато наПуснато на: Сря Сеп 05, 2007 2:44 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Признават си натоварване и напрежение от работата,което си е действително така,но и с това понякога оправдават и грубото си и агресивно поведение,за което останалите са длъжни да им влязат в положението.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Сря Сеп 05, 2007 7:14 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Може и да сте прави двете, но моите наблюдения са, че както единият пол, така и другият са еднакво обременени психически.

Дори ми се струва, че жените много повече, отколкото мъжете, защото те са много по-емоционални от тях, по-чувствителни, пък и хормоналните им проблеми много често ги "хвърлят" в какви ли не "стихии".

Видях как на една софийска улица една "борбена" дама перфорира черепа на съпруга си с токчето на обувката си, а полицаите отстрани я насърчаваха, като викаха: "А така, а така, малко му е!" ...

Мъже и жени ... патологията е еднаква и при едните, и при другите.

Важно е проблема да бъде осъзнаван по-навреме и навреме също да се търси, и получава съответната помощ от психотерапевта, защото иначе следва "тежката артилерия" - психиатрията.

А там местата вече са дефицитни ... сори.

Това е.

Пуснато наПуснато на: Сря Сеп 05, 2007 7:19 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Rolling Eyes Учудва ме реакцията на полицаите,къде е прословутата "мъжка солидарност"/това е шега,предполагам,че ако мъжът посягаше на жената,би трябвало да се намесят,ама едва ли,у нас битува мнението,че в семейни работи не се бъркат,трябва да се стигне до тежки телесни повреди или трупове,че да се вземе отношение,а и понякога органите на реда стоят безучастни и когато става въргал пред очите им/ Rolling Eyes Cool
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Сря Сеп 05, 2007 7:35 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Когато подобен инцидент става в собственият дом на някого - да, нямат право да нахълтват без прокурорска заповед, освен ако нещата не са много сериозни.

Но тук ставаше въпрос за уличен инцидент и нанесената травма на мъжа от "нежната дама" беше счупен череп.

А това, до колкото знам, е тежка телесна травма и съдят много лошо за нея.

Ама ... като говорим за патология в поведението и псиразстройства идва реч именно за подобен род действия и не-действия.

А животът може да тече и без тях, нали така!

Пуснато наПуснато на: Сря Сеп 05, 2007 7:38 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Rolling Eyes Би трябвало да може да тече,ако зависеше от мен и без кавги и конфликти щеше да си тече,ама явно не става.Някои като че ли умишлено ги търсят. Rolling Eyes
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Сря Сеп 05, 2007 7:42 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Естествено, разбира се, че е така.

Но "умишленото търсене" на подобни изживявания и изцепки идва именно от патологията в поведението на човека.

То е болестно състояние - това е.

Пуснато наПуснато на: Сря Сеп 05, 2007 8:55 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Истински психотерапевт е не този, който тъпче пациентите с антидепресанти и прочее, а този който изслушва пациента и анализира из основи душата и болестта / респективно емоционалния проблем.
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Чет Сеп 06, 2007 10:53 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

ЗАТОВА СИ ПОЗВОЛЯВАМ И ДАВАМ ВЪЗМОЖНОСТТА НА ОРЛИН ДА НАПРАВИ ЕДИН КРАТЪК АНАЛИЗ НА ТОЗИ ПОСТИНГ НАПИСАН ОТ ЕДНА НАША ПОТРЕБИТЕЛКА.

Ще бъда много благодарна да прочета мнението на Орлин, но това явно ще стане най-рано в неделя или понеделник, защото той през почивните дни просто е в съпрекосновение с природата!

Цитат:
Пуснато на: Сря Авг 22, 2007 9:41 pm
Заглавие :
Благодаря ти за отговора!

Всичко което написа е така особено за агресията, просто незнам какво да правя, на моменти имам чувството че всичко и всички ме дразнят!

Разбирам, че съм много чувствителна но неразбирам защо без въобще да знам за астралното пътуване аз излизам...

Първото ми излизане беше одавна, но помня всеки детайл. Спомням си как цялото ми тяло започна да вибрира и постепенно се сковах цялата, неможех да
мръдна!
След известно време усетих как нещо ме тласка нагоре и като погледнах надолу към леглото аз изтръпнах от ужас...там видях себе си!!!

След време, може бе около месец след това, пак стана същото нещо, но този път чувах звуци, бих ги определила като ръмжене на мотор или нещо подобно, незнам точно?

Усещах същите вибрации на тялото ми но аз успях да се помрадна и седнах на леглото. Докато седях бях доста уплашена и незнаех това сън ли е?

Изведнаш както си седя на леглото ми се появи облик на мъж, беше ярка светлина, направо ми светеше в очите!!!

Той започна да говори, но аз не го чувах! Затворих очи и си казах "това е лудост, я се стегни", отворих очи и той пак говореше!

След което аз вече бях убедена че не съм ненормална и му казах да се маха, да се върне там откадето е дошло, тогава то изчезна!!!

Скоро тази година имах други видения, те приличаха на малки динозавърчета и ми говориха съвсем ясно, казаха ми че ще продължават да ме плашат и че няма да ме оставят намира.

Когато ми говориха това аз бях в будно състояние и те ми се явиха като малка картинка срещу очите ми! Аз много се уплаших, но им казах да се махат и де ме оставят на мира....но нямаше резултат, напротив.

Точно до прозореца ми чувах диви котки които си говориха и ръмжаха страховито, тръпки ме побиха!!!

Точно до мен беше моя приятел и като се обърнах да го попитам дали ги чува, видях как едно от зверовете е върху него и го е зграпчил.....като се има в предвид, че приятеля ми беше буден и той нищо не е разбрал.

Приятеля ми каза, че нищо не е чул освен това, че аз съм била с отворени очи и че съм издавала странни звуци!!!

Най странното от всичко това което стана беше, че аз докато съм в това състояние аз и веждам и чувам, тоест не съм заспала....ох незнам как да го обясня, направо се оплетах... Crying or Very sad

Спомням си как моя приятел ми е говорил нещо докато аз съм излизала от тялото си и после като успея да го предотвратя му разказвам всичко което той ми е говорил....и то е точно така, чак ми се чуди как аз знам!!! Rolling Eyes

Съжалявам Маг Селена за правописа ми, но определено точно в този момент не ми пука как пиша, дали е грамотно или не, няма значение, просто се надявам да сте разбрали това което написах!!! Rolling Eyes

Ще съм благодарна ако има какво още да ми кажете за това и въобще за мен!!!

Пуснато наПуснато на: Вто Сеп 11, 2007 10:05 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Върховно!

Мисля, че момичето си е съвсем в ред - в смисъл, че това не е шизофрения с налудни халюцинации (съзнавам, че тук ще съм в директно противоречие със съвременната психиатрия, но сори, тя има какво да учи още!). Струва ми се, че момичето има голям потенциал, който просто трябва да се научи да контролира и овладее!

Вибрациите, които чувства са кундалини - те се чувстват преди отделяне от тялото. Ако процесът е автоматизиран и повтарян многократно, тези вибрации стават почти незабележими.

А виденията - ами т.н. астрален свят е пълен с какви ли не твари - елементали, елементарии, деви и не толкова деви...

Според мен - това, което е нужно на момичето, е малко повече окултно познание, вяра в собствените възможности, приемане на преживяванията като израз на един силен талант, тоест положително отношение към тях, развиване на смелост, безстрашие и психическа сила и спокойствие!

Мисля си, че овладяването на виденията и страха от тях може да се постигне с медитация, дихателни похвати, себеосъзаване, развиване на волята!

Мога да кажа само, че аз бих бил щастлив да имам преживяване на отделяне от тялото - години съм се опитвал и продължавам да опитвам, но губя връзката - както по време на сън и с методите на сънуването (осъзнато), така и по време на медитация и дишане.

Тази вибрация, за която говори момичето, съм я преживявал многократно - едно съскане в ушите, както и клатене на тялото, а съзнанието се изпразва от всякакви спомени. Докато трае това усещане, имаш нужда да се хванеш за нещо, защото буквално се губиш - и се хващаш чисто физически, просто инстинктивно.

Ако прекалиш, губиш съзнание, което е нежелателно. Случвало ми се е и затова внимавам. Въпросното състояние се случва (при мен) след изпълнение на дишането бастрика, в специфично положение на тялото, с последващо задържане на въздуха и трите бандхи (заключвания).

Виж, медитацията е много по-нежен и плавен процес, който ако е правен правилно, засилва осъзнатостта и волята, разширява съзнанието и проникването му в сферите на красота и хармония (желателно в тях)! Сега не че съм кой знае какъв специалист - но не спирам да търся!

Така че - момичето само може да се радва за надареността си, вярвам! Струва ми се, че има добри заложби за ясновидски способности!
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Вто Сеп 11, 2007 12:57 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Имам пряк опит с подобен индивид, който наистина стигна до психиатрията, въпреки всичкото това, което описваш ти.

Да, всичко е така - особено за медитативния процес.

Но лично аз никога не съм имала подобни усещания относно разгръщанията на Кундалини. При мен всичко става плавно, без ефектите на "съскането в ушите, както и клатене на тялото"!

Никога не съм имала подобни "видения", които честно казано, за мен са си чисти халюцинации - в дадения случай, де - иначе такива феномени съществуват, но при виденията границата е много тънка и размита ... там човек не може да бъде сигурен дали това, което вижда е от действителните духовни реалии и астралния свят, или не е ...

Ясновидските способности са просто вътрешен процес, вътрешно виждане и усещане за нещата, те не са "халюцинаторни" процеси.

Е, аз виждам ауричното поле и ектоплазмените образования, но това вече е съвсем отделен случай и той не се идентифицира с подобни халюцинации, защото ако някой вижда нещо, то би трябвало и другия до него също да го вижада, ако то действителоно е реалия от астралния свят, защото, за Бога, те се материализират и биват вижадни наистина с обикновено зрение, но това са изключително редки случаи ...

Съзнанието наистина се изпразва от всякакви спомени, но при "дени" има спомени ... което е твърде тревожно ...

Цитирам я .....

Цитат:
Най странното от всичко това което стана беше, че аз докато съм в това състояние аз и виждам и чувам, тоест не съм заспала

Имах един много тежък и тъжен случай в практиката си, щото беше свързан с мои много добри познати ...

Една вечер майката на едно около тригодинки детенце ми се обади към 24 часа, прекалено разтревожена, ридаеше с пълен глас.

Обясни ми, че момиченцето й имало висока температура, но получило няколко гърча през последните 3-4 часа. Попита ме дали гърчовете са от температурата както е казал лекаря или има, и нещо друго?!

Да, отговорих й, има и нещо друго - става въпрос за епилептични припадъци.

Изследваха момиченцето, доказа се, че наистина има, и то три, огнищни изменения. Започнаха активно да го лекуват, но колкото повече го лекуваха, то толкова повече припадъци получаваше. Стигаше до 30 припадъка на ден!!!

Всички бяха в недоумение.

Тогава "видях", че всяко едно от огнищата е абсолютно различно от другото, т.е. давам пример: в едното огнище имаше отклонения в алфа-ритъма, в - другото имаше отклонение в тета-ритъма и в третото - в делта-ритъма.

Направо уникален случай!!!

Направиха още редица изследвания и се доказа точно това, което "видях" аз.

Едва тогава се получи добър ефект от лечението, защото бяха изписани най-подходящите лекарства за случая.

Но ... другото е по-любопитно.

Това дете изпадаше в същото състояние, в което изпада и "дени", т.е. то не губеше съзнание по време на епигърчовите състояния - то помнеше всичко и на всичкото отгоре в епиприпадъка комуникираше с майка си.

Аз мисля, че при "дени" случая е сходен с това на 3 годишното момиченце!!!

Защото тогава спомените се запазват.

Всъщност ... имала съм чести разговори с лекари от съдебна медицина, които твърдят, че епиприпадъка може да отзвучи и никога да не се повтори, но огнището остава - макар тихо и спокойно, но тогава вече пък настъпва другата релация - идва истинското психично заболяване - шизофрения или параноя, а може и двете заедно, или пък някакъв друг вид психоза ...

Честно да си призная случая "дени" ми намирисва на нещо подобно!

Жалкото е, че това момиче, не предприе никакви мерки относно това, което го посъветвах, а напротив - излъга, че си е направила изследванията и стана още по-агресивна, и по-нападателна отпреди.

А какво й препоръчах ли?!

Ето това:

Цитат:
Добър ден, Дени! Smile

Разполагам с много малко време, но ще се опитам да ти отговоря.

Още от сега ще те помоля обаче да не беснееш след като чуеш истината. Защото каквото и да ти кажа, то все още е поправимо, тъй като си само на 18 год.

Започвам ...

Цитат:
Спомням си как цялото ми тяло започна да вибрира и постепенно се сковах цялата, неможех да мръдна! След известно време усетих как нещо ме тласка нагоре и като погледнах надолу към леглото аз изтръпнах от ужас...там видях себе си!!!

При теб това явление се нарича кататонен ступор, защото просто е свързано със сковаване на тялото. При астралното отделяне няма такъв ефект. Там тялото остава леко и отпуснато, без каквото и да е напрежение.

Да, но и при кататонния ступор човека също може да отдели астралното си тяло, така, както е станало в твоя случай. Това е рядко явление, но се случва, особено, ако то е предшествано преди това и от епилептичен гърч, забележи - не казвам припадък, а гърч.

Епилептичните гърчове са два вида: птимали и грандмали. Птималите могат да бъдат понякога направо незабелижими, без особени припадъци. Но могат да се регистрира така например трепване на зеницата, нейното мигновено разширяване и мигновено свиване, трепване на даден мускул. Докато грандмалите това са големите гърчове със силно изразени припадъци, които са познати на всички като действителни епилептични припадъци. Навярно с теб се е случило нещо подобно от рода на птималите!

Дени, просто ще те помоля да говориш с родителите ти да отидеш с някой от тях при психоневролог, за да ти бъде направено ЕЕГ (електроенцефалографско) изследване на мозъчните ритми, за да се види дали нямаш някакви огнищни изменения в мозъчната кора, които да те вкарват в това нелепо състояние.

Лошото е, че то може да прогресира и придобие друга форма на много по-сериозен псипроблем, който да е свързан с халюцинаторни елементи.

Цитат:
Изведнаш както си седя на леглото ми се появи облик на мъж, беше ярка светлина, направо ми светеше в очите!!! Той започна да говори, но аз не го чувах! Затворих очи и си казах "това е лудост, я се стегни", отворих очи и той пак говореше! След което аз вече бях убедена че не съм ненормална и му казах да се маха, да се върне там откадето е дошло, тогава то изчезна!!!

Тук вече доста се притесних, като прочетох този пасаж. Не, че видения няма, има, но това просто е предшествано от състояние, което говори за нещо друго, не говори точно за видение.
Цитат:

Скоро тази година имах други видения, те приличаха на малки динозавърчета и ми говориха съвсем ясно, казаха ми че ще продължават да ме плашат и че няма да ме оставят намира.

Когато ми говориха това аз бях в будно състояние и те ми се явиха като малка картинка срещу очите ми! Аз много се уплаших, но им казах да се махат и да ме оставят на мира....но нямаше резултат, напротив.

Точно до прозореца ми чувах диви котки които си говориха и ръмжаха страховито, тръпки ме побиха!!!

Точно до мен беше моя приятел и като се обърнах да го попитам дали ги чува, видях как едно от зверовете е върху него и го е зграпчил.....като се има в предвид, че приятеля ми беше буден и той нищо не е разбрал.

Приятеля ми каза, че нищо не е чул освен това, че аз съм била с отворени очи и че съм издавала странни звуци!!!

Най странното от всичко това което стана беше, че аз докато съм в това състояние аз и веждам и чувам, тоест не съм заспала....ох незнам как да го обясня, направо се оплетах...

А това вече направо ме разстрои, защо то просто е халюцинация, не е нищо друго. Crying or Very sad

Мила Дени, не мога със сигурност да ти сложа каквато и да е диагноза, но след като тия състояния те спохождат нарядко, това говори, че са инцидентни и могат да бъдат овладяни с правилен начин на медикаментозно лечение.

Стига да ме разбереш правилно и да се възползваш от съвета ми!

Нестабилното ти психично състояние, поради което и си толкова агресивна, може да е свързано в много голяма степен и с хормонално отклонение и да са в резултата на него.

Струва ми се, че имаш проблеми с половите хормони - фоликостимулиращ, лутеинов и естрадиол. Не на последно място ми дава отклонение при теб и мъжкия полов хормон прогестерон. Изследвай тези хормони на всяка цена при ендокринолог!!!

Освен това не си добре и с щитовидната жлеза. Затова няма да бъде зле да си направиш изследвания и на нейните хормони: TSH, FT3, FT4, ТАТ и МАТ.

Щитовидната жлеза е свързана с хипофизната, а от своя страна тя е свързана с хипоталамуса. Това е един сложен механизъм, който контролира и регулира всички функции в тялото.Щитовидната жлеза е "кралицата" на всички жлези и лично аз не един път съм виждала как много болни от нея са попадали в психиатрията.

Имах един случай, при който по настояване на майката на една от тези жени, която беше настанена в психиатрия, й направиха изследванията на щитовидната жлеза. Оказа се, че жената имаше много сериозни отклонения относно нея. Започнаха лечение и тя напусна психиатрията като съвсем нормален човек.

Говоря ти всичко това, за да вземеш сериозни мерки за себе си, защото агресията ти, както и останалата част от грубото ти и цинично поведение, просто са свързани със сериозен здравословен псипроблем при теб.

Цитат:
Спомням си как моя приятел ми е говорил нещо докато аз съм излизала от тялото си и после като успея да го предотвратя му разказвам всичко което той ми е говорил....и то е точно така, чак ми се чуди как аз знам!!!

А този пасаж ме обнадежди, че нещата при теб не са чак толкова непоправими! Какъвто и да е психичния ти проблем, то според мен можеш да приключиш окончателно с него, ако си направиш съответните изследвания, които ти споменах в целия си този постинг.

Ще те помоля обаче, ако наистина ме послушаш, разбира се, да ме държиш в течение, защото може да се наложи да ти препоръчам още някои неща, които могат да ти бъдат от полза.

Желая ти всичко най-добро! Smile

Орлине, имаш ли някакъв допълнителен коментар относно виждането ми?!

Не се притеснявай и спокойно говори - аз не съм от тънкообидните българи, щото търся истината също като теб.

Въпреки, че тя е твърде относително понятие ... Wink Very Happy

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта