НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Ное 21, 2024 11:19 pm Вижте мненията без отговор
Осъзнаване и промяна
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
Красимира

Пуснато наПуснато на: Пет Сеп 03, 2010 8:38 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Здравейте, Маг Селена. Макар и със закъснение бих желала да направя обратна връзка с Вас относно Вашия пост от 16.август, 2010. Написахте:

Цитат:
Наистина, Красимира - Пътища много и...всички до един водят към Бога. Cool Confused Как не си го разбрала до сега?!

Независимо от това дали тези пътища са твои или не - пак ще стигнеш до Бога.

Всъщност...ти си приела да се докосваш до Бога под формата на молитвата, нали?!

Кой се моли и защо?!

Страхливият, този който се съмнява в себе си. Невярващият, този който не е сигурен в себе си. И всичкото това нещо се вихри на подсъзнателно ниво...Осъзнавала ли си този факт?!

Но...ако вървиш по твоя си Път просто ще израснеш повече и на по-високо духовно ниво от останалите, дето криволичат по чуждите пътища, които не са преки пътища като твоя, а индиректни...носещи големи разочарования и още по-големи болки и страдания...Това е. Very Happy

В Мъдростите не се наднича - това е насилие! - те се срещат просто по Пътя ти и те съпътсват до края на живота във всяко едно твое поредно физическо тяло - до тогава, докато не се слееш окончателно с Бога чрез Неговата Мъдрост и Проникновение.

Пътят е безсмислен само за хора с тежка депресия, в която обикновено потъват само неосъзнатите индивиди, които хранят и гъделичкат единствено Егото си чрез всички жаждания на ума - жажда да стигне до мъдростта, жажда да бъде високо духовно извисен, жажда да притежава - всичко и всички, на всички равнища...

Не съм съгласна относно молитвата. Молитвата според мен е подредба на ценностите. Най-важната молитва, която човек може да произнесе и съприживее е отдаването си в служба на Бога. Да бъде волята Божия, а не моята, което аз разбирам като вяра в действие: каквито и задачи да срещна по Пътя си е мое задължение да ги разреша, дори и да не виждам никакъв смисъл за тяхното разрешаване в настоящия момент. Смисълът или ще ми се разкрие или не, важното е че съм действала. За мен молитвата е признание, че съществува Висша Воля и че съм готова да Й служа.

Съгласна съм, че в мъдростите не се наднича. За какво ще ми послужат, ако не ги разбирам? За мен те няма да са мъдрости, а празни бръщолевици. Никога не съм искала да надничам в мъдростите. Това, че съм искала светлинка относно собствения ми Път, не означава, че съм била жадна за власт. Мисля, че всеки има правото да знае накъде върви и къде стъпва, има нужда от откритост и честност както спрямо себе си, така и спрямо другите. Освен това мъдростите са различни за всеки и затова не принадлежат на определени хора, а са всеобщо достояние. Дори и да изглеждат различно.

Относно хората в тежка депресия...Не мисля, че са способни да жадуват за каквото и да е...Такива хора се молят просто да бъдат нормални и това да умеят да се радват на малките неща от живота е за тях голямо постижение. Разбира се има и друга група от хора, които искат твърде много от живота и чувството им на мегаломания ги прави депресивни психопати. Но не всички преминаващи тежка депресия са хора гладни и жадни за контрол. Мисля, че в по-голямата си част това са хора, чиито ценности не отговарят на статуквото , хора, които се чувстват несъвместими със съществуващите порядки.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Сеп 06, 2010 1:30 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Красимира написа:
Не съм съгласна относно молитвата. Молитвата според мен е подредба на ценностите. Най-важната молитва, която човек може да произнесе и съприживее е отдаването си в служба на Бога. Да бъде волята Божия, а не моята, което аз разбирам като вяра в действие: каквито и задачи да срещна по Пътя си е мое задължение да ги разреша, дори и да не виждам никакъв смисъл за тяхното разрешаване в настоящия момент. Смисълът или ще ми се разкрие или не, важното е че съм действала. За мен молитвата е признание, че съществува Висша Воля и че съм готова да Й служа.

Животът, който човек изпълва с присъствието си е служене на Бога. Да се отдадеш само на едните голи молитви е бягство от самият теб поради несправянето със самия теб.

Смисълът на съществуването човешко е в израза и проявата на неговата Воля в положителните аспекти, както и неговия правилен избор.

Молитвата е нещо не чрез което служиш на Бога, а знак отправен към Бога за реализирането на нещо си. И изхождайки от тази позиция мога да кажа, че: без да се натрапваме на Бога чрез нея Той знае всички наши утеснения и с молитва отправена към него или не, Той винаги ни помага да разрешим проблемите си.

Важни са нашите не-Егоистични намерения и скрити вътрешни характерови слабости...нищо друго.

Молитвата е досаждане и напомняне на Бога, че видиш ли, Той ни е създал и понеже е отговорен за това нека сега да прояви своята отговорнст.

Моленето е бягане от...личната отговорност - така мисля аз.

Сори...

Красимира написа:
Съгласна съм, че в мъдростите не се наднича. За какво ще ми послужат, ако не ги разбирам? За мен те няма да са мъдрости, а празни бръщолевици. Никога не съм искала да надничам в мъдростите. Това, че съм искала светлинка относно собствения ми Път, не означава, че съм била жадна за власт. Мисля, че всеки има правото да знае накъде върви и къде стъпва, има нужда от откритост и честност както спрямо себе си, така и спрямо другите. Освен това мъдростите са различни за всеки и затова не принадлежат на определени хора, а са всеобщо достояние. Дори и да изглеждат различно.

Всички надничаме в Мъдростите.

В Мъдростите няма разделение - затова са и Мъдрости. Те не са различни, те просто се изказват с различни изразни средства, но по смисъл никога не са различни.

Друг е въпросът, че...всеки ги разбира и тълкува както му е удобно...

Красимира написа:
Относно хората в тежка депресия...Не мисля, че са способни да жадуват за каквото и да е...Такива хора се молят просто да бъдат нормални и това да умеят да се радват на малките неща от живота е за тях голямо постижение. Разбира се има и друга група от хора, които искат твърде много от живота и чувството им на мегаломания ги прави депресивни психопати. Но не всички преминаващи тежка депресия са хора гладни и жадни за контрол. Мисля, че в по-голямата си част това са хора, чиито ценности не отговарят на статуквото , хора, които се чувстват несъвместими със съществуващите порядки.

Моленето означава...жадуване.

Жадуване за избавление от нещо, за постигане на нещо, за сдобиване с нещо... Confused Rolling Eyes

Страдащите от тежка депресия в повечето случаи страдат от...съответна и съотнесена обида към тях.

Отнася се за всички, до които се е докоснала депресията под каквато и да било нейна форма - включително и депресивните психопати...все пак и те са хора, нали?! - независимо, че се такива, кавито са.

Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Пон Сеп 06, 2010 4:11 pm; мнението е било променяно общо 1 път

Пуснато наПуснато на: Пон Сеп 06, 2010 3:46 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Маг Селена, пак съм Ви накарала да обяснявате едни и същи неща. Чак днес обаче след като прочетох поста Ви по-горе разбрах за що става дума. Бавно загрявам. Но този път ми се изясниха нещата - и за молитвата, и за депресиите, и за егото. С една дума разбрах, че Разбирането, както Вие му казвате, е единственото спасение от егото. Това Разбиране е най-трудното лесно нещо, с което съм си имала работа. Smile
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Сеп 06, 2010 4:10 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Красимира написа:
Маг Селена, пак съм Ви накарала да обяснявате едни и същи неща. Чак днес обаче след като прочетох поста Ви по-горе разбрах за що става дума. Бавно загрявам. Но този път ми се изясниха нещата - и за молитвата, и за депресиите, и за егото. С една дума разбрах, че Разбирането, както Вие му казвате, е единственото спасение от егото. Това Разбиране е най-трудното лесно нещо, с което съм си имала работа. Smile

Ейййй...разгеле... Very Happy

Иначе се бях наела отново да обяснявам какво е това, пък какво е онова... Smile Нали съм "старателната" Мара Подробна... Laughing - то затова ми пати главата, я...

Но "лесното" разбиране също има много лица...

Егото в това отношение е изключително - то винаги знае как да подмами ума, как да се преплъзне в него и да продължи да ни обсебва - невероятно е!

И когато точно си мислим, че сме се измъкнали от него изведнъж виждаме, че сме затънали още по-дълбоко - само, че в друга негова сфера, в друго негово проявление и израз.

Никога няма да забравя, когато четох как самият Санат Кумара - Владетелят на Земята, който мнозина припознават като Сатаната (само дето не е така!) - проявил емоция свързана с Егото - останах изумена и прочетох пасажа няколко пъти...че даже и до ден-днешен често си го препрочитам...

Не е лесно да овладееш пълното правилно Разбиране и да скъсаш с Егото - много трудна "лесна" работа е... Cool Razz Wink

Пуснато наПуснато на: Пон Сеп 06, 2010 6:28 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Маг Селена написа:

Цитат:
Ейййй...разгеле... Very Happy

Иначе се бях наела отново да обяснявам какво е това, пък какво е онова... Smile Нали съм "старателната" Мара Подробна... Laughing - то затова ми пати главата, я...

Ако не бяхте това, което сте нямаше да издържите на лавината от въпроси от един и същи характер, които вече съм задала премного. При мен повторението е май наистина майка на знанието и Ви уважавам много за търпението.

Маг Селена написа:

Цитат:
Егото в това отношение е изключително - то винаги знае как да подмами ума, как да се преплъзне в него и да продължи да ни обсебва - невероятно е!

И когато точно си мислим, че сме се измъкнали от него изведнъж виждаме, че сме затънали още по-дълбоко - само, че в друга негова сфера, в друго негово проявление и израз.

Даа, егото е много ловък механизъм. Написаното от Вас ме накара да се почувствам странно: получих усещането, че сякаш егото ме познава по-добре отколкото аз самата познавам себе си. И ако е така, нищо чудно, че е ужасно трудно да излезеш от клопките му.

От друга страна обаче, ако говоря за егото в трето лице и се опитвам да го отделя, да го дисектирам тъй да се каже, не е ли това пак бягане от отговорност?! Нали егото е все пак част от мен?!
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта