Банер
1536688_876453355711666_3156722124647366143_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Начинът, по който трябва да работи Работникът на Светлината
Написано от Маг Селена   
Четвъртък, 15 Септември 2011 14:18
Обични деца,  АЗ СЪМ Йешуа. Днес ви поздравявам всички вас и съм тясно свързан с вас в моето сърце. Ние сме дълбоко свързани и има едно ниво, на което сме eдно.

Единият, Пълното Съзнание, което ни обединява, може да се почувства като една енергия на свобода, на творчество, на доброта и на радост. Този е вашият истински произход и дом. Сега вие сте се проявили  в една телесна форма, локализирана във времето и в пространството, но вие сте много повече от това. Аз сега ви моля да почувствате това огромно и безгранично Съзнание, от което сте част. Почувствайте Бог отвътре и почувствайте колко проста е тази енергия.

Бог не е на върха на някаква Йерархия, гледайки надолу към вас. Бог е потокът от енергия, който тече през всичко: през вас, през всички живи същества на Земята и включително през това, което изглежда неодушевени неща във вашето материално обкръжение. Бог е навсякъде. Бог не е ограничен от формите. Бог е едно чисто, творческо Съзнание, свързано с материалните форми във времето и в пространството, за да опита живота в безброй много форми.

Сега почувствайте кои сте вие в този голям Божествен поток: една искра от светлина в океана на живото Съзнание, но една искра неразрушима, която предлага уникално съдействие на Цялото. Почувствайте неразрушимата сила вътре във вас, тя е там завинаги. Вие сте част от Бога.

Вашето съзнание е Божествено-творческо. Вие избрахте пътя си в живота и опитностите. Дори когато често пъти не го чувствате така, бидейки хора, вътре в дълбокото има една творческа сила във вас, която чертае известни променливи събития във вашия живот и привлича известни опитности, които вие желаете да преминете, за да разберете, да растете и да се разширите.

Всъщност вие никога не сте жертва на този свят. В центъра на Това, Което Сте, вие никога не сте безпомощни или погубени (опропастени). Защото в този център е искрата на Бог, която казва „да“ на опитността, през която преминавате, бидейки в телесна форма и която знае, че вие сте способни да научите нещо от това по такъв начин, че вашето съзнание да стане включително по-разширено и по-разбиращо.

Прегърнете тази вътрешна творческа мощ, която е привлякла към вас живота, който сега опитвате. Прегърнете живота си с всичките му висини и низини. Вие имате силата да го живеете добре. Най-голямото задоволство, което ще намерите, ще бъде, когато си спомните кои сте, докато сте във форма, уловени от нуждите и предизвикателствата на живота на Земята. Спомнянето за това, кои сте, позволява на искрата от Божествена светлина да сес върже напълно с вашето човешко същество. Предаването на тази безкрайна вътрешна искра от творческа светлина ще промени вашият живот и също така ще промени живота на други хора.

Вие, които четете това и които се чувствате привлечени към Христовата енергия, са някои от тези, които жадуват да направят така, че тяхната вътрешна светлина да заблести в света. Вие копнеете да се проявите като работници на светлината, което означава, че чувствате желанието да разпръсквате светлина и да издигнете съзнанието на Земята.

Вашата страст е чиста и реална; тя идва от центъра, който сте, от вашата душа. Искрата на Бог вътре във вас е тази, която ви направлява към това желание, защото е естествено за Бог да иска да сподели радостта, светлината и разбирането. Всеки път, когато се чувствате щастливи да изразите кои сте реално, вие чувствате също така щастието на Бог, защото Бог и вие сте едно в сърцето!

Вие често се питате какво пердставлява реално работата на светлината. Какво означава да разпръсваш светлина или да преложиш изцеление на други хора? Този е въпросът, който бих искал да засегна днес. Преди всичко имаме нужда да хвърлим един по-близък поглед на връзката между хората, когато някой помага на друг. Бих искал да посоча, че се случва нещо странно с различието между здравето и болестта или между цял и разбит (съкрушен), както се използва във вашето общество.

Когато отивате на лекар, защото имате някакъв лекарски проблем, вие сте един „болен човек, имащ нужда от лечение“. Предполага се, че лекарите знаят нещо, което вие не знаете. Те са експертите и вие лесно успявате да стигнете до там, че да почувствате, че здравето ви е в техните ръце. Не е много различно, когато страдате от психични или емоционални проблеми.

Ако хората идват при някой терапевт, психолог или лечител, те тихомълком предполагат, че тези експерти имат някакво познание или висша способност, което може да им помогне да разрешат своите въпроси. По същия начин, по който връзката между пациент и лекар или между клиент и терапевт е определена, нещо се случва в самото възприемане на двете замесени страни.

Поставяйки тази връзка в рамките на термините на единия, който има повече знание и проницателност от другия, се предполага, че клиентът се нуждае от терапевта/лечителя/лекаря, за да получи нещо, което им липсва и на двамата и което те не могат да дадат на самите себе си. Приема се, че терапевта е здрав и читав, и предлага светлина и изцеление на оня, който е болен/ или съкрушен. От тази гледна точка терапевта или лечителя е пред пациента и притежава нещо, което той предлага на този, който няма това знание или способност.

От духовно гледище тази гледна точка е фалшива и изкривена. Това вече прави така, че да започнете с грешния крак. Въпреки това, тя е дълбоко насадена във вашето общество, както в грижата за физическото здраве, така и за психическото. Забележете колко лесно е да се почувстваш по-малък от човека, който посещавате за един лекарски или духовен съвет. Вие сте тези, които имате проблема; те са тези, които имат решението.

Това е един толкова общ капан за хората, които ежедневно помагат на други да се идентифицират много с ролята си на асистент, че те не могат да се освободят от тази роля. Те самите се определят с това и това ги прави зависими от техните клиенти или пациенти така, както и другата страна.

Клиентът може да почувства, че се нуждае от асистента, за да се излекува или изцели, но асистента също се нуждае от клиента, за да поддържа своя образ на асистент, т.е., на по-интелигентния и по-голям човек, който желае да сподели своите постижения с нуждаещия се. Сега е лесно да възникнат небалансирани (неуравновесени) взаимоотношения, които да се фокусират около властта и зависимостта.

Работата със светлината е нещо много различно. За да разберете, че наистина става въпрос за работа със светлината или за духовно изцеление, вие имате нужда да се освободите от традиционалния образ на „терапевт, помагащ на пациента“ или „лекар, лекуващ пациента“. Вие имате нужда да се освободите от старата идея, че да помагаш означава да дадеш нещо на някой. Идеята, че на другия нещо му липсва, е вредна за вашия процес на изцеление.

Истината е, че единственият начин да помогнеш на другите, е като им помогнеш да осъзнаят тяхната собствена сила и способност да се излекуват те самите. Това е знакът на един добър Учител, че те се правят малки вместо големи. Истинските Учители ви приканват да възстановите вашата вътрешна сила и те не споделят мнението, че вие сте малки, нуждаещи се и зависими от някой друг.

Истинските Учители никога не се представят за авторитети. Глупаво е да правиш това. Истинската дарба на един лечител е да направи така, че другият
човек  да озъзнае своята собствена вътрешна власт, фактът, че те са една искра от Бог и, че имат на разположение цялото знание, от което се нуждаят.

Истинското изцеление е много просто. Не изисква разработени методи или познания. Тук говоря за изцелението на душата. Разбира се, че физическите проблеми могат да имат нуждата да бъдат обгрижени от лекар-експерт, който има много специфични способности и познания. Въпреки това изцелението което засяга душата, е много просто. Ако вие стигнете до корена на умствените проблеми, там също като при физическите проблеми на хората, по някакъв начин ще намерите убеждението, че те се чувстват неефикасни, недостойни, неприятни, самотни и провалени.

Основната причина е, че тези хора се чувстват откачени (несвързани) с тяното исинско същество, искрата на Божествената светлина, която те реално са. Да предложиш изцеление на хората, е да отвориш техния спомен за Дома, да им напомниш тяхната съвършена красота, сила и невинност. Как ще направите това? Първо, няма установени методи или начини. Това не е някакво механично събитие. То е едно енергийно трансформиране, което може да се случи по много различни начини. Ще говоря отново за това.

Второ, никой не оздравява освен, ако не се решат да се отворят за изцелението. Вие не можете да наложите изцелението на никой. Това е тяхно решение. Всъщност в изцелението има нещо чудесно: то е раждането на едно ново съзнание в душата. То е нейно творение и не може да се предвиди предварително. В живота на всеки има моменти, в които вие се сблъсквате с избора между светлината и тъмнината.

Тъмнината означава да се предадеш на осъждането, на омразата към самия себе си, на негативните мисли и на страха. Светлината представлява да се отвориш за добротата, за прошката, за радостта и за изобилието, което наистина е знака на Божествеността. Ваша работа е да изберете. Включително, ако най-хубавият ангел ви вика (призовава), за да се освободите от миналото и да влезете в Царството Божие, което означава да се слеете отново с искрата от Светлина, която сте, ваша работа е да решите.

Ако вие все още сте потопени в дълбоко негативни образи за вас самите или за други хора, ако сте в плен на страха и на гнева, вие даже няма и да усетите ангела. В действителност ангелът на изцелението винаги е близо до вас. Той е вашето истинско или Висше същество, вашата божественост, опитвайки се да ви накара да си спомните кои сте. Понякога във вашите животи вие се срещате с хора, които за известно време играят ролята на ангел-лечител. Те даже може и да не са съзнателни за това, но те ви припомнят на вас, кои сте реално (в действителност).

Докато те ви слушат или ви говорят, изведнъж една искра от вашата реална част влиза в съзнанието ви и вие се чувствате радостни и вдъхновени, след като сте били с тях. Това може да ви вдъхнови да изберете светлината, да вземете решения във вашия живот, които да служат на вашата Висша част, вашата истинска страст и любов към живота.

Присъствието на ангела може да подейства като едно припомняне и може да бъде ключът, за да промените живота си, но включително тогава решението да се доверите и да направите скока към вярата, е ваше. Само вие можете да направите така, че чудото да се случи!

Вие може и да сте срещали ангели на изцелението в живота си и най-вероятнов различни случаи вие сте били ангели на изцелението за други, включителноако не сте си дали сметка. Това, което искам да подчертая тук, е, че това еработата на светлината. Няма нищо общо с лекуването или съчиняването на хората, не става въпрос да предлагате решения на техните проблеми. Не става въпрос затова да им показвате известни способности или познание, или етични норми.

Всички тези дейности предполагат, че на тях нещо им липсва, че те са малки и беззащитни. Духовното изцеление обръща този образ. Това, което предлагате на другите и още повече, ако искате да им предложите духовно изцеление, е реално промяна в начина на възприемане. Вместо да се фокусирате върху техните проблеми, върху техните работи и техните чувства за неспособност, вие се фокусирате върху тяхната есенция (същност),  тяхната цялост, тяхната излъчваща (сияйна) красота.

Ако има нещо, което да се даде от страна на духовния лечител, то е дарбата на истинското виждане. Ако вие сте способни да виждате отвъд болката, отвъд гнева, отвъд страха и отвъд само-разрушителното поведение на някой и виждате ангелът от светлина на неговото лице, вие му предлагате нещо много ценно.

Виждайки неговата истинска същност, вие сладко я подканяте и я призовавате (извиквате) да присъства. Да възприемеш истинската сила и вътрешната светлина на някой друг, включително когато тези не се проявяват на повърхността, е като да извикаш някой с истинското му име. Нищо не е толкова могъщо като това да бъдеш извикан с истинското ти име.

Това, което Аз направих, когато реализирах така наречените чудеса в моят живот на Земята като Исус, беше, че влизах във връзка с Божествената същност на някой. Виждайки и чувствайки искрата на Божественото в някой, той ставаше съзнателен и неговата Божествена същност беше тази, която извършваше изцелението, не Аз. Неговата собствена памет (спомняне, опомняне) беше тази, която възстановяваше в тях психическото и дори физическото здраве.

Тези срещи не винаги даваха като резултат изцелението, защото винаги зависеше от това дали другият човек се решаваше да се отвори за изцелението. Чудото беше в тях и е важно винаги да си припомняте това, че вие работите с хората с цел тяхното духовно изцеление.

Цялото духовно изцеление идва отвътре. Като работник на светлината вие не изцелявате никой. Вие създавате пространство на отвореност, на присъствие без осъждане, което подканя другият човек се погледне с откритост и състрадание. Вместо да се опитвате да разрешите някакъв проблем отвън, вие се свързвате с душата на другият човек и поддържате за него (или за тях) едно виждане (една визия) на доверие и яснота.

Този е начинът на работа на работника на светлината. Вие се опитвате да върнете на другия човек неговото величие (големина), вместо да се фокусирате върху неговата нищожност. Да работиш с някой на нивото на неговата душа означава, че вие му показвате неговата отговорност за собствения му живот. Дължейки се на това, че вършите тая работа с любов и без осъждане, тази отговорност няма да се почувства като товар. Той ще се почувства способен и освободен да поеме отговорността. Вярвайки реално в творческите сили на другия човек, вие му придавате вашата собствена сила
 посредством вашите очи и думи. Фокусирайки се върху това, което е цялостно и непорочно в тях, вие го усилвате.

Можете да го направите така, само ако вие реално (наистина) го вярвате. Ако на някое ниво вие се съмнявате, че те могат да го направят, вие утвърждавате тяхното усещане за неспособност, вместо да призовете тяхната сила. Вие сте по-могъщи като лечители, ако се доверите напълно в способността на другия човек да разтвори (да разреши) проблемите и освободите каквато и да е идея, че те трябва да са зависими от вас.

Много от вас чувстват, че да върнеш отговорността на хората по този начин, означава да ги изоставиш или да им кажеш, те самите да разрешат случая. Въпреки това да освободиш всичките връзки на зависимост не означава, че вие не сте там заради тях. Вие все още сте там, поддържайки тяхната вяра в собствената им сила и вътрешна мощ, подтиквайки ги да отидат отвъд техните самоналожени ограничения и да бъдат всичко, което могат да бъдат. Ще бъде техен избор да решат какво да правят с предложеното им от вас място за изцеление.

Аз знам, че много от вас минават през един лош момент, когато виждат други да страдат и особено, ако са обични същества. Може да ви изглежда невъзможно да им „помогнете“, да освободите и да вложите вашата енергия на друго място. Но, моля ви, отделете малко време и помислете дали наистина им помагате, придържайки се привързани. Ако те са зависими от вашата енергия на доброта и подкрепа към самите тях, за да се чувстват добре, как ще успеят да се справят със собствената им нужда от доброта и подкрепа към тях самите? Това ви се отразява негативно и на двамата.

Да бъдеш работник на светлината или духовен лечител, това означава да търсиш да се свържеш с някой от Душа с Душа. На нивото на душата всички същества са равни и никой не е по-напред от друг. Всички вие сте искри на Божественото Същество, което вие наричате Бог. На човешко ниво би могло да изглежда, че някой човек е по-интелигентен, по-еволюирал или по-мъдър от друг човек. Въпреки това, ако наблюдавате от нивото на душата, този вид отсъждане е отживелица.

Всички души пътуват посредством безкрайната Вселена и минават през различни цикли на опитност и развитие. Би могло да бъде така, че вие да помагате на някой (или някои), който преживява сериозно емоционално неравновесие, дължащо се на много трудни обстоятелства, с които той се е сблъскал в своите животи. В този момент вие можете да бъдете този, който предлага асистенция. Но по-късно, когато страдащият вече е възстановил силата си, той може да стане ваш учител и да ви покаже една дълбока мъдрост и състрадание, които да ви оставят изумени.

За да предложиш изцеление или да бъдеш работник на светлината, е важно да помниш винаги, че на нивото на душата вие сте равни с другия човек. Съществено е да признаете вашето собствено качество на човек и наистина да бъдете в същата лодка с другия човек.  Можете да поддържате едно пространство от светлина и състрадание към някой, но това не ви прави различен от него в смисъл да бъдеш „по-възвишен“ или „да бъдеш над“ него.

Не се идентифицирайте с това да бъдете работник на светлината. Ако се чувствате привлечени да помагате на хората да открият своята собствена вътрешна сила, продължавайте вашата страст и правете това, което обичате да правите. Работата със светлината може да придобие всякаква форма; ясно е, че не е ограничено предлагането на терапия.

Въобще, ако вие вършите това, което обичате да вършите, ще видите, че вдъхновявате и други да вършат същото. Бидейки едно с искрата на Бог, която е във вашето сърце, тя естествено ще ви отведе до вида работа или връзка, или място, което е най-подходящо. Да живееш от сърце наистина е много просто. Става въпрос да се свържете с желанието на вашето сърце, с вашата истинска радост и да се осмелите да действате съобразно него.

Вършейки това, ще ви направи работник на светлината и не непременно, защото „помагате на други хора“. То е, защото вие носите в света вашата оригинална песен на душата, която ще вдъхнови и други хора да създадат в себе си и да изкарат наяве най-доброто от себе си. Светлината естествено излъчва навън. Вие не трябва да се фокусирате върху въпроса, как да разпръсвате светлината в света. Не се опитвайте да бъдете добри и полезни. Опитайте се да живеете в съгласие с вашата собствена първична и Божествена природа, и светътще бъде едно по-добро място, дължащо се на това.


© Памела Крюбе чрез Йешуа, 2011
jeshua.net


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .