Банер
10616142_10203031146567150_5063189959696038187_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ПАЛМОВОТО МАСЛО
Написано от Маг Селена   
Понеделник, 05 Ноември 2007 00:00
В Индия има и начални положителни резултати за благотворното влияние на палмовото масло и млякото от кокосови орехи за засилване на имунната защита на човешкия организъм.


EЛЕКСИР НАЖИВОТА
Тропическите гори са един от най-важните гаранти за здравето на нашата планета. От една страна – те са нейните "бели дробове" и с основание са начело в стратегическия списък на природозащитниците.

Но в тях и особено в палмите се намира огромен натурален извор за подържане на човешкото здраве и за лекуване на различни болести.

От моите пътувания в Индия, Шри Ланка и други страни в Южна и Югоизточна Азия се убеждавах лично, че тези източници на здраве се използват от най-дълбока древност до днес. Нещо повече, сега са включени ефективно не само в традиционното източно лечение, но и в модерната фармацевтика и медицина.

Д-р Ашуташ Маджимдар е един от най-големите авторитети в съвременната аюрведическа медицина и е ръководител на известната в цял свят аюрведска клиника на площад "Канаут плейс" в Делхи. От разговори с него съм научил много от безбройните източни лекове.

Той има ценни знания за палмовото масло.

Още повече може да се научи за тази ценна жизнено активираща и лечебна суровина в аюрведските клиники и аптеки и съвременни медицински и йогийски центрове в Калкута, Тривандрум, Колимбатори, Бангалор и Бомбай.

С международно признание в изследването и използването на палмово масло се ползват фармацевтичните и козметични отрасли на гигантския частен концерн на индийската фамилия Тата.

За щастие в много от гореизброените индийски центрове съм бил и пряко съм се запознавал с техните изследвания. Към тях трябва да се прибави работата на Научно–изследователския институт за палмово масло (НИИПМ) в Малайзия.

В редица от тези центрове участват и представители на Световната здравна организация и други чуждестранни експерти. А много от изследванията са съвместни с чуждестранни институти и фирми.

В БОРБАТА СЪС СЪРДЕЧНО-СЪДОВИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ
Съвременните изследвания показват, че палмовото масло съдържа ценни свойства, които се оказват доста полезни в борбата със сърдечно–съдовите заболявания.

Твърди се, че в него има вещество, което е способно да неутрализира действието на мастните киселини, водещи до атеросклеротични изменения на кръвоносните съдове и до засилване на тромбообразуванията. Установено е, че това масло представлява полутвърда мазнина, която съдържа 50 % наситени и 50 % ненаситени мастни киселини.

При този състав, според индийски и малайзийски изследователи, палмовото масло е сравнително освободено от вредно въздействие, което оказват както наситените, така и ненаситените масла и мазнини.

Този извод е потвърден и от холандския лекар Хонстра, изследовател в концерна "Юнилевър рисърч". Първо той е извършил продължителни експерименти със зайци. В тяхната храна е включил палмово масло, а също и четири вида ненаситено масло – слънчогледово, маслиново, ленено и рибено.

Холандският учен е установил, че независимо от високото съдържание на наситени мастни киселини в палмовото масло, животните, получили това масло, по-рядко развивали тромбози и други атеросклеротични последици.

Този лекар след това е извършил подобни изпитания с хора в медицинския факултет на Лимбургския университет в Маастрихт (Холандия). Те потвърдили достоверността на предишните експерименти.

В групата, която получавала палмово масло, имало най-малко атеросклеротични поражения на аортата и коронарните артерии. Обширните патологоанатомични и токсикологични изследвания не са показали някакъв сериозен отрицателен ефект на палмовото масло.

ЗА КРАСОТАТА, СЕКСА И УМА
Редица съвременни изследвания в Индия доказват древните аюрведски рецепти за ползата от палмовото масло. Особено полезно е то за кожата и косата.

Почти няма индийка, която да не употребява препарат или сапун от палмово масло за мазане и измиване на косите. И това личи от техните красиви гъсти и здрави коси. Палмовото масло действа силно и благоприятно за подхранване на кожата. Особено актуална е неговата полза и като плажно масло.

В Индия има и начални положителни резултати за благотворното влияние на палмовото масло и млякото от кокосови орехи за засилване на имунната защита на човешкия организъм. Редовното умерено ползване на тези продукти поддържат човешката младост и положително влияят върху умствената дейност и по-специално за поддържане на добра памет.

Тук му е мястото да спомена, че съвременни индийски учени потвърждават древните препоръки, че балансираното консумиране на палмово масло и кокосово мляко помага за сексуалната мощ. А екстракти от него чрез намазване на мъжкия полов орган удължават времетраенето на ерекцията и увеличават сладостта от половия акт.

ЦЕНЕН ИЗТОЧНИК НА ВИТАМИН Е
Очевидно при рафинирането си палмовото масло губи определена част от съдържащите се в него витамини, които преминават в дестилат от мастни киселини. Този сравнително евтин страничен продукт (смятан за отпадъчен) е богат източник на витамин Е, един от основните компоненти в пълноценната храна на човека.

Витамин Е се използва също във фармацевтиката и козметиката, тъй като се смята, че той оказва благотворно влияние върху здравето и поддържането на жизнеспособността.

Един от допълнителните продукти при производството на палмово масло служи за получаването на скъпоструващ и много търсен препарат с богато съдържание на витамин Е. За него се твърди, че е способен да предотвратява процеса на стареене и да увеличава сексуалната сила в мъжете.

Подобен страничен продукт с висока концентрация на витамин Е е дестилат от мастни киселини, който сега се използва за производство на сапуни и фураж.

Работата на НИИПМ в Малайзия за отделяне на витамин Е от дестилат на мастни киселини се извършва заедно с Японската асоциация за промишлена ферментация по поръчка на японското министерство на външната търговия и индустрията.

Според директора на НИИПМ Анаур Махмуд това е първият в световната практика проект от такъв род. Традиционно витамин Е се получава от отпадъци, образуващи се при рафинирането на соево масло.

СРЕЩУ РАКОВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ
В Индия, Малайзия, САЩ, Япония и други страни напредват изследванията, в които се установява, че палмовото масло може да послужи като суровина в борбата срещу раковите заболявания.

В извършваните изследвания все по-голямо значение придобива разбирането, че начинът на хранене може да оказва значително влияние за възникването на раковите заболявания.

Вече има данни, че хранителните мазнини създават благоприятни условия за растежа на туморите и че полиненаситените мазнини в по-голяма степен отколкото полинаситените спомагат за развитието на тумори. Съдържанието на равно количество наситени и ненаситени мастни киселини в палмовото масло само по себе си е позитивен фактор в това отношение.

Друго вещество, съдържащо се в палмовото масло, което предизвиква голям интерес, е бета-каротина, който е главен източник на витамин А и обикновено се среща в листата на зелени зеленчуци и плодове.

Сега на Запад и на Изток се извършват все повече изследвания, в които бета-каротинът се разглежда като антиканцерогенен фактор. По този начин излишъкът от полиненаситените мазнини, които спомагат за развитието на злокачествени тумори, предизвиква интерес към потенциалните възможности на палмовото масло в борбата срещу това заболяване.

Преди няколко години информационно издание на ЮНЕСКО съобщи, че в подобна изследователска работа учени от Малайския университет в Малайзия са успели да получат от палмово масло антибиотик за лечение на рак и особено на левкемия.

Използваните сега антибиотици за прекратяване на растежа на раковите клетки се състоят главно от два компонента – дауномицин, който се използва само за лекуване на левкемия, и адроамицин – при лекуване на левкемия и на около десетина други видове ракови заболявания. В началния стадий на производството на антибиотика неговите компоненти са били захар, сол и азотисти съединения.

Проф. Хо Кой Чоук от Малайския университет посочва, че в техните експерименти захарта е заменена с палмово масло. Според него палмовото масло би могло да се използва не само в качеството на заместител на захарта при отглеждането на културата Streptomyces peusetius var.cacsius, но също за отделянето на фермент, който е известен под названието липоза. Той би могъл да превръща палмовото масло в глицерин и мастни киселини.

Според някои данни стойността на един килограм дауномицин е около 950 хил. щатски долара, а цената на един килограм адроамицин достига до 1,5 милиона долара.

Така че, ако се използва палмовото масло за производство на дауномицин и адроамицин, това би довело до своеобразен медицински и бизнес бум не само за Малайзия, но и за световния пазар.

Възможно е някога палмовото масло да бъде използвано като суровина за производството и на антибиотици за лекуване на други заболявания. Но за това има още време – необходими са още по-интензивни изследвания.

Така или иначе има сериозни надежди в палмовото масло, което крие големи биорезерви. Дано това не навреди на околната среда. Във всички случаи по-добре да се извлича палмово масло, отколкото да се изсичат масово палмите за дървен материал.

 

Автор Веселин Сейков

 Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2023 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .