Банер
f81740c2d06a9738bd923e87b5ecaba5.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

КОГА ОРГАНИЗМЪТ НИ ИЗПРАЩА СИГНАЛИ
Написано от Маг Селена   
Събота, 10 Ноември 2007 00:00
Всеки един от нас трябва да се научи да долавя правилно сигналите за помощ, които излъчва нашия организъм. Малко от нас ходят на редовен медицински преглед. Но предупредителните сигнали на организма за началото на някакви проблеми можем да забележим и сами като разгледаме някои учатъци на собственото си тяло.


ПОТРЕПВАЩИ УСТНИ
Ако наред с пукнатините на устните усещате слабост в мускулите ъглите на устата, възникнали са проблеми с концентрацията на вниманието и усилено ви пада косата – това е сериозен сигнал за недостига на витамин В2 (рибофлавин) в организм. Нарушеното равновесие бътзо се възстановява от млечни продукти, яйца, праскови, соя, круши, домати и цветно зеле.


БЕЛИ НАЛЕПИ НА ЕЗИКА
Това е спътникът на тези, които дълго гладуват или са настинали. Но ако на фона на белия налеп отчетливо се забелязват и почервенелите краища на езика, то е доста вероятно да имате гастрит.


БЛЕДО-СИВИ НАЛЕПИ НА ЕЗИКА
Нарушена е работата на стомашно-чревния тракт. Ако едновременно с това са подпухнали и устните и кожата е станала суха, то на организма явно не му стига желязо. Бързи контрамерки: по-малко черно кафе и чай (те блокират усвояването на ценния елемент), повече магданоз, черен дроб, риба и бели гъби, и повече ябълки и цитрусови.


СУХОТА В УСТАТА
Нормална реакция на стрес и някакви нервни преживявания. Ако сухотата продължава дълго и е съпътствана с раздразнителност, явно не ви стига витамин В3 (никотинова киселина). Този витамин се съдържа в птичето месо, орехите, говеждото, прорастналите пшенични зародиши.

До сухост в устата понякога води и възпалението на слюнните жлези, а също и началните прояви на захарен диабет.


МИРИЗМА ОТ УСТАТА
Ако не е свързано със снощният купон с обилна трапеза или немити зъби, то трябва да проверите нивото на захар в кръвта (диабет), да «осветите» черния дроб, бъбреците (мирис на амоняк) да излекувате хроничния бронхите (миризма на гнило).


ЛЮЩЕЩА СЕ КОЖА
Нерядко люспичките са сигнал за недостатъчно витамини А и В2. Пълноценното хранене бързо връща кожата в норма. Ако лющенето е придружено със силен сърбеж, то без да се замисляте, тичайте на лекар – има сериозна опасност от гъбично заболяване.


СИНКАВИ ПЕТНА
Синкави петна, които се появяват дори при слаб натиск върху кожата, означават, че имате проблеми с кръвообращението или с работата на черния дроб. Яснота могат да внесат само лабораторните анализи.


ПОДПУХНАЛИ КЛЕПАЧИ
Нерядко организма сигнализира за проблеми с бъбреците, особено, ако усещате общо неразположение, имате хладна и бледна кожа.


БОЛЕЗНЕНА ЧУВСТВИТЕЛНОСТ НА ОЧИТЕ КЪМ ЯРКА СВЕТЛИНА
Разплащате се за злоупотреба с алкохол и цигари. Време е да спрете! Понякога това е симптом на «сенна треска» (полиноза – алергия към цветни растения), а още по-често – признак за недостиг на витамин А, тогава трябва да ядете повече сирене, моркови и домати.


УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЛИМФНИТЕ ВЪЗЛИ
В организма протича възпалителен процес: от обикновена простуда до по-сериозен, необходима е намесата на медици.


ТЪМНА УРИНА
По-соро вие просто не пиете достатъчно течности. Но ако отделянето на тъмна урина е съпроводено с висока температура и слабост, то напълно е възможно по-опасно заболяване на пикочно-половата система, което може да определи само уролог.


ЧЕСТО КРЪВОТЕЧЕНИЕ ОТ НОСА
Време е редовно да си измервате кръвното налягане. Ако е повишено – причината е намерена и трябва да лекувате хипертонията. Ако налягането е в норма, значи не ви достига витамин К. Ще се наложи да наблегнете на зелето, спанака и супа от коприва.


ПОВИШЕНО ПОТЕНЕ
Изследвайте щитовидната жлеза. Ако се потите предимно през нощта – това може да е признак на нервно изтощение.


БАВНО ЗАРАСТВАНЕ НА РАНИ
Имате недостиг на цинк, който може да се попълни от морски продукти и бобови.


НАПРЕЧНА БРАЗДА НА НОКЪТЯ (ЕДНА)
Била е повредена зоната на растеж на нокътя. Множество бразди възникват от авитаминоза или тежък хроничен стрес.


ЗА ДОБРОТО ПОДДЪРЖАНЕ НА ФИЗИЧЕСКОТО ТЯЛО
Съдържащите се в морската вода минерали укрепват киселинния баланс на кожата, повишават нейната устойчивост и я правят по-гладка. Затова поддържането на тялото с продукти от морска вода е препоръчително.

Една морска баня е значително по-полезна за кожата, отколкото тази с вода от водопровода, която отнема на кожата важни минерали и я изтощава.

В много курорти се използва водата от лечебни извори за процедури чрез бани или пиене.

• Какво я прави толкова здравословна?
Лечебните води на много известни курорти извират от дълбоките земни недра. По пътя си до повърхността те преминават през различни слоеве, като поемат и разтварят много ценни вещества: минерални соли -сулфати и бикарбонати, микроелементи - желязо и мед.

В зависимост от вида и съдържанието на тези субстанции се определя и терапевтичният ефект на водата. Киселите води например са подходящи за лечение на смущения в кръвното оросяване. Водите със съдържание на минерални соли или сяра имат противовъзпалителен ефект.

Какво е влиянието на морските бани или обливанията с морска вода?

Ефектът е троен.

Термичен - редуване между топло и студено.

Химически поддържане на минералния баланс по и под кожата, физически - поради налягането на водата върху тялото и тласъка й.

Обмяната на веществата и функционирането на отделните органи се хармонизира, освобождават се енергийните блокади, организмът се прочиства от токсините.

Водолечението е особено полезно за ревматични заболявания, смущения в обмяната на веществата като диабет, проблеми с кръвообращението, кожни заболявания и болести на дихателните пътища.

• Каква е ползата от пиене на лечебни води?
Курсът на лечение с изворна вода, съдържаща хидрокарбонат, е превъзходен при стомашно-чревни проблеми.
Лечебна вода със съдържание на сулфат е полезна за храносмилането, особено срещу запек. Според най-нови изследвания сулфатът понижава и нивото на холестерина.

• Какви водни процедури бихте препоръчали при домашни условия, които да ни предпазят от болести?
Особено полезни са според последни проучвания студените душове. Те предпазват организма от зарази.

Да се прилагат постепенно: първо кратки обливания на краката, като се започне от стъпалата, продължи се нагоре до ханша, после от вътрешната страна на бедрата и отново до долу.

• Всекидневното обилно къпане не е ли все пак вредно за кожата?
Шампионите по плуване прекарват всеки ден поне по четири часа във водата и това не им вреди.

Всекидневното къпане е много по-безвредно, отколкото неизброимите видове шампоани, сапуни и други подобни средства - те трябва да се използват много пестеливо.



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .