Банер
ХОРС.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Недостигът на сън водел до нездравословно хранене
Написано от Катерина Найденова   
Сряда, 01 Август 2007 00:00
Количеството сън влияе на емоционалното, психичното, физическото здраве и на трудоспособността
Честотото недоспиване води до промени в стереотипа на хранене и с това също се отразява неблагоприятно както на физическото, така и на емоционалното състояние, твърдят американски учени.

Според резултатите от тяхното изследване, хората, които не се наспиват, по-рядко консумират приготвена у дома храна, а по-често се хранят в ресторантите за бързо хранене.

С времето това може да нанесе сериозна вреда на здравето, тъй като т.нар. "бърза храна" съдържа твърде много калории в единица тегло, а по-малко полезни вещества и целулоза.

"Хората, които спят лошо, по-рядко се хранят у дома си. Причината за това е по-ниският им жизнен тонус, който се формира в резултат на недоспиването.

Готовата храна наистина не изисква усилия от нас, но тя е по-малко полезна в сравнение с храната, приготвена вкъщи.

С времето хората, които се оплакват от лош сън, започват да страдат излишни килограми, затлъстяване и други както физиологични, така и емоционални проблеми, свързани с неправилното хранене", смята Минди Енгъл-Фрийдман, ръководител на изследователския екип, цитирана от "Ю Ес Ей Тъдей".

Количеството сън доказано влияе на емоционалното, психично, физическото здраве и на трудоспособността.

Според данните от последни изследвания хроничното недоспиване повишава риска от поява на захарен диабет, затлъстяване и сърдечно-съдови заболявания.

Специалистите съветват да се спи не по-малко от седем-осем часа всеки ден, макар да има значителни отклонения на количеството необходим сън при отделните типове хора.

Ако смятате, че имате проблеми със съня, обърнете се към своя личен лекар и вземете навременни мерки, за да не се стигне до трайни негативни последици върху здравето ви, съветват американските диетолози.


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .