Банер
526813_445903392152965_1386684995_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ ХИПНОЗА
Написано от Маг Селена   
Четвъртък, 27 Септември 2007 00:00
Хипнозата (гръцки. hypnos сън) е състояние на човека, предизвикано изкуствено, със силата на внушението. Всяка хипноза по своята същност прилича на фокусите, които гледаме по телевизията – отвличат ви вниманието и в този момент правят каквото им трябва. Трансът в хипнозата по принцип е нужен както за намаляване на вниманието и, като следствие, намаляване на критическата оценка на случващото се. Когато човек престане да се замисля «възможно ли е това?», всичко вече става възможно. И тогава мошениците се възползват от нас.

Хипнозата (гръцки. hypnos сън) е състояние на човека, предизвикано изкуствено, със силата на внушението; характеризира се с повишена възприемчивост към психологическото въздействие на хипнотизиращия и понижена чувствителност към всички други влияния.

Много по-трудно е ви хипнотизират, ако имате цел и обмислено възприемате обкръжаващата среда. Целта на мошениците е да ви отвлекат от целта и да ви натрапят друга. Внушенията наяве се правят с емоционално наситен, повелителен тон, във вид на резки, кратки фрази, които се повтарят по няколко пъти. Освен словесното внушение, потопяването в хипнотично състояние става под действието на монотонни слухови раздразнители (потропване, еднообразна музика и др.), а също и тактилни (докосване и поглаждане) и зрителни раздразнители

Хипнозата има няколко стадия: най-дълбокият е сомнамбулизмът, при който се осъществява внушението. При хипнозата наред с повишената внушаемост, човек може да постигне аналгезия - нечувствителност към болка, хипермнезия (активизация на паметта) на минали събития и преживявания, амнезия за случващото се.

На много хора им се струва, че хипнозата е агресивно въздействие отвън. Но всъщност човек влиза в хипнотично състояние само тогава, когато иска. Така че бъдете внимателни и се отнасяйте към непознатите с недоверие.

Може да ви хипнотизират под най-различна форма, информацията ви се подава с такава скорост, че вие нищо не успявате да запомните, освен «стръвта», на която са ви хванали.

Речта на хипнотизатора-мошеник се съпровожда с цял поток разнообразни сигнали, които се изпращат с мимика, жестове и интонация.

Ако са успели да ви хванат и са почнали да ви омайват, опитайте се да не разсейвате вниманието си и да следите за жестовете на мошениците. Старайте се да не следвате тях, а собствената си интуиция. Тогава ще сте все още в състояние да направите избор и да се справите с хипнозата.


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2018 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .