Банер
veles-2.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Маршът на титаните 2
Написано от Ивайло Иванов-IYI   
Сряда, 09 Януари 2008 00:00

Глава 8: Египет - Нордическата пустинна империя


Часть 2: Египетската религия, мумиите, расови типове и Средното царство


Чародейството и магическите заклинания били събрани в книга,която била желан "спътник" на починалия - един вид застраовка за успешно съживяване в бъдещия живот. Известна е като "Египетска книга на мъртвите".

Египетски писар от Саггара,към 2 600 г.пр.н.е., Средиземноморски подрасов тип.

Египетската религия по това времето се вълнувала най-вече от живота след смъртта. Практикуването на мумификацията се осъществявало на основата на мита,в който Богът на Нил - Осирис,бил убит от злия си брат Сет. после Сет разчленил на няколко части тялото и ги разпръснал по Земята.Вдовицата Исида,обаче,ги събрала и чрез магия съживила съпруга си.
Тaкa Богът на Нил станал първата мумия и всеки мумифициран египтянин ставал "втори Осирис". Темата за съживяването впоследствие станала доминиращa и в други религии като Христианството,например.
Така започнала традицията на мумифирането: стъпка към безсмъртието в бъдещия живот. Дали е така или не,няма да обсъждаме,но във всеки случай мумиите ни показват поне как са изглеждали тогавашните хора.Вижда се,че първите египтяни били бели - кръстоска между Прото-Нордици,Алпийци и Средиземноморци,като управляващият елит бил главно от Нордиците.

Първото писмено упоменаване на светлокоси е в стенната рисунка на Хеопсовата дъщеря - царица Хетеп-Ерес II. Тя със сигурност е светлокоса.

Добресъхраненото тяло на фараон Рамзес II ,пък,е с червени коси. Тази традиция на Нордическите фараони продължила почти до втората половина на Третото царство (приблизително до 1050 г.пр.н.е.),когато в египетското общество станали расови демографски изменения в полза на цветните групи.

 

НОРДИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ В ДРЕВЕН ЕГИПЕТ:

<<Юя (Yuya),египетски дворянин от 1400 г.пр.н.е.,баща на Тий (Tiy) - жена ма фараон Аменхотеп III. Светлите коси на Юя и нордическата лицева структура били добре съхранени от процеса на балсамирането. >> Белокожата му жена - Туя (Thuya),прабаба на Тоут-анкх-амен (Tutankhamen).


<<Мумията на фараон Сети (Seti) I - един от великите фараони на Египет,който изглежда като жив,благодарение на искуството на балсамирането. Нордическите му черти са се запазили. >> Сравнете с лицето му,направено преживе в Храма на Абидос. Сети бил син на великия Рамзес I и станал фараон през 1320 г.пр.н.е. Той върнал земите,заграбени от Сирия,завзел Палестина и провел кампании против семитските либийци и индоевропейските хетти.

РАСОВИ ОБРАЗЦИ В ЕГИПЕТСКОТО ИСКУСТВО

Египетското искуство изобилства с расови образци. Робите и враговете почти винаги са изобразени като семити или черни. Това били пленници от чергари-индоевропейци,които не били желани в Египет. Е,имало е,разбира се и роби - нордици,но лесно си личат по лицевите параметри и светлите си коси.

Дървенна статуя на цар Хор (Hor),към 1783 - 1633 г.пр.н.е., Каирски музей,Египет. Очите от инкрустиран кварц или лазурит сияят в синьо или сиво,в зависимост от осветеността.
Сините очи на статуя от най-ранните египетски династии. Бюст на египетска аристократка, 4-та династия,към 2600 г,пр.н.е. Фигурата е с лазуритни сини очи.

От всичко това не следва,че е нямало и други раси в района. Там живеели голям брой семити от арабски расов типо,дошли от Арабския полуостров. Но те,макар живеейки от столетия,не били част от египетското общество,освен като "черноработници",заедно с черните,пленени от експедициите в "дълбокия Юг",сегашен Судан.

.

Египетските достижения

Семити,лесноразличими заради "еврейските" си носове,принасят дарове на египетския фараон.Сцената е от гроба на Собкхотеп (Sobkhotep) в Тива.

Oсен строителството на пирамиди,на бялата египетска цивилизация се приписват и много други достижения,някои от които са "доживели" и до днес. Египтяните първи разделили слънчевата година на 365 дни и на 4 части,12 месеца,3 седмици с по 10 дни всяка,както и 5 допълнителни дни в края на годината

Египтяните станали известни с медицинските си навици (макар тогава да не се правело разлика между "магия" и "наука" в съвременния й смисъл). Хирургията им била доста напреднала и съществувала още в Първото царство. Била богата на методи и билкови средства и приетa на пълно доверие от множество народи чак до Европейското средновековие.

За разлика от месопотамското писмо,египетското - йероглифното е използвано през цялото просъществуване на цивилизацията им. Разшифроването за днешните хора станало през 1822 г.,когато е намерен Розетския камък.

 

Този гроб датира от 12-та Династиия (1976-1947 г.пр.н.е.) е на Куй (Khui),дворянин който бил достатъчно богат,за да има добре украсена кутия за бижута - обичайно за човек от висшите съсловия. Забелязахте русите му коси,нали? ('Egyptian Treasures from the Egyptian Museum in Cairo' by Mathaf Al-Misri, Araldo De Luca (Photographer), Francesco Tiradritti (Editor), Harry N Abrams; ISBN: 0810932768; September 1999)

Тази стела от Абидос датира от Средното царство ( 2040-1640 г.пр.н.е.). Текстът говори за поръчителя и майстора на стелата - Деду-собек (Dedusobek). ('Egyptian Treasures from the Egyptian Museum in Cairo' by Mathaf Al-Misri, Araldo De Luca (Photographer), Francesco Tiradritti (Editor), Harry N Abrams; ISBN: 0810932768; September 1999)

Белокожи спътници от гроба на Джехутихопте (Djehutihotpe), Деир-ель-Берша,Среден период. T. G. H. James, Ancient Egypt: The Land and its Legacy (London: British Museum Publications, 1988), стр. 90

Червенокоси богини от гроба на фараон Мерне-птах (Merneptah) (1213-1204 до н.э). Alberto Siliotti, Guide to the Valley of the Kings (London: Weidenfeld & Nicolson, 1996), стр. 59

Поради липсата на силен водач,страната изпаднала в криза. Едва през 2060 година Египет отново станал политически единен и достигнал блясъка на Древнеото царство. Но никой не можел вече да построи нещо от рода на Великите пирамиди в Гиза.

А и периодът продължил само около 70 години и през 1785 г.пр.н.е, разделеният Египет бил завладян от семитските племена,известни като хиксоси. Те причинявали доста неприятности със своите железни оръжия,конете и колесниците - нещо невиждано дотогава от египтяните. Самите хиксоси,пък,се "снабдили" с всичко това от ... индоевропейските нордически племена,изобретили колесницата по пътя си на юг.Историята,явно,обича шегите...

Скоро египтяните се научили да правят жележни оръжи и колесници.станали и добри конници и ... след около 200 години,след като събрали достаъчно сили,през 1580 г.пр.н.е.,те изгонили нашествениците от земите си.

Надписите показват,че минойците с остров Крит помогали в борбата за освобождение ( минойците били наричани с уважение "хора на фараона",което навява мисли за някакво родство - кръвно или/и културно -IYI) .

200 години не са малко и бележат началото на процес на смесване на расите. впоследствие бело-семитските типажи станали характерни за целия Среден и Близък Изток.

И все пак населението на Египет оставало преобладаващо бяло до времето на разширяването на Третото царство към Нубия(чернокожи от Судан) и Етиопия ( арабски/семитски народи). Но вече цветнокожите не били само роби. Някои от тях забогатели и станали ... египетски аристократи.

Статуята на фараон Аменемхет (Amenemhet) III, (1841 - 1797 г.пр.н.е.) с ясни бели расови черти. Статуя на Тоут-мосес (Thutmoses) III 18-та Династия (1539 - 1295 г.пр.н.е.) Каирски музейIYIДобавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2019 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .