Банер
ЛЕЛ.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

И ний сме дали нещо на света
Написано от Ивайло Иванов-IYI   
Четвъртък, 22 Февруари 2007 00:00
(Форумско мнение на ВАСУКИ,юнашкипреработено от AUDAN)

В своите книги Кръстьо Мутафчиев доказа, че не "траките" са крали култура от гърците, а обратното. Разбива и други заблуди..но затова в друга материал.

Всъщност е естествено по-бедният да взима от по-богатия. И други народи са "приватизирали" тракийска история и култура. Да вземем отхранените от вълчица деца (пак е взета назаем от нашите предци,) не само в Рим са я ползвали за сътворяване на собствени митове и легенди, но дори и в Индия като приказката за Маугли. Свещеното животно на предците ни е бил вълкът, известен като баръс, чингис, курт и още 8 други названия според превъплъщенията му.

Всъщност древният Рим като град е създаден доста преди наложения в историята период "средата на 8 в.пр. н.е.". Знае се не само кога, но и от кого - от траките. Те са създали множество селища в средата на полуострова, главно в днешните области Лациум (най гъсто около Фраскати) и Умбрия (най гъсто около днешна Флоренция), но не само. Градът, който е известен като Троя, всъщност на древния ни език се е наричал Атряч, различни чужди племенни групи са произнасяли думата различно, семитите са го наричали Траяч или Троя, на Апенинския полуостров и Ятрас, Етрас. Та от това Етрас остава Етрусия и населението етруски. (и досега в италианския съчетанието "SC"се чете ту "СК",ту "Ш". Сравнете диалектните форми на бЪрШе-брИШе и брИСКа. Подобно е положението със старото име на Витоша Скопа-скупчване, купа', купчина, чийто жители се наричали скопи, а сега - шопи. "СК" се е запазило в Скопие и Скупщина - Народното събрание на Сърбия, чието име също идва от "събрание" на хора-IYI)

След падането на Троя-Атряч (Атреч, Атрач...) поради предателството на роднината им мирмидонеца Ахил част от предците ни успява да избегне клането и да се изнесе на юг по крайбрежието към района на днешния град Бодрум в Турция. Оттам в края на 12 в. пр. н. е. по море, предвождани от племенника на цар Приам (всъщност Прям) Еней (запазено е името и до днес като Еньо в България, ENIO-Енио в Италия, но и ENYA-Еньа в Ирландия-IYI), достигат Апенините и се заселват около планината Фраскати.

Създават цветуща цивилизация, ползвали са древния наш Слънчев календар, чиято точност е надмината едва през 20 в. н. е. Годината е започвала на днешния 24 декември, първият месец е бил Януари (от Яньо, Еньо-IYI).

През 8 в. от север на няколко вълни нахлуват латините и успяват да надделеят, но взимат основните елементи на цивилизационните характеристики на траките-етруските (етруши, ятручи...-IYI), преди всичко езика. Тъй като техният бог е бил Марс, налагат силово първият месец на годината да бъде март. След много време най-после кандисват, че това противоречи на природните явления и отново връщат Януари за първи месец. Обаче вече са били номерирали другите месеци съответно ... осми, девети, десети, единадесети и дванадесети, част от тях запазват названията си и днес е смешно да виждаш учудването и объркването на самите италианци, когато ноември е единадесетият месец, но по название е деветия (NOVE-нове=девет); декември е дванадесетият, но по название е десетият (DIECI-диечи=десет) и т. н. Днес вече има вече няколко публикации, според които етруският език е бил възприет в Рим и е дал началото на латинския.

През 680 г. кан cубиги Исперих изпраща най-малкия си брат Алцек в района на днешния Триест, за да попречи на възможността бившата Западна Римска империя да помогне на Източната при настъплението на българите на Балканите. Папите добре са познавали истинската история и изпращат делегация до Алцек и да го поканят при сънародниците му, чиито предци са населили в най-дълбока древност земите около планината Фраскати. Запазени са писмени сведения за тази среща, дори част от ордата на Алцек остава там(ред, редица, редовна войска откъдето "ОRDEN"-строена организация, а по-късно отличие-IYI).

Днес там живеят хора, които много добре знаят и помнят за българския си произход, за това пише в книгата си "Завръщане от Рим" бившият наш посланик Райко Николов, който се е срещал с тях.

Бел. IYI Събитието става през 1981г, след като Сергей Антонов е оневинен, посланникът ни получава покана да гостува в Celle di Bulgheria (Челле ди Булгериа), където научава доста странни неща. А съпругата му, етноложка, намира ососбен орнамент в керамиката им,който е характерен за ДОКАЗАНО български - от Плиска, че и от по-ранните ни градове.



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .