Банер
jQsjxWRg8tE.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

10 от най-развитите цивилизации в древността - I
Написано от Ивайло Иванов-IYI   
Понеделник, 12 Март 2007 00:00

Като Индиана Джоунс в реалния живот, археологът-маверик Дейвид Хечър Чайлдрес прави много невероятни пътешествия до най-старите и отдалечени кътчета на земята.Плодотворно пишейки за изгубени градове и древни цивилизации, той е автор на повече от шест книги (серията „Тhe Lost Cities”),хроникиращи забравената слава на озадачаващи ни места - от пустинята Гоби (Китай) до Пума Пунку (Боливия),от Мохеньо Даро (Пакистан) до Баалбек (Ливан).

С Дейвид Хечър Чайлдрес успяхме да се свържем малко преди заминаването му на поредната археологическа експедиция в Нова Гвинея и го помолихме да напише статия за 10-те най-големи древни цивилизации с напреднали технологии. Той се съгласи да се порови из архивите си и да ни предостави плода на своя труд.

 

1. Древният Му(Мю) или Лемурия
(Ancient Mu or Lemuria)

Абориген.АборигеныАбориген
Аборигените-потомци на Империя Му

Според различни езотерични източници,първата цивилизация се е появила преди 78 000 години на гигантски континент,известен като Му или Лемурия и е продължила да съществува 52 000 години.Споменава се,че тя била разрушена от земетресения,предизвикани от смяна на полюсите,преди около 26 000 години или приблизително през 24 000 г.пр.н.е..

Докато Mу не се е развила така високо в технологично отношение,както се предполага за други по-късни цивилизации,казва се,че тя е достигнала някои модернистични технологии,най-вече в областта на строителството на дълготрайни мегалитни здания,които са способни да издържат на земетресения.Но науката за управлението е това,което се смята за най-голямото постижение на Му.
Предполага се,че е имало един език и едно правителство.Образованието е било ключът за успеха на Империята и тъй като всеки гражданин е познавал добре законите на Вселената и е бил обучаван в някаква професия или занаят,това е довело до великолепен просперитет.

Образованието на децата е било задължително до 21-годишна възраст,за да имат те правото да посещават училище за гражданство,което продължавало седем години.Така най-ранната възраст,на която човек е могъл да стане гражданин на Империята,е била 28 години.

 

2. Древна Атлантида
(Ancient Atlantis)

Съобщава се, че когато континентът Му потъва, нивото на океаните в света се понижава драстично, тъй като водата се отправя към току-що формирания басейн на Тихи океан.Относително малките острови,съществували в Атлантически океан по време на Лемурската цивилизация,остават високо и на сухо при отдръпването на океана.Новопоявилата се земя се присъединява към архипелага Посейдон в Атлантически океан и формира малък континент.Днешните историци наричат този континент „Атлантида”, въпреки че неговото истинско име е било Посейдон.

Вярва се,че Атлантида е развила технологиите си до доста високо ниво,далеч отвъд това,което съществува днес на нашата планета.В книгата „Обитател на две планети”,продиктувана за пръв път на млад калифорниец на име Фредерик Спенсер Оливър през 1884 г. от Филос от Тибет,а също и в последвалото го през 1940 г. продължение „Завръщане на обитателя за земята”,се споменава за такива изобретения и устройства като климатици-за неутрализиране на смъртоносни и вредни изпарения,безвъздушни цилиндрични лампи-тръби от кристал,светещи през нощта,електрически пушки-оръжие,използващо електричеството като задвижваща сила (днес има подобни пистолети,но са сравнително ново изобретение),монорелсов транспорт;водни генератори–съоръжения за кондензиране на вода от атмосферата и вайликси-въздушни кораби,управлявани от силата на левитацията и отблъскването.

Спящият ясновидец Едгар Кейси говори за употребата на самолети и кристали или огнеупорни камъни, използувани за енергия и други подобни приложения. Той говори също така и за злоупотреби с властта и за предупредителни сигнали за наближаващо унищожение.

 

3. Индийската империя Рама
(Rama Empire of India)

Чертвж на виманa
За щастие, древните книги от Индийската империя Рама са запазени,за разлика от тези за Китай,Египет,Централна Америка и Перу.Много от тези древни нации сега са изоставени пустеещи земи,погълнати от гъстата джунгла или са буквално на дъното на някой океан.Но Индия,въпреки опустошенията от войни и нашествия,успява да съхрани голяма част от своята древна история.

Дълго време се смяташе,че Индийската цивилизация датира не по-рано от 500-та г.пр.н.е.,само около 200 години преди нашествието на Александър Велики на субконтинента.Но миналият век бяха открити извънредно сложните градове на Мохеньо Даро („Могилата на мъртвите”) и Харапа,намиращи се в Индуската долина на днешен Пакистан.

План,руините и статуетки от Мохенджо Даро

Откриването на тези градове принуди археолозите да изместят датата на началото на Индийската цивилизация с хиляди години назад.За почуда на съвременните изследователи,градовете са високо развити и карат водещите археолози да смятат,че преди да бъдат изградени,те са били замислени като цяло:забележително ранен пример за градоустройство.Дори още по-забележителен е фактът,че канализационната система на голям град от това време превъзхожда тези на Пакистан,Индия и повечето от азиатските страни днес.

 

4. Озирийската цивилизация на Средиземноморието
(Osirian Civilization of the Mediterranean)

Казва се,че по времето на Атлантида и Рама,Средиземноморието е било голяма и плодородна долина.Тази предшестваща Египетската династия древна цивилизация е била известна като Озирийската цивилизация.Както и днес,река Нил извирала от Африка,но се наричала Стикс.Като вместо да се влива в Средиземно море в Северен Египет,тя завивала на запад,минавайки през най-ниската част на Средиземноморската долина,където формирала голямо езеро,излизала между Малта и Сицилия на юг от Сардиния и се вливала в Атлантически океан при Гибралтар (Херкулесовите стълбове).
След като Атлантида била унищожена от преломен катаклизъм,при тези катастрофални промени Атлантическия океан започнал да наводнява бавно Средиземноморския басейн,унищожавайки големите градове на Озирийската цивилизация,които се оказали под водата,принуждавайки техните жители да се преселят на по-високи места.Тази теория обяснява странните мегалитни останки по цялото Средиземноморие.Потопени структури с мегалитни пропорции са открити и покрай бреговете на Мароко и Кадис в Испания.
Археологически факт е,че в Средиземноморието има повече от 200 известни в древността градове,които се намират днес под водата.Според теорията,останки от тази велика древна култура са Египетската цивилизация,Минойската на остров Крит и Микенската в Крит и Гърция.Цивилизацията е градила огромни и устойчиви на земетресения мегалитни постройки и е имала електричество и други удобства,присъщи за времето на Атлантида.Както Атлантида и Рама,те са имали дирижабли и други форми на транспорт,често електрически по своята природа.Загадъчните следи от вагонни колела в Малта,които минават през канари и под водата,може да са част от древна озирийска ж.п. линия,използвана за транспортиране на разбити камъни до градове,които са под водата сега.

Може би най-добрият пример за високите технологии на озирийците е удивителната платформа,намерена при Баалбек(Ливан).Главната платформа е съставна от най-големите в света сечени камъни,прочутите дялани камъни на Баалбек.Някои от тези камъни са дълги 25 м и дебели над 4.5 м. и се смята,че тежат между 1 200 и 1 500 тона всеки!

 

5. Цивилизацията Уигер на пустинята Гоби
(Uiger civilization of the Gobi Desert)

Бивш океански брях
Много древни градове,казва ce,са съществували при цивилизацията Уигер в пустинята Гоби,по време на Атлантида и Рама.Въпреки,че сега Гоби е пустиня,тези градове са били някога океански пристанища!!!Едгар Кейси казва веднъж,че в изгубен град в пустинята Гоби ще се открият асансьори и въпреки,че това все още не се е случило,то не е невъзможно.Използвали са вимани и други технически устройства.
Показателно е твърдението,че Старейшините на Лемурия,известни като "13-тата Школа",са изместили седалището си преди катаклизма в ненаселено плато на Централна Азия,което сега наричаме Тибет.Предполага се,че там те изграждат "библиотека" и школа,известна като "Великото Бяло Братство".
Например,великият китайски философ Лао Дзъ,роден през 604 г.пр.н.е.,говори често за Древни Учители и тяхната дълбока мъдрост.Той написва прочутата книга "Тао Те Чинг”,може би най-популярната книга някога писана на китайски. Когато към края на своя много дълъг живот напуска Китай,той пътува на запад към легендарната земя на Хси Уанг Мю.Според древните китайци,това е било седалището на Древните.

 



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .