Банер
българска-носия.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ПАРТНЬОРИТЕ – МИТОВЕ И ФАКТИ
Написано от Румяна Алексиева   
Петък, 18 Май 2007 00:00
Някои истини и лъжи за любовта, като начин на употреба.
Въпреки че моделът на “градивната единица на обществото” – семейството, твърде много се промени през последните години, има някои аспекти от функционирането му, които, изглежда, остават константна величина за измерване на успеха – сексът, скандалите, парите... Точно за това, спекулациите по въпроси като дали парите (по-точно, липсата им), честите спорове, рядко-осъществяваните сексуални контакти и пр. развалят брака, не са малко. Каква е истината – четете по-долу:
1. Споровете са лоши за връзката и отравят отношенията
Лъжа! Често, в зависимост от динамиката в отношенията между партньорите, важните въпроси могат да излязат на повърхността и да бъдат разрешени в един период на интензивни спорове. За някои връзки е вярно също, че отношенията се задълбочават и процъфтяват дори (или именно), чрез един постоянен поток от караници. Това, което всъщност е важно за отношенията, е намерението зад тази форма на общуване. Ако двойката спори, като начин да “отработи” и разреши някои възникнали конфликти, това определено може да е и здравословно. Ако обаче “дърленето” е с цел да нарани или да критикува деструктивно, по-вероятно е то да подкопае основите на връзката.
2. Жените са по-склонни към емоционални разговори от мъжете
Истина! Въпреки че може да прозвучи сексистки, проучвания показват, че жените наистина се чувстват далеч по-комфортно да обсъждат емоции, в сравнение с мъжете. Разликите в социализацията на момичетата и момчетата, изглежда дава на жените необходимото отношение и им помага, когато става въпрос за разбиране и обсъждане на емоционални проблеми.
3. Колкото по-често двойката прави секс, толкова по-щастлива ще е тя
Лъжа! Количеството секс няма значение. Това, което има значение, е дали двамата партньори са доволни еднакво както от честотата, така и от качеството на сексуалните си контакти. В допълнение, начинът, по който двойката се справя със сексуалните проблеми, когато такива възникнат, влияе върху това, колко щастливи ще са партньорите от сексуалния си живот.
4. Ако има финансови проблеми, това най-вероятно ще провали връзката
Лъжа! Връзка, която е здрава преди финансовите затруднения, остава стабилна и когато е притисната от такива. В действителност, тези двойки стават дори още по-стабилни, тъй като партньорите се сплотяват, за да се справят с проблема. От друга страна, връзки, които са били нестабилни от началото, е вероятно да се провалят съвсем при допълнителното напрежение, което безпаричието може да окаже.
5. Щастливи двойки не изразяват открито и свободно гнева си
Лъжа! Изразяването на гняв, когато е необходимо, е знак за една здрава връзка. При нестабилната връзка, изразяването на гнева е съпроводено с изразяване също на презрение и деструктивна критика. Обратно, при стабилните отношения, гневът се осъзнава, без да има вменяване на вина. Това позволява проблемите да бъдат чути, разбрани и разрешени.
6. Съвместимостта е ключът към успеха на връзката
Истина! Колкото са по-съвместими партньорите, особено когато става въпрос за начина, по който общуват и се справят с трудностите, толкова по-успешна ще е връзката им в дългосрочен аспект.


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .