Банер
ЛАДА.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Животът ви е пълен хаос?
Написано от Румяна Алексиева   
Вторник, 19 Юни 2007 00:00
Ето някои от причините това да е така.
Това е труден разговор. Особено за понеделник сутрин. Особено след отпуска. Особено в началото на студения сезон. Особено, ако ви е писнало да се чувствате нещастна, непълноценна, неосъществена и се нуждаете от практически съвет как да промените нещата.
Всъщност – нищо не е толкова зле, колкото изглежда. Всеки ден е една възможност за промяна. Защо не направите днешния ден – съвсем нов?
Ако чувствате, че животът ви е “пълна каша”, може би затова има причина. Вижте дали става въпрос за някоя от изброените по-долу.
1. Вие не слушате
Не слушате другите и не слушате себе си – и двете твърдения са критични за вашите проблеми. Ако не слушате себе си, тогава постоянно нямате връзка с истинските си желания и потребности. Това означава, че не получавате от живота това, от което се нуждаете и което искате. Трябва всеки ден (!) да прекарвате достатъчно време в разговори със себе си, в които слушате сърцето си. Животът ви никога няма да стане по-хубав, ако отказвате да изпълнявате този акт на самопомощ.
От друга страна, ако не слушате важните хора в живота си (съпруг, деца, приятели, шефове, колеги, учители), тогава сте откъсната от тях и не може да разберете какво те наистина искат от вас. Това означава, че те са постоянно разочаровани от вас или дори гневни към вас. А това ви носи проблеми. Практикувайте наистина да обръщате внимание на онова, което ви казват. Това просто упражнение ще направи чудеса за създаване на ефективни отношения във всеки аспект от живота ви.
2. Не поемате отговорности
Не става въпрос да поемате всичко върху себе си. Става въпрос за това, че може би хвърляте твърде много енергия да обвинявате други, вместо да поемете отговорност за проблемите във вашия живот. Ефективното съотношение “обвинения – отговорност” трябва да е 1 към 100. Всеки момент, когато обвинявате трябва да съответства на 100 момента на поемане на отговорност. Ако това съотношение е различно, значи работите усърдно за хаоса в живота си.
Обвинението е ефективен начин да убедите себе си, че сте безсилна, слаба, безпомощна. Поемането на отговорност може да е трудно в началото, но ще ви помогне да създадете абсолютно нов и по-щастлив живот за себе си. Веднъж като осъзнаете, че вие сте човека, отговорен за създаването на собствените си проблеми и също – на собствените си решения на проблемите, ще имате избор да промените живота си. Да обвинявате или да поемете отговорност – вие избирате.
3. Не се учите от грешките си
Кога за последен път направихте откровен анализ на грешките, които сте допуснала в живота си и след това се опитахте да научите нещо полезно от тях? Повечето хора използват грешките, за да увеличат омразата към самите себе си (което е самоунищожително и абсолютно безполезно) или ги отричат и се опитват да ги избягват. И двата подхода са погрешни.
Правилният подход е да намерите кураж да анализирате грешките си, да се изправите лице в лице с тях и тогава да се опитате да извадите поуката от тях. Това упражнение ще трансформира бъдещето ви. В противен случай ще повтаряте едни и същи грешки постоянно.
4. Не сте се научила да обичате себе си
Любовта към себе си е най-важният компонент в процеса на създаване на щастлив и пълноценен живот. Ако нямате живота, който искате, тогава вероятно не се обичате достатъчно. Вашите проблеми са в пряка зависимост от степента, в която мразите себе си. Когато омразата ви към самата вас нараства твърде много, ставате деструктивна по отношение на себе си и нанасяте онези поражения, които правят живота ви нещастен. Любовта към себе си е единствената противоотрова. Може ли човек да се научи да обича себе си? Абсолютно! Ако сте се научила да мразите себе си, може да се научите и да се обичате – такава, каквато сте в момента. След това може да започнете да градите новия си живот на основата на здравословната грижа за себе си.


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .