Банер
1506010_481197848657286_1271106509_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Сплетните на работното място
Написано от Румяна Алексиева   
Четвъртък, 05 Юли 2007 00:00
Колегите често сплетничат едни за други. Дори и да не сте отдавна на сегашната си работа, няма да ви убягнат сплетните.
Какво означава “сплетня”? Сплетнята – това е неуважителен разговор за някой, който в този момент не присъства. Защо хората сплетничат често? Специалистите посочват няколко причини:
1. От чувство на мъст, негодувание, желание да “насолиш” някой, който някога те е унизил и оскърбил в присъствието на останалите. Доколкото на някой не му достига смелост да изясни открито отношенията със свой колега, той предпочита да разпространява сплетни за този, който го е обидил.
2. От желание за сближаване с определен колега. Както е известно – нищо не обединява хората така, както обсъждането на един и същи “враг”.
3. От желание да бъде унизен някой и да се почувства лично превъзходство в даден момент. По правило хората се стремят с помощта на сплетните да унизят някой, за да укрепят собствения си авторитет, чувството на собствено достойнство – това определено са хора с комплекси, които за сметка на други искат да се избавят от собствените си недостатъци.
Как може да се справим със сплетните на работното място?
Всеки път, когато на работното място отново започнат да се разпространяват сплетни, всеки от нас е в състояние да им сложи край. Най-добре това да се направи в началото, когато сплетните тъкмо “тръгват”, тъй като ако в процеса вече са въвлечени много хора, ситуацията е доста сложна.
Има няколко начина да се справите със сплетниците:
- Може да поговорите лично с този, който сплетничи и да му кажете, че това, което прави, ще му се върне – негативите водят до още негативи, средата става враждебна, а работата – неефективна, от което в крайна сметка няма полза никой.
- Може да изберете и откритата конфронтация. Това е най-агресивния начин за справяне със сплетните, но почти сигурно той ще накара този, който разпространява сплетни да замълчи. Ако сте на подходяща длъжност, може да известите всички, че със сплетниците ще се постъпва изключително строго, като дори може да се стигне до уволнения.
- Може да смените темата. Ако се опитват да ви въвлекат в сплетни, може да заеметe алтернативна позиция и да предложите да бъдат обсъдени други по-важни служебни въпроси.
При всички случаи, за да се справите със сплетните не е достатъчно просто да кажете на тези, които ги разпространяват да замълчат, а да им предложите позитивни и конструктивни алтернативи.


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .