Банер
1508650_1607588082786016_7066274021345149782_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Правилата на любовта
Написано от Румяна Алексиева   
Понеделник, 09 Юли 2007 00:00
Някои от основните компоненти на успешната връзка.

Човекът копнее за близост, има нужда да обича и да бъде обичан. Звучи толкова просто, та чак не е за вярване какво показва статистиката за провалите на любовта. Причината? Може би нежеланието да се приеме факта, че любовта е колкото ирационална толкова и зависима от рационален подход. Предлагаме ви умните правила за успех в отношенията с вашия любим.

1. Избирайте партньора си мъдро. Ние сме привлечени към определени хора по различни причини – защото ни напомнят на някой от миналото, защото ни правят подаръци, защото ни карат да се чувстваме значими... Партньорът обаче трябва да бъде оценяван по начина, по който бихте оценили приятел – обърнете внимание на характера, на личността, на ценностите, на духовността, на връзката между думите и действията, на отношенията му с другите хора.

2. Разберете какво мисли вашият избраник за отношенията между двама души. Различните хора гледат по различен начин на интимните отношения, а това често води до конфликт. Не бихте желала да сте с някой, който вярва, че няма нищо лошо в изневерите? Тогава не очаквайте да ви бъде верен.

3. Не бъркайте секса с любовта. Особено в началния етап на една връзка, привличането и удоволствието от секса често се приемат погрешно за любов.

4. Осъзнайте добре потребностите си и ги заявете открито. Любовта не е игра на гатанки. Много мъже и жени се страхуват да заявят откровено нуждите си и вместо това ги прикриват. Резултатът е разочарование, че не получавате това, от което се нуждаете. Истината обаче е, че малко хора са способни да четат мисли.

5. Научете се да уважавате различията – това е важен елемент за успеха на връзката ви, в която вие сте двама души от един отбор. Управлявайте несъгласията. Това не означава да избягвате конфликти, но и не е необходимо да бъдете груби или да обиждате, когато сте на различно мнение.

6. Ако не разбирате или не харесвате нещо, което вашия любим прави, попитайте защо постъпва така. Говорете и изследвайте истинската причина за нещата, вместо да предполагате.

7. Решавайте проблемите при възникването им и не позволявайте натрупване на негативни емоции. Акумулирането на проблем води партньорите до заемане на отбранителни позиции, което може да прерасне в отчуждение. Или вражда.

8. Научете се да преговаряте. Модерните взаимоотношения са твърде различни от някогашните ролеви модели на поведение, които социума налага. Двойките днес създават своите собствени, съответстващи на потребностите им роли, което означава, че всичко е въпрос на “договаряне”. Когато се прави с добра воля, този модел може наистина да е много успешен. Важно е също да се проявява гъвкавост, тъй като средата е много динамична и променлива, което означава, че и партньорите трябва да проявяват адаптивност и да “предоговарят”, когато ситуацията го изисква.

9. Научете се да изслушвате наистина и то – без да съдите. В много от случаите, наличието на някой, който просто слуша, е всичко, от което се нуждаем. Това отваря вратата към доверието, защото съпричастността е от огромно значение. Погледнете на ситуациите и от перспективата на вашия партньор.

10. Старайте се да поддържате близост. Когато това липсва, партньорите се отчуждават и са склонни към изневери. Близостта не възниква от само себе си, а добрата връзка не е цел, която може да включите в петгодишен план. Тя е процес, който изисква постоянно внимание.

11. Сексът е хубаво нещо, но разговорът в леглото е още по-хубаво нещо. Сексът е лесен, интимността е трудна за постигане. Тя изисква честност, откровеност, доверие и споделяне на надежди, страхове, мечти...

12. Извинявайте се! Всеки прави грешки. Прошката е важен индикатор за успеха на двойката, а желанието да се преодоляват конфликтите е от изключително значение за щастлива връзка.

13. Всички сме зависими в определена степен – от приятели, родители, съпрузи. Малко зависимост не вреди, но пълната зависимост от партньора е покана за разочарование и на двете страни.

14. Поддържайте самоуважението си. По-лесно е да бъдеш харесан от друг, когато сам харесваш себе си.

15. Обогатявайте връзката си като създавате нови интереси. Колкото повече интереси споделяте, толкова по-богати ще бъдат взаимоотношенията ви. Проявявайте инициатива и не очаквайте, че един човек ще успее да отгатне и задоволи всичките ви потребности.

16. Трябва да сте наясно, че всички връзки имат върхове и спадове – няма двойка, която да живее в пълно щастие през цялото време. Ако заедно преодолявате трудностите, отношенията ви ще станат по-здрави.

17. Използвайте несполучливите връзки като огледало, за да опознаете себе си. Ако просто бягате от провалите, винаги ще повтаряте едни и същи грешки.

18. И знайте, че любовта не е някаква абсолютна, точно фиксирана среда, в която вие сте или не сте. Тя е поток, който се пълни или отдръпва, в зависимост от това как се отнасяте един с друг.Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2018 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .