Банер
tumblr_mf2q52y0vc1rwsj69o1_500.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Мъжете понякога вземат ирационални на пръв поглед решения
Написано от Стоян Захариев   
Петък, 20 Юли 2007 00:00
Най-честа причина за това всъщност е нивото им на тестостерон, твърди изследване.
Някои решения, особено делови, които изглеждат абсолютно ирационални, всъщност имат биологична природа. Това показва изследване, според което нивото на тестестерон в организма влияе върху решенията, които взима мъжът.
Тери Бърнам от университета “Харвард” е провел изследване върху природата на ирационалното икономическо поведение. В експеримента са участвали мъже, които са играли на популярната бизнес-игра “Ултиматум”.
Принципът на играта е сравнително прост: първият играч предлага на втория определена сума пари, която е фиксирана и не се обсъжда. Играчът, който приема предложението, знае сумата, с която разполага първият играч и следователно знае каква част от нея му се предлага. Ако предложението се приеме, играчът ще спечели част от пълната сума, ако се отхвърли – никой не получава нищо. Често играчът, на който се предлагат свободни пари, се отказва от тях, ако предложената сума според него е твърде малка част от цялата сума. Подобен род отказ винаги е бил загадка за икономистите, защото на втория играч се предлагат свободни пари, върху които всъщност няма никакви условия и ограничения.
Експертите изказват предположение, че отказът е свързан с чисто емоционалното желание да накажеш предлагащата страна, която според теб не се държи напълно коректно, предлагайки ти толкова малка сума.
Бърнам смята, че подобно ирационално поведение има по-скоро биологична природа, отколкото морални убеждения.
По време на извършените от него и екипът му наблюдения е било установено, че мъжете с високо с съдържание на тестостерон много по-често са отказвали сделките в играта, когато те са били приемаща страна и когато са им предлагали твърде малко според тяхната представа сума, съобщава New Scientist.
Според Бърнам високото ниво на тестостерон кара мъжа да се отнася по-критично към предложения, които му се струват несправедливи и унизителни: “Това всъщност е свързано със стремежа към доминиране, според който да  приемеш малката сума пари означава сам да се поставиш в подчинено положение, докато да предложиш голяма сума означава да проявиш великодушие, което укрепва доминиращия статус”.


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .