Банер
ПЕСЕНТА НА БОЯН.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ГОЛЯМАТА НОВИНА - българските медици вече са си в България
Написано от Маг Селена   
Вторник, 24 Юли 2007 00:00
Най-после - у дома! Българските медици са свободни и летят за България. Очаква се към 10.00 часа те да кацнат на летище София.

Кристияна Вълчева е на 48 г. Тя пристига в Либия през 1991 г. заедно със втория си съпруг д-р Здравко Георгиев, който е на 58 г. Той бе арестуван заедно с медицинските сестри и бе държан в затвора 5 години след което през 2004 г. бе освободен. Кристияна се е омъжила на 17 г. и има син Слави, който сега е на 29 г. След като се развежда с първия си съпруг продължава с медицинско образование и повторно се жени за д-р Здравко Георгиев. Майката на Кристияна, Зорка Аначкова, шивачка по професия, се е лишила от всичко, за да отгледа внука си. Тя участва на всички протести в подкрепа на осъдените медици.

Нася Ненова е на 40 г. Тя е в Либия от 1998 т. Задържана е в момент когато се е готвела да се завърне в България. По време на престоя си в затвора и след мъченията от полицията тя направи опит за самоубийство. Когато заминава за Либия синът й Радослав е само на 9 г. В момента той е студент във Франция. Съпругът й Иван Ненов, анестезиолог, остро критикуваше българските политици, че не успяха да освободят сестрите. След произнасянето на смъртните присъди през май 2004 г. той пази мълчание. Майката на Нася, Станка Стойкова, която е бивш преподавател по биология и химия, след започването на процеса преживя инфаркт.

Валя Червеняшка е на 55 г. Тя е работила в болницата в Тарбуха от 1984 г. до 1997 г., след което през февруари 1998 г. е наета в педиатричната болница в Бенгази. Съпругът й Емил Узунов обвиняваше бившия министър на външните работи Надежда Михайлова, че не е реагирала на информациите в края на 1999 г., че сестрите са подложени на мъчения. Строителен работник, той бе арестуван по същото време когато и сестрите, но е освободен само няколко часа по-късно. Валя и Емил са родители на две момичета.

Валентина Сиропулу е на 48 г. Тя работи в Либия от февруари 1998 г. до февруари 1999 г. когато е задържана. Тежкото решение да замине за Либия взема една година по-рано когато синът й Любомир завършва средното си образование и трябва да се финансира висшето му образование. Любомир вижда майка си през 2003 г.

Снежана Димитрова е на 54 г. Тя страда от диабет и изглежда най-изтощена от всички. Съпругът й Георги живее сам и отказва да говори за мъката, сполетяла семейството му. Снежана е арестувана първо през декември 1998 г. заедно с други медицински сестри и пусната два дни по-късно, след което отново е арестувана през февруари 1999 г. Тя има две деца - 28-годишна дъщеря Полина и син на 34 години – Ивайло. Те живеят заедно със съпруга й.

Палестинският лекар Ашраф ал-Хаджудж, който е осъден заедно с петте медицински сестри е бил на стаж в педиатричната болница в Бенгази когато го арестуват през февруари 1999 г. Семейството му го открива в затвор след 10-месечно издирване. Баща му Ахмед, професор по математика и сестра му Дареен, която е адвокат, напускат Либия през декември 2005 г., предпочитайки изгнание в Холандия. Те твърдят, че цялото им семейство е било преследвано. Ахмед и Дареен се спасили от опит за убийство. Майка му, учителка по професия, е уволнена от работа, а другите три сестри на 28, 25 и 24 г. са изгонени от университета в Либия. Доктор Ашраф получи българско гражданство непосредствено преди окончателното произнасяне на присъдата срещу медиците от Върховния съд на Либия.


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .