Банер
ПЕСЕНТА НА БОЯН.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ИНТЕРЕСНИ ЛЮБОПИТКИ
Написано от Маг Селена   
Понеделник, 10 Септември 2007 00:00
НАСЕЛЕНИЕТО НА ЗЕМЯТА КЪМ 2050 ГОД. ЩЕ ВЪЗЛИЗА НА 9,3 МИЛИАРДА ДУШИ. ПРОГРАМА ЗА ЧЕТЕНЕ НА МИСЛИТЕ. ОЗОНОВАТА ДУПКА СЕ ПОЯВИ ПО-РАНО ТАЗИ ГОДИНА. СЪЖИВИХА БАКТЕРИИ НА 8 МИЛИОНА ГОДИНИ.

В САЩ СЕ РАЗРАБОТВА ПРОГРАМА ЗА ЧЕТЕНЕ НА МИСЛИТЕ НА ПРЕБИВАЩИТЕ В СТРАНАТА

Новият проект е предназначен да предотврати проникването в страната на злоумишленици. Около 400 милиона човека, които ежегодно пребивават в Америка при влизането в страната ще бъдат подлагани на незабелязана от тях проверка.

Департаментът по национална сигурност (ДНС) на САЩ разработва програма, която ще позволи на компютъра да определя враждебните намерения на човека по изражението на лицето и някои и други неконтролируеми признаци, съобщава новинарската служба на Американската асоциация за съдействие на EurekAlert!.
Целта на проекта "Враждебни намерения" е да предотврати проникването в страната на лица, които замислят престъпления в близко или далечно бъдеще и по-точно терористи. Планира се всички тези 400 милиона човека, които пребивават в Америка за се подлагат на проверка при повторното им влизане в страната.

По замисъла на ДНС, проверката ще бъде правена незабелязано за пристигащите, без да ги задържа или привлича вниманието им. Скрити датчици с помощта на лазерно и инфрачерено сканиране, аудио- и видеонаблюдение, следене за движенията на очите и други подобни методи, ще съберат информация за изражението на лицето, походката, кръвното налягане, пулса и потоотделянето на човека.

Специално обучен компютър мигновено ще обработва тези данни с корекция за културните и расови и расови различия. С тези, които програната сметне за социално и опасни, ще бъде проведено специално събеседване, а при нужда ще бъдат и задържани.

ДНС се надява да тества първите подобни установки през 2010 г. , а към 2012 г. да оборудва с тях всички входни пунктове на САЩ.

Много специалисти по изкуствен интелект и психолози, в случая, Пол Екман, който още през 1960 г. е доказал, че така наречените микроизражения на лицето често позволяват да се забележат скриваните от човека емоции, се съмняват в успеха на това предприятия. Страх от ареста ли щеизпитват? Презрение към бъдещите жертви ли? Тъга от мисълта за подобна гибел? Радост от скорошното им отивне в рая? Аз не зная. И никой не знае".

НАСЕЛЕНИЕТО НА ЗЕМЯТА ЩЕ СЕ УВЕЛИЧИ С 2,7 МИЛИАРДА ДУШИ ДО 2050 ГОД.

Според американски демографи населението на Земята през 2050 г. ще бъде 9.3 милиарда души. В момента най-населената страна в света е Китай с 1.318 милиарда души, но през 2050 г. се очаква това да стане Индия с население от 1.747 милиарда души.

Населението на Земята към 2050 г. ще възлиза на 9,3 милиарда души или с 2,7 милиарда повече от настоящото равнище. Според американското Бюро за справочна информация за населението, което е базирано във Вашингтон, в момента трите най-населени държави в света са Китай (1,318 милиарда души), Индия (1,132 милиарда души) и САЩ (302 милиона души).

На следващите места са Индонезия (232 милиона души), Бразилия (189 милиона души), Пакистан (169 милиона души), Бангладеш (149 милиона души), Нигерия (144 милиона души), Русия (141,7 милиона души) и Япония (128 милиона души).

Американските демографи изчисляват, че през 2050 г. класацията ще бъде оглавена от Индия с очаквано население от 1,747 милиарда души, следвана от Китай (1,437 милиарда души) и САЩ (420 милиона души). След тях ще се наредят: Индонезия (297 милиона души), Пакистан (295 милиона души), Нигерия (282 милиона души), Бразилия (260 милиона души), Бангладеш (231 милиона души), ДР Конго (187 милиона души) и Филипините (150 милиона души).

Населението на Земята за януари 2005 г. се изчислява на 6 441 000 000 души.

Възрастова структура на населението на Земята е разнообразна. 1 819 000 000 души (29,9%) са от 0-14 години, от тях мъже: 932 800 000 (15,4%) и жени: 886 000 000 (14,6%). Хората на възраст 15-64 години са 3 841 000 000 (63,2%), от тях мъже са: 1 942 000 000 (32,0%), а жени: 1 898 000 000 (31,2%). На 65 и повече години има 419 100 000 души (6,9%), от тях мъже: 184 100 000 (3,0%), а жени: 235 000 000 (3,9%) (по данни от 2000 г.).

По данни от 2004 г. естественият прираст на населението е 1,14%; 73 милиона на година (200 000 на ден); 1 на 32 000 на ден. По данни от 2000 г. 22 раждания се падат на 1000 души; 140 милиона на година и 1 на 17 000 на ден. От друга страна 9 умирания се падат на 1000 души; 60 милиона на година; 1 на 41 000 на ден.

Отново по данни от 2000 г. средната продължителност на живота общо за населението е 64 години. Мъжете живеят средно по 62 години, а жените по 65 години.

ОЗОНОВАТА ДУПКА СЕ ПОЯВИ ПО-РАНО ТАЗИ ГОДИНА

Тази година озоновата дупка се появи по-рано в атмосферата над Антарктида.

Дупката в озоновия слой над Антарктида се появи по-рано тази година, съобщава Метеорологичната агенция към ООН. Все още не е известно дали тазгодишната празнина, която трябва да продължи да нараства до месец октомври ще се окаже с по-големи размери от миналогодишната.

Твърде рано е да се говори за развитието на тазгодишната озонова дупка и количеството загуба на озонов слой. Това до много голяма степен зависи от метеорологичните условия, смятат от Световната метеорологична агенция.

Озоновият слой предпазва земята от вредните ултравиолетови лъчи, причиняващи рак на кожата. Ултравиолетовата светлина е разделяна на три вида, в зависимост от своята дължина на вълната - A, B и C. Тип C, която би била изключително вредна за хората се поглъща от озоновия слой на височина от около 35 километра.

Тип B може да бъде вредна за кожата и е главната причина за слънчевите изгаряния, прекомерното излагане на този вид светлина може да причини и генетични щети, предизвиквайки редица проблеми, сред които и рак на кожата.

Макар употребата на въглероден диоксид, азотни, серни газове и фреони да е намаляла, в атмосферата им високо съдържание на два газа- хлорин и бромин, които продължават да предизвикват изтъняването на озоновия слой.

Становището на Световната метеорологична организация и Комисията за опазване на околната среда към ООН е, че озоновият слой над Европа, Азия, Австралия, Латинска Америка и Африка може да се върне до нивото си на плътност от преди 1980 година, едва през 2049 година. Възстановяването на плътността на озоновия слой над Антарктида обаче не може да стане по-рано от 2065 година.

Озоновата дупка над Антарктида се появява по време на антарктическата пролет, която е в периода от септември до декември месец.

 

НАБЛЮДАВАХА НАЙ-ГОЛЯМОТО СЛИВАНЕ НА ГАЛАКТИКИ

Астрономите са наблюдавали космическия сблъсък с телескопите "Спицър" и "Чандра"

Четири масивни галактики се сблъскват в най-голямото галактическо сливане, наблюдавано досега, съобщиха американски астрономи, цитирани от Би Би Си и "Ню сайънтист".

Астрономите са наблюдавали космическия сблъсък с телескопите "Спицър" и "Чандра". Квартетът сливащи се галактики е на около 5 млрд. светлинни години от Земята в галактическия куп CL0958+4702.

Очаква се сблъскващите се галактики да образуват една огромна галактика с размер 10 пъти колкото Млечния път. Подобни сливания са често срещани във Вселената, но не в такъв размер.

Астрономите имат много данни за поглъщане на няколко малки галактики от една голяма. Те са наблюдавали и сливане на двойки галактики, сходни по размер.

Това обаче е първото наблюдаване сливане на четири големи галактики. Три от галактиките са с размера на Млечния път, а четвъртата е три пъти по-масивна.

Четирите сливащи се галактики са съставени от стари червени звезди. Това показва, че те са загубили отдавна газовете, от които се образуват нови звезди, вероятно 5 млрд. години след Големия взрив.

Очаква се половината от звездите им да се слеят в нова галактика след около 100 млн. години, а останалите да продължат да се реят извън границите й. Резултатите от изследването са публикувани в сп. "Astrophysical Journal Letters". БТА

 

СЪЖИВИХА БАКТЕРИИ НА 8 МИЛИОНА ГОДИНИ

Микроорганизмите били освободени от лед, взет в антарктическата долина Бикон.

След като разтопили образци от антарктически лед на възраст от 100 000 до 8 милиона години, учени от университета Ратгерс в САЩ изследвали откритите там микроорганизми.

Слаби признаци на живот са давали дори бактериите от най-древните образци, съобщава National Geographic News, като се позовава на Proceedings of the National Academy of Sciences.

Бактериите от леда на 100 000 години, поставени в топла хранителна среда, оживели и показали способност да нарастват.

Признаци на живот в бактериите, прекарали в леда около 8 милиона години, били значително по-слаби. Микроорганизмите били освободени от лед, взет в антарктическата долина Бикон, за който се предполага, че е най-древният лед на Земята.

ДНК на бактериите на 8 милиона години се състои от само 210 нуклеотиди (за сравнение средно ДНК на обикновената бактерия има около 3 милиона нуклеотида).

Разрушаването на ДНК се обяснява с продължителното въздействие на космическата радиация, която на полюсите е значително по-силна от останалите места по Земята. Сред размразените не са открити нови видове бактерии. "Всичко това Земята вече е виждала", казва ръководителят на изследванията Кей Байдъл.

Неговият колега Пол Фалковски предполага, че по-голямата част от бактериите са попаднали в Антарктида от африканските пустини. Донесените от вятъра бактерии са се задържали на повърхността на ледника и впоследствие са замръзвали в леда.

Не е изключено някои от тях да са се оказали вътре в мъничко водно мехурче и благодарение на това са могли да поддържат метаболизма си.

Резултатите от изследването са важни за разбирането на историята на живота на Земята, на други планети (например в леда на Марс) и евентуално в открития космос.

 

 



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .