Банер
0_2f8ab_6773793a_XL.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ЗА УСКОРЕНАТА ЕВОЛЮЦИЯ
Написано от Катерина Найденова   
Сряда, 12 Декември 2007 00:00
Ускорената еволюция на човека е история с непредвидим край!?
През последните 5000 години човекът се развива 100 пъти по-бързо от преди, показва изследване.



Човешката еволюция през последните няколко хилядолетия върви със скорост, която е многократно по-висока от предишния й период на развитие, твърдят американски учени.

"Хората днес са много по-различни генетично от своите прадеди преди 5000 години, отколкото те са били в сравнение с неандерталците, изчезнали преди 30 000 години", смята проф. Джон Хоукс (John Hawks) от Университета на Уисконсин, цитиран от изданието Proceedings of the National Academy of Sciences.

Според учените наблюдаваните промени в генетичния код са в много различни посоки. Сред най-значимите са измененията в хранителните навици, продиктувани от развитието на селското стопанство, или устойчивостта на съвременния хомо сапиенс спрямо заболявания, които само преди 3000-4000 биха предизвикали пандемии и масова смъртност.

Така например африканското население днес притежава гени, които го правят далеч по-резистентно към маларията, жителите на Европа имат ген, който им позволява по-добре от всички останали да усвояват веществата в млякото.

Едно от обясненията на учените са промяната в скоростта на еволюцията е неимоверното нарастване в броя на населението – от няколко милиона до 6,5 милиарда само за 10 000 години, които са нищожен срок в развитието на човешкия вид.


В същото време човешката раса вече населява места, които никога преди дори не е посещавала, т.е. организмът (генът) се пригажда към непознати за него условия.

Според проф. Хоукс не трябва да се смята за случаен факта, че акселерацията в еволюцията през последните 10 000 години съвпада с бума в селското стопанство:

"За този период генетичните промени у човека са се ускорили най-малко 100 пъти. Промените са в около 7% от човешкия геном и поне на 1% той вече е различен от началния в зората на човечеството".

Учените констатират и все по-големи различия между гените на хора от различните части на света: "Ние, хората сме измислили терминът раса в един етап от развитието, когато сме били генетично много по-близки.

Всъщност, ако расите се приемат за правилен от научна гледна точка термин, ние все повече имаме основание да говорим за тях.

А разселването на човека от африканския континент е започнало само преди около 40 000 години, които са нищо в сравнение с предходния период от поне 3 милиона години".

"Сблъскваме се с нещо, което няма аналог в генетиката – човекът се развива с невиждани темпове, но това, което буди притеснения, е в каква точно посока", завършват своята публикация авторите на изследването
.

zdrave.bg



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .