Банер
Image_4813049_407.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Човешки стъпки на 1. 3 милиона години
Написано от Стоян Захариев   
Понеделник, 19 Февруари 2007 00:00
В Мексико са открити вкаменени отпечатъци на човешки стъпки, чиято възраст отправя предизвикателство към научните твърдения за заселването на континента Америка преди около 10 000 години.


Екип от английски изследователи съобщи за откриването на човешки стъпки в Мексико, които са на 41,500 години - с около 30,000 години по-стари от времето когато учените са смятали, че първите хора са пристигнали в континента Америка.

Откритите човешки стъпки са отпечатани в базалтова лава, намерена на пода на изоставена каменоломна в централно Мексико.

Находките са документирани от британски екип, начело със Силвия Гонзалес, гео-археолог от Университета на Джон Mурс, Ливърпул, Англия. След анализ, отпечатъците са били идентифицирани като стъпки, датиращи преди повече от 40,000 години.

Но по-късно екип от геолози и антрополози начело с Пол Рене, директор на Центъра по Геохронология към Калифорнийския Университет, Бъркли, установи че вкаменелостите са всъщност на около 1. 3 милиона години.

Ако резултатите от този анализ са правилни, това ще означава че тези стъпки предхождат с повече от един милион години първото досега известно появяване на Хомо Сапиенс в Африка.

"1.3 милиона са много повече отколкото очаквах", казва Рене.

За своя анализ екипът на Рене използува датиращата техника „аргон/аргон”, която може да датира надеждно скали на възраст от 2 хиляди до 4 милиарда години. Тази техника е в контраст с метода „въглерод-14” използван от британския екип, който метод не може да датира прецизно материали по-стари от 50 хиляди години.

"Аз повторих експеримента девет пъти използвайки различни проби, обикновено единични парчета от тази базалтова скала, и всички те показаха едни и същи, недвусмислени резултати", каза Рене.

За да потвърди резултатите Рене проверява също каква е ориентацията на гранулите от железен окис в пробите, метод наречен „палеомагнетичен анализ”. Той установява, че те са наредени в посока противоположна на днешното магнитно поле на Земята. Тъй като магнитната полярност на Земята се сменя и последното обръщане е станало преди 790,000 години, това означава, че изследваната скала е поне на същата възраст.

Нещо повече, когато индивидуалните гранули в скалата биват изследвани, се оказва, че всяка от тях е намагнетизирана в една и съща посока, което означава, че скалата не е била чупена или преобразувана откакто се е отложила, или след като стъпките са направени те не са се променяли.

Но тези резултати на Рене породиха съмнения в учените."Новото датиране е отвъд всяко основателно свидетелство за появата на хора на континента Америка. Някои експерти задават въпроса дали отпечатъците са действително човешки. Затова откритието ще трябва да се преразгледа отново и с голямо внимание.", каза професор Крис Стрингер, ръководител на изследванията за човешкия произход към Природо-Историческия Музей в Лондон.

Но Силвия Гонзалес изглежда да запазва своята непредубеденост: "Дори и да сме сгрешили, и скалата да е действително на 1.3 милиона години, само защото това откритие не е в съгласие с приетата вече теория за заселване на Америка, не може автоматично да бъде отхвърлено твърдението, че това са човешки стъпки.".Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2020 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .