Банер
Makosh.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Идва ли краят на автомобила?
Написано от Ивайло Иванов-IYI   
Вторник, 20 Февруари 2007 00:00
Изобретател на жироскопен скутер се е заканил да премахне шумните возила, замърсяващи околната среда
Атанас Марков

През 1886 г. се появява революцията в транспорта, която заменя конските каруци и по-луксозните каляски - ражда се автомобила. Дали е възможно това да се случи отново в свят, в който колите са ежедневие, а петролните компании трупат милиарди долари дневно. Това ще се опита да докаже на практика 49-годишният Дийн Кеймън, изобретател на доскоро пазеното в тайна творение - жироскопка скутер Segway
Преди премиерата си симпатичната тротинетка бе пазена изключително секретно и единствено няколко души са имали пряк досег с технологичното чудо. До официалното представяне обаче те си позволиха само да съобщят, че творението се равнява на откриването на компютъра и Интернет. По време на 10-годишната творческа работа на Кеймън са се появявали най-различни спекулации за хитрата машинка. Теории разказват за антигравитационно поле, хидравлична въздушна възглавница и т. н. Най-ясна обаче е само финансовата страна на нещата. Проектът струва 100 млн. долара, които включват създаването на специален хардуер и софтуер, които съчетават жестовете на човешкото тяло. На създателя на Segway вече се приписва финансова кариера, подобна на компютърния гении Бил Гейтс.
Какво представлява двуколката?
На пръв поглед Segway прилича повече на сенокосачка, отколкото на средство за придвижване. Издължената дръжка е основният уред за управление. Стартирането не включва контактни ключове или магически думи като "Сезам, отвори се". За да шофира тротинетката пътникът трябва само да стъпи удобно и да сложи ръцете си на дръжката, подобна на тази от велосипедите. "Само се наведи напред и изведнъж "то" започва да се движи. Помисли си как ще спреш, но това чудо няма спирачки. Представям си червен светофар, навеждам се леко назад и Segway наистина спира", обяснява подробно начина за управление Дийн Кейман. Тайната на творението е, че скутерчето е конструирано да усеща всяка промяна в баланса и жестовете на пътника си и според степента на натоварване разбира на къде да тръгне или спре. Благодарение на петте си жироскопа
двуколката стои непрекъснато изправена.
На демонстрациите в нюйоркския парк "Брайтън", показани директно по телевизия ABC в предаването "Добро утро, Америка" се разкрива, че Segway може да преодолява и водни препятствия. "Както виждате, апаратът няма да ви изстреля на Марс, нито ще превърне оловото в злато", обяснява на разочароването търсачи на сензации Кеймън. Той обаче се зарече, че ще направи излишни шумните автомобили, замърсяващи околната среда, а неговата рожба представлявала за тях това, което били колите сравнявани с коня. Производството на заместника на возилата ще извършва под наблюдението на компанията на изобретателя - DEKA Research and Development, с щаб-квартира град Манчестър, американски щат Ню Хемпшир. Очаква се месечната продукция да бъде около 40 хил. скутери.
Максималната скорост, която може да развие тротинетката, е 27 км/ч.
Теглото е 36 кг., а цената 8000 долара. За потребителите е създаден 29-килограмов модел, който ще струва "само" 3000 долара, но няма да се предлага на пазара поне още година. Захранването се извършва чрез една единствена батерия. Segway ще харчи по 5 цента на два часа - цената за едночасово зареждане в САЩ.
Проблемът обаче е как тротинетката ще намери своето място на американския пазар, след като икономиката е в рецесия. Пробивът обаче вече е факт. Кеймън е сключил договор за продажбата на Segway с пощенските служби на САЩ и Интернет фирмата Amazon. Дни след официалната промоция дори полицаи от Бостън подкараха двуколката.
"Изобретението ще бъде алтернатива на скъпите продукти, които са мръсни, скъпи, понякога опасни и често изнервящи", обясни Кеймън, хвърляйки ръкавица към големите авто- и петролни гиганти. Той се зарекъл да пази творението си под секрет, защото крупните корпорации можели да използват финансовата си мощ, за да предотвратят появата му.

 

Забраняват движението на Segway в Ню Йорк
Революционното творение на две колела Segway няма да може да радва почитатели по улиците на Ню Йорк, съобщи АФП. Изобретението на Дийн Кеймън ще се използва за придвижване по тротоарите, а това е нарушение на правилата за движение, твърди Мат Бълнс, говорител на службата за контрол на автомобилите. Всеки, който "яхне" скутерчето рискува да попадне под ударите на закона.


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2018 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .