Банер
unnamed.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

10 начина да убиете стреса - навсякъде и по всяко време - II част
Написано от Румяна Алексиева   
Четвъртък, 14 Юни 2007 00:00
Психологически трикове

 

Всички сме наясно, че стресът е лошо нещо за нас. Дългото излагане на стрес може да причини рак, затлъстяване и куп други болести.

Да релаксираш и миришеш свещи и ароматизирани цветя обаче не е толкова лесно. Ако беше, всички масово щяхме да се нашмъркаме с лавандула и да палим ароматни свещи под и над път.

Истината е, че нещата, които най-много стресират една жена, е как да се справи с излишните килограми, как да избере най-правилното хранене и да се грижи за външността си. Това показват данните от най-новите изследвания на американски психолози.

6. Веднъж седмично

Теглете
пари един път седмично. Опитайте се в рамките на седмицата да теглите само един път пари от банкомата. Така ще контролирате по-лесно вашите разходи, ще си правите сметка и е по-малка вероятността да се отдадете на разхищения.

Харченето на пари е един от най-стресиращите фактори. Особено ако изпуснете контрола на харчене – така се чувствате
безсилни и зависими.

Направете си някакъв седмичен бюджет, може да не е стриктен, но нека е пожелателен - така ще чувствате нещата подредени и ясни.


7. Метнете се в басейна

Басейн, басейн, басейн. Плуването ще победи и разведри жегата (ако е лято естествено) и ще изтрие стреса,буквално ще го изпари.

Потапянето на тялото във вода действа релаксиращо на целия организъм, показва ново шведско проучване.

80% от хората, които са имали проблеми със
стреса и депресия, са показали учудващо бързо подобрение само след няколко ходения на басейн, показват данните.


8. Пръсти в почивка

Дайте си почивка на
пръстите. Благодарение на интернет, електронната поща, мобилните телефони изглежда, че работата никога не спира.

Тотално размитите граници между работата и дома, благодарение именно на технологиите, не ви остават никакво време.

Напредъка в технологиите е неуморим източник на
хроничен стрес, категорични са данните от здравни изследвания.

Тук изобщо не споменаваме и факта, че ако и вечер вкъщи седнете на лаптопа или на телефона, страда вашето семейство.

Починете си. Като се приберете не сядайте зад компютъра. Оставете телефона на гласова поща или на вибрации. Все пак е важно да си починете, неотложните задачи трябва да почакат, и вие сте човек все пак.

Опитайте се да ограничите по всевъзможен начин използването на компютъра и другите технологични върхове. Например, починете си вечерта и влезете по някое време за 15 минути за да видите какво имате в пощата.

Свикнете това да стане по едно и също време. Така ще приучите всички, че имате точно 15 минути на вечер, в точно определен час, в който могат да ви безпокоят.

9. Преди лягане

Направете
асана в леглото. Дори най-обикновено завъртане на гръбнака преди лягане ви гарантира спокоен и здрав сън, съветват от Американската йога асоциация.

Не е нужно да сте йога експерт. Просто
изпънете крака и се опитайте съвсем леко да протегнете ръце към пръстите на краката, свивайки гръбнака си, но без да се напрягате.

Добър вариант е да кръстосате краката си в леглото и да изпънете ръце зад гърба си, опирайки са на леглото. Задръжте позицията за четири
дълбоки вдишвания и издишвания и ..сладък сън.

10. Проблем при сериозна ситуация

На всеки се случва рано или късно да се сблъска сериозни сътресения – промяна на работа, раздяла или смърт на близък човек.

В такива моменти се опитайте да останете насаме за
5 минути и премислете внимателно ситуацията. Опитайте се да се върнете назад във времето и да съберете сили, от това как сте се справили при предишни подобни проблеми.

Хапчета, дрога и алкохол само ще влошат проблема и освен стресирани, ще станете
пристрастени.

В България много малко хора се обръщат към специализирана помощ –
психоаналитици и психолози. В много такива случаи именно такава терапия е изключително подходяща. В големите градове у нас, особено в София, Варна и Пловдив вече има множество специалисти, които оказват специализирана помощ.

Никак не е срамно да се обърнеш към такива специалисти – възрастови ограничения няма, защото подобни проблеми не избират
млади или стари хора, а засягат всички.

 Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2018 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .