Банер
РОД.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Водещи търсачки решиха да се погрижат за анонимността на потребителите
Написано от Катерина Найденова   
Неделя, 02 Септември 2007 00:00
Компаниите се опитват да излязат с един ход пред регулаторите, а и да конкурират Google Конкуренция и законодателство подтикнаха предприемането на спешни мерки за защита неприкосновеността на потребителите, ползващи търсещите машини.

В момента всяка дума, която се търси от потребителя, е обвързана с неговия IP адрес и друга информация, компроментираща конфиденциалността на данните.

Поради тази причина водещи компании в интернет търсенето предприеха инициативи за по-голямата анонимност на личните данни на потребителите.

"Майкрософт" се присъедини към предложението на Ask.com, което се отнася за сърфиращите в Мрежата.

Известната търсачка предлага възможност за анонимно използване на търсещите машини.

В момента двете компании са се обърнали за консултации към сектора за онлайн реклама, като целта е разработка на общ набор от практики за защита на личната неприкосновеност на потребителите.

До края на годината "Майкрософт" ще даде на потребителите средство да търсят анонимно в нейните Microsoft Windows Live сайтове.

Компанията ще внедри и нова политика по запомняне на данните, според която всички данни за търсене на каквато и да е информация ще бъдат почиствани 18 месеца след като са въведени.

Освен това "Майкрософт" ще се присъедини към инициативата "Network Advertising Initiative" и ще разкрие своите практики за насочени онлайн реклами.

Тези стъпки са подобни на предприетите от Ask.com през миналата седмица и са част от усилията за създаване на консенсус в индустрията по добрите практики за защита на личните данни, заявява Питър Кулен, главен стратег по въпросите на неприкосновеността в "Майкрософт".

Когато посетителите ползват търсещата машина на Windows Live, "Майкрософт" запазва търсените критерии заедно с някои данни за човека, който извършва търсенето, така че да му пусне целенасочена реклама.

Подобно на всички големи търсачки, "Майкрософт" не свързва имена или имейл адреси с тези данни, но записва IP адресите и някои други идентифициращи данни като пощенски кодове на Windows Live потребителите.

Защитниците на личните данни се тревожат за евентуална злоупотреба с тези данни.

Сред търсените термини често попадат лекарства, наркотици, секс, рокендрол, казва Питър Суайър, професор по право в Университета на Охайо и съветник на администрацията на Бил Клинтън по въпросите на неприкосновеността на личните данни.

Ученият допълва, че много хора правят частни проучвания и не биха желали търсени от тях термини да са част от техния "вечен" запис.

През миналата година учени от AOL без да искат илюстрираха как тези данни могат да бъдат използвани не по предназначение, като публикуваха 650 000 търсения, направени през корпоративния Web сайт.

Репортери на "Ню Йорк Таймс" успяха да проследят един от търсещите, използвайки информацията от тази база данни.

През изминалата седмица от Ask.com съобщиха, че няма да съхраняват данни от потребителските заявки, ако те активират опцията AskEraser, която ще бъде пусната в края на годината.

Съобщенията от Ask.com и "Майкрософт" подлагат на силен натиск Google, която трябва да подобри своите практики за защита на личните данни, обяснява още Суайър.

Google записва част от IP адреса, асоцииран с търсенията и не обещава да въведе анонимно търсене, добавя професорът.

Според него става все по-важно компаниите да опазват неприкосновеността на потребителите, предвид обединяването на търсачките и индустрията за онлайн реклами.

И "Майкрософт", и Google направиха големи сделки в тази посока през последните няколко месеца, планирайки поглъщанията на aQuantive Inc. и DoubleClick Inc.

Допълнителен натиск идва и от страна на Европейския съюз, който наложи ограничения за периода, в който търсачките могат да пазят такъв тип данни като следи под лупа поглъщането на DoubleClick от Google.

"Майкрософт" и Ask.com ще поканят защитниците на неприкосновеността на личните данни, Интернет търсачки и рекламни компании като Google, AOL и Yahoo да излязат с общо становище и да обяснят ясно как индустрията ще обработва тази чувствителна информация.

Резултатите от такава среща ще бъдат обявени през септември, когато се очаква и щатската търговска комисия да организира работна група, дискутираща същите проблеми, добави Суайър.

Yahoo също заяви, че ще направи стъпка към ограничаване на личните данни, които съхранява, като изтрие персоналната информация от търсения, по-стари от 13 месеца.

През изминалата седмица от Ask.com съобщиха, че няма да съхраняват данни от потребителските търсения, ако те активират опцията AskEraser, която ще бъде пусната в края на годината.

Напоследък всички големи търсачки променят начина, по който се отнасят към личната информация, събирана от милионите уебсърфисти чрез безплатни услуги. Изглежда търсачките имат интерес да изпреварят с един ход законодателите, отбелязва TechNews.bg.

Принципно, интернет индустрията събира персонална информация, за да позиционира онлайн реклами, предназначени да задоволят вкусовете и интересите на всеки индивидуален посетител.

Журналист е бил задържан и осъден на 10 г., след като Yahoo е предала негови данни на властите

Група за защита на човешките права в САЩ съди компанията Yahoo по обвинения в съучастие в нарушаване на някои основни права и измъчване на хора в Китай.

Световната организация за човешки права съобщи, че споделянето на информация от Yahoo с китайското правителство е довело до ареста на писатели и дисиденти.

Един от журналистите, цитирани в делото, е бил задържан и осъден на 10 г. затвор за подмолна дейност, след като Yahoo е предала негови електронни писма и адреса на компютъра му (IP) на властите в Пекин.

Yahoo твърди, че трябва да се съобразява с местните закони в районите, където оперира. Но компанията признава, че предаването на информация на китайските власти им е дало възможност да извършат арестите.

В декларация Yahoo заявява, че подкрепя свободното изразяване и правото на лично пространство и добавя, че работи с други технологични фирми, за да намери начин за решаване на проблема около човешките права.

Групата за защита на човешките права започна делото в Сан Франциско от името на журналистите Ши Тао и Ван Сяо-нин.

Адвокатът на двамата мъже заяви, че Yahoo е трябвало да запита китайските власти защо искат да получат информация за двамата преди да я предаде. Той каза, че компанията не е изпълнила своите етични задължения.

Случаят е предизвикал спор в Калифорния за отговорностите на американските интернет фирми за защита на анонимността на потребителите им в страни, където това може да навреди на правата им.

В Китай има строги закони, които регулират интернет и Шин Тао е бил осъден на затвор за критики срещу корупцията в правителството.

Yahoo не е единствената интернет компания, обвинена в сътрудничество с китайските власти. Нейните конкуренти от Google признават, че блокират материали, които могат да предизвикат политически противоречия от своите уебсайтове в Китай.

Цели уебсайтове, включително медии, са напълно изключени от Yahoo и Google в Китай.



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .