Банер
БЕРЕГИНЯ.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

РЕКА ДУНАВ МОЖЕ ПОСТЕПЕННО ДА ИЗЧЕЗНЕ
Написано от Петя Петкова   
Понеделник, 17 Септември 2007 00:00
(по източници на WWF)
Дунав е една от десетте реки в света, най-застрашени от постепенно изчезване. При това Дунав е единствената европейска река сред десетте. Другите са Рио Гранде и Ла Плата на двата американски континента, Нил в Африка, Дарлинг в Австралия. Останалите пет са в Азия, включително Ганг и Инд. Това изненадващо предупреждение на международната природозащитна организация Световен фонд за дивата природа (World Wide Fund for Nature), се съдържа в неин доклад, обявен неотдавна.

Според този анализ това се дължи главно на сериозни екологични замърсявания на реката, на строителството на язовири и на свързани с човешката дейност климатични аномалии, включително глобалното затопляне.

Оказва се, че около 80% от първоначалния речен басейн на Дунав и основните й притоци са изчезнали в продължение на години. В добавка като част от Трансевропейската транспортна мрежа на Европейския съюз се планират нови инфраструктурни проекти. Те поставят под сериозна заплаха някои от най-ценните и красиви природни участъци от реката – в Бавария, в долината Вахау в Австрия и в средното и долното течение на река Дунав, минаваща през Унгария, Сърбия, Румъния и България, се казва в доклада.

Според тези природозащитни организации най-големият проблем за българския участък на река Дунав е драгирането на реката. То се върши, защото Дунав е част от европейския транспортен Коридор 7. така се пригажда реката към корабите, а не обратното, както би трябвало да бъде. Това поставя под сериозна заплаха както дивата природа, така и питейната вода, свързана с Дунав.


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .