Банер
koreni.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Описание на Осемлъчевия Кръст
Написано от Маг Селена   
Четвъртък, 08 Декември 2016 09:37

Описание на Осемлъчевия Кръст

Кръстът - най-древния и могъщ символ на Божествения порядък и житейското направление, небето, земята и насъщния хляб. Думата "кръст“ в превод от древноруския език означава "огън“, при това не просто огън, а магически огън, жречески огън, тоест свят огън. Носенето на даден Божествен защитен знак дава на човека не просто сила, а сила Свише, прави човека видим за външни спасители. И ако човек носи на себе си Кръст, той се обгражда в огнена, сиятелна, светеща броня, която го закриля и спасява в нашия реален живот.

Кръстовете - това са наистина чудодейни символи. В древността кръстове са носили тези хора, които живеели в опасни среди, пътували с кервани и кораби, хора, които живеели на гранични земи. Днес ние живеем в такава обстановка, в която не всеки внимава кой какво мисли, дали човекът срещу нас е добър и какво прави във външния свят. Ако преди време всеки славянин е знаел, че "мълчанието е злато", "казана дума - хвърлен камък", то днес хората не внимават за думите си и още повече за злите си думи - хвърлят ги на вятъра. И в тази енергийна обстановка, в която ние днес съществуваме, всеки един разумен човек е длъжен да се безпокои за себе си.

А Висшите Сили именно и за това са ни заселили тук, в тази точка на Мирозданието, в това време, в тези сложни периоди на живота, именно затова, за да можем да направим нещо по-хубаво за този живот. Но за тази цел всеки един от нас е длъжен да мисли за собствената си защита, а в това число и за енергийната. Точно затова и кръстът може да донесе огромна, колосална полза за всеки един от нас, точно както и помага да се изпълни житейската задача - да се живее хубаво и щастливо.

Оберег Осемлъчев Кръст (Огнена броня)

Оберегът Кръст, известен още като Огнена броня, е способен да защити своя притежател от всякакви беди - уроки, проблеми на работа и в личния живот, болести и много други неприятности. Той се явява надеждна защита от различни нередности и значително подобрява живота на своя притежател.

Най-огромното достойнство на Огнената броня се явява нейната универсалност.
Той не се свързва с определена възраст или пол, което го прави еднакво ефективен за всеки един човек. Струва ли ви се, че всички беди, проблеми и неприятности са насочени точно към вас? В този случай оберегът Кръст може да коригира положението, в което се намирате, избавяйки ви от много беди.

Основната функция на Кръста е защита. Той създава невидима и недолавяща се броня или ризница, защитаваща човека от всякакви проблеми. Притежателят му бързо усеща, че животът му се подобрява - по-малко попада в неудобни ситуации, бедите започват да го заобикалят.

Заедно с това Огнената броня изгаря всякакви негативни мисли, като по този начин също влияе положително на живота на притежателя си. Човек започва по-малко да се тревожи за дреболии и лесно се концентрира върху важните неща. Той се вразумява, подобрява му се физическото състояние – когато проблемите не пречат на Духа, тогава тялото автоматично става по-укрепнало и здраво. Прочиствайки разума и съзнанието от негативи, Кръстът помага на своя притежател да усети цялата прелест на живота и да споделя щастието си със своите близки хора.

Именно поради тази причина Огнената броня е един от най-търсените сред оберегите. Много хора искат да подобрят живота си, придобивайки този оберег. Но също така той се купува и от много клиенти с цел да го подарят на свои близки, за да им помогне да се избавят от проблемите им. Оберегът Кръст се изработва от сребро – чист метал, който сам по себе си е носител на силна енергетика.

Осемлъчевият Кръст

е свръзката на всички осем енергии, които са важни за човека. Символите, които са изобразени на кръста, са проява не просто на старинни орнаменти, но се явяват и писменост, и ведическо познание. Всеки един от тях има своя информационна структура, всеки един от тези символи се явява един от най-осезаемите и значими влияния за човека в реалния свят. Архетипният образ на тези символи е заложен в подсъзнанието на всеки един от нас. Преди хилядолетия Предците ни са знаели за схемата, по която е построен света, както и по какъв начин е построен животът ни в този свят.

По същество всеки символ се отнася за определен дял от мозъка, като всеки от тях отговаря за своята програма и се умножава десетократно в силата на реализацията си. Програмите, които не са заработили се активират, след като започнете да носите кръста на себе си.

Постепенно тези програми в нашия живот, в които генетично е заложено щастие, се активират и ни допринасят полза, като по този начин Кръстът ни прави същевременно и "свръххора“. Ние ставаме по-добри, по-силни, могъщи, умни, ставаме "по-напреднали“, ставаме и по-решителни, по-дейни, благодарение на това, че Кръстът се намира в непосредствена близост с тялото ни.

От друга страна погледът ни започва да разпознава тези символи и знаци, нашето дълбоко съзнание се активира, мисълта става по-концентрирана. Мисловният ни процес се хармонизира. Програмите отнасящи се за генетично заложеното щастие и по-добър живот започват да се задействат и да работят, като ни съветват как да постъпваме във всяка една сутиация. Те ни дават възможност да усетим, разберем и различавайки да действаме. Още повече, че човек, който носи Кръст на себе си, често го озаряват свръхмисли, които за самия него се явяват уникални.

Програмите от съзнанието, които се задействат под влиянието на Кръста, ни помагат да подобрим качеството на материалния ни живот, качеството на личния ни житейски път и като цяло - съдбата ни.

Кръстът, като огън на жизнените сили, изчиства, освещава и настройва живота ни в правилната насока. Този вътрешен свят, покой и увереност, които в едно започват да се проявяват в дълбините на съзнанието ни, са именно проява на силата на Кръста. Вътрешен свят, целеустременост, вътрешен и външен стремеж към подобряване на живота ни – това са качествата, на които ни учи Кръста-Слънце.

Съзерцавайки този житейски символ – Осемлъчев Кръст – се задействат синхорнизирано вътрешни физиологични ритми, които благоприятстват здравето и даряват душевен покой. Човек се освобождава от вредното влияние на външния свят, освобождава се също от негативни  разбирания и увеличава своите вътрешни възможности. Той преоткрива, преосмисля и уравновесява наново своето битие. Кръстът допринася за укрепването на духа, свързва ни с Висшите Сили на Единния Разум, по този начин получаваме внезапно на готово идеи, съвети и мъдрост.

Кръстът представлява едновременно и оберег и сила, която стои около теб като бряг. Всичко лошо се разбива именно в този бряг. Той представлява също и талисман.

А какво е това талисман?


Талисманът, това е сила, което задвижва и хармонизира всяка една твоя дейност по начина, по който на теб ти е нужно. Тоест тази сила спомага мечтаната цел да се реализира. Кръстът е изключително силен талисман, който в действителност тласка мечтите ни напред във времето, в бъдещето ни, което след време ние ще достигнем.  

Кръстът сам по себе си представлява и амулет.

Славяните наричали амулетите "свясир“. Това е сила, която сформира и поддържа вътрешните енергийни потоци на човека, вътрешната енергия на тялото, Душата, Духа, вътрешните енергетика на тънкото тяло, на аурата.
Кръстът е един от най-древните, най-силните, най-светлите амулети, талисмани и обереги, който обединява всички характеристики на амулета, оберега и талисмана в един хармоничен елемент.
Но той не е само оберег, талисман и амулет.

Кръстът е и свръхсила, свръхвъзможност, освен всичко това, неговото най-главно качество е, че той ни свързва заедно със Сварга.

Сварга — това е Съвкупност на Великите, Знаещи и Мъдри сили, на Светиите и Пресветлите.

Кръстът дарява със Силата на Любовта.
Той изчиства любовното пространство, Кръстът защитава света от вреди и злини, Кръстът ти дава уроци за това да разбереш какво е това Любов и как да се обръщаш към тази Велика Сила. Кръстът образува във външния свят събития и възможности, които започват да се случват около вас, така че да може човек да се възползва от тези ситуаци за подобряване на собствената си съдба. Също така кръстът изчиства съдбата на човека и поставя на линията на съдбата Пазители, Защитници, Закрилници. Той ги поставя на различни разстояния в бъдещето, така че когато измине определен период от време и стигнем този времеви отрязък трябва да срещнем тези спомагателни сили.  Ето това е, което прави Кръстът. Той също така осъществява контакт с Ведогон.

Какво представляват Ведогоните?

Това е енергията на целия РОД-племе. Това са Предците, които са натрупали някога опит и който те не са прахосали. Целия този опит сега е запечатан в Душите им и Кръстът осъществява канал с техните Души, с техния прочистен опит. Той е такъв, защото тъмните им преживявания са изпратени в Тар-Тар, а светлите са останали в Сварга. Това са методите, по които предците са градили живота си и Кръстът осъществява постоянен канал имено с Родовата Мъдрост и помощ.

Но това все още не е всичко, на което е способен Кръстът.
Той с цялата си сила е свързан с Висшите сили на Мирозданието – тези, които следят за прераждането на душите ни. Затова на Кръста не са изобразени хора, а Свръхсъщества, това са Леги и Учители – висши наставници на Мъдростта. Но основното е, че Кръстът не помага винаги и не помага на всеки. Ако човек е черен в душа си, и ако човекът е замърсил душата си, Кръстът спира да работи в негова полза. Той поставя около него бариера, така че човекът да не може да излива своите мръсотии и аморално поведение във външния свят, в който живеят другите хора. И основното е, че само когато самият човек сам измие Душата си и изчисти Духа си, тогава Кръстът започва да работи в негова полза. Кръстът не причинява злини, той поставя бариера между Злото и Доброто – той представлява изключително мъдра сила.

Какви символи са изобразени на Лъчите на Кръста?

1. Да започнем от този лъч, на който обичайно е ухото за окачване.

На този лъч, Лъча на РОД, са изобразени самите Творци, Творците на човечеството – Бог Род и Богиня Лада. Те представляват Велики Познавателни Сили, които са ни дарили с реално пространство и реален свят. Те държат Дървото на Познанието, минаващо от реалното пространство, в което се намираме ние към външния Свят, към Сварга, към нашето Велико пространство на пра-пра-дедите ни. И най-интересното е, че ако съединим нас "звездните цветя“, които сме изобразени на короната на дървото, то тогава ще забележим, че изображението преповтаря очертанията на съзвездието Голямата мечка.

Да, разбира се, че то изобщо не е било такова, каквото ние днес го виждаме на небето, и че се намира малко под тези градуси. Но това показва, че когато Кръста е създаван от тези, които са го сътворили, те са го виждали в много по-различен вид. Тоест Кръстът е изключително древен символ – напълно възможно да е още от времето, когато земната ос не е била наклонена както днес или Голямата Мечка е била се е наблюдавала като съпътстващо тяло на Земята – вероятно като спътник или като съседна планета.
И така, Бог РОД и Богиня ЛАДА – обърнете внимание, че става дума за женска и мъжка същност – действат заедно, заедно държат оста на мирозданието; заедно в едно полагат усилия да държат дървото на Рода, което се покрива свише от звездния купол. Те еднакво полагат усилия и имат нещо като корони на главите си.

При това обърнете внимание, че короната на жената е загладена, тоест не е толкова остра, но пък е с повече върхове. А при мъжа тя е по-изострена, по-изпипана, но с по-малко върхове. Какво означава това? Как древните ведуни (вещи хора) са разкодирали това? Това е показател, че жената трябва да е по-мека, нейните мисли  трябва да са по-хармонични, но пък за сметка на това тя трябва да мисли повече, както и да се грижи по-активно за главата си, отколкото мъжа. "Мъжът има право да мисли по-малко“, казват учителите, които общуват с нас. Но за сметка на това мъжът е длъжен да реагира остро, бързо, мигновено и в точното време.

На същия лъч има и руни. Вляво горе, близо до жената има руна, която се нарича "Двойната Бера“ или "Двойната Берегиня (Пазителка)“, т.е. удвоената обережна, предпазваща сила. Руната, която е до гърба на символа на жената е "Яра“ - ярката сила на плодовитостта. Това означава, че всяка жена трябва да е свръх-пазителка на своето благополучие, свръх-пазителка на своето семейство, както трябва да е и "яра“ благодатна, желана, родовита.

Откъм страната на мъжа най-отгоре е слънцето, защото той трябва да е слънцето в семейството, единствено той трябва да е носителя на силата и светлината, носител на активната енергия на Твореца в семейството. А зад гърба на мъжа виждаме символа на засятото поле. Той е длъжен да засява лоното на жената и не трябва да го забравя. По този начин руната на засятото поле говори, че мъжът е длъжен да се грижи за интимното благополучие на своята съпруга, както и за "хляба насъщен“.

Дървото, което двамата заедно пазят и поддържат се състои от шест възходящи спирални витки. А над тях се разтваря звездният купол, шест етапа, които произтичат от първия – а ако ги преброим заедно, се получава седем етапа. Основата се състои от четири съставни елемента. Две сили трябва да привнесе в семейството жената и две сили мъжът. Кои са те при жената и при мъжа е показано чрез руните. Жената трябва да е  свръх-пазителка, съхраняваща всички блага в семейството, мира и покоя, да е родовита и плодовита, да е "яра“ в любовта. Мъжът трябва да е творец и създател, да се грижи за любовта и прехраната – да защитава тези блага. Именно това се явява опората на семейството, на нашия жизнен възход в небесата на благополучието. Шестте спирални витки на дървото, пазено от мъжа и жената.

Защо шест? Защото шест са и етапите на изкачването, равнищата в нашия живот.
Всеки живот между мъж и жена се дели на отрязъци. Това са началото на отношенията им, младите отношения, формиращите се отношения, набиращите мъдрост, зрелите отношения, когато започваме да събираме плодовете от своя зрял съпружески живот, и старост, над която поднебесието е разпростряло своя покров на благоденствието. Това са шестте етапа на съдбата.

2. Следващият Лъч по часовниковата стрелка е Лъчът на ВЕЛЕС.

Велес е Божеството, проявило нашия живот. Той го е направил реален. Най отгоре по лъча виждаме символа на пчелата. Крилата й са в движение, те символизират силата на трудолюбивия човек, който преследва своята цел. Пчелата е символ на съзиданието. Самият лъч е запълнен от сложен рисунък, който в древността се е наричал "змейка“ (серпантина). Това е символ, който се самопредпазва, развива се в себе си, генерира и черпи енергия сам в себе си, търси източниците на мъдрост и благополучие и изнамира методи да направи живота щастлив.

Това е вечният символ на развитието и умножаването на благата. Над най-горния край на този символ виждаме руната, наричана "Бера берегиня (пазителка)“. Вечното движение към по-добро, това е вечното търсене на блага и вечното стремление към Боговете в Сварга. Но следва да се трудим като пчелички, като златоносни пчели, внасящи Свещената Светлина на Сътворението в своя живот (за по-любознателните вероятно ще е интересно, че бръмченето на работещия пчелен кошер е най възстановяващия за енергията, здравето и психиката на човека звук. Следващия по сила на Влияние е звукът на морските вълни и шумът на гората).

3. Следващият символ, ако продължим по часовниковата стрелка, е Лъча на ЛЕЛЯ – лъча на Любовта, лъча на Щастието.

И на този лъч са изобразени единствените Пазители с крила. Кои са те? Това са Посланиците на Боговете, те стоят на постаменти – символ на това, че те не трябва да са в пряк контакт с нашата реалност, с нашия реален живот. Те наблюдават живота ни свише. На изображението те също така пазят някакво дърво. Що за дърво е това? Ако се вгледаме внимателно в долния му край ще различим Символа на Зърното. Зърното, което се е разпукало и е дало живот на нещо прекрасно. Зърното е символ на нашата Душа. Душа, която трябва три пъти да еволюира, пребивавайки в реалния свят и в реално човешко тяло.

Три пъти – какво ще рече това? Три опитности трябва да преживее човешката Душа – Любов, щастие и благополучие, и натрупване на зряла Мъдрост. Само при наличието на тези три съставляващи човекът може да се превърне в "капище (светилище)“.

Дървото се разклонява в два цвята, напомнящи незавършени кръстове. Това символизира помощта и закрилата, която ни осигуряват Божествените пазители и посланици. Единият от тези цветове е обърнат и "гледа“ към символа на Коловрата и именно това "цвете на живота“, пазено от великите вещи посланици на Боговете, се явява "разцъфналата душа“. Във вторият цвят, десния се съдържа самата Душа. Между тези два непълни, но слети кръста е символът от три чаши, в които е слънцето – огъня. Трите чаши на благополучието, трите натрупани сили на привличането:

- натрупаната светла и прекрасна Любов,  
- натрупаното материално Благополучие
- и натрупаната в чашата Мъдрост, Познание.


А във вътрешността на тези чаши, които са вградени една в друга е Божественият Огън. И така, при наличие на гореизложените три опитности ние ще бъде винаги под покровителството на Посланиците, Посредниците между Боговете и човека. А тези велики посланици се явяват стражи, стражи на нашето добро и на нашето зло. Единият от тях, който стои вдясно – свива Душата в пашкул, когато действията ни са недобри или некрасиви.

Другият, когато действията ни са порядъчни , добри и забележителни, кара Душата да разцъфти като прекрасно цвете, разгръща я. И тази Душа ликува, и учи своя човек на нови и нови методи за сдобиване с щастие и богатство, за да става животът му още по-прекрасен.

4. Следващият лъч по часовниковата стрелка е Лъча на ЯРИЛО.

Лъчът, върху който е изобразена свещ, над чийто пламък е Курет или Птах, Петелът – символ на Разсъмването, стражеви символ на огъня, даряващ ни яснота на мисленето и прогонващ навите и мороците. Светлият човек винаги ще привлича към себе си светлите сили. Тъмният човек, който е угасил свещта на съдбата си не се развива, той е угасил свещта на собственото си или на нечие чуждо щастие. Такъв човек не привлича към себе си благополучни ситуации и става човек-несретник, птах ще го кълве по главата, докато не се осъзнае и не започне да поправя грешките си.

Върху този лъч има няколко руни. Вляво е знакът на вещото и мъдро покровителство на Боговете – Осемлъчния Кръст. Отдолу – руната, която олицетворява  знака на стражевите, пазителските сили – обърната брадва. Брадвата е оръжие, което защитава светлата част от личността ни, светлата част от духа ни.


Вдясно от свещта има руни, които са вкарани една в друга като чашки и които отново символизират светлината. Но специално тук светлината е изобразена като мълния, т.е. не забравяй, че всяка мисъл, която те е осенила, е мисъл, споходила те свише. Вслушвай се в тези озарени мисли и ги запомняй, защото за нас те са лъч светлина, с който да осветим живота си чрез нови понятия.

На върха на този "Ярилов“ лъч са изобразени криле, но леко приспуснати, не размахани в полет, а като че ли планиращи в спокоен полет. Това говори, че единствено спокойно  и целенасочено летящият във висините човек може да се издигне нависоко и да усвои огромните пространства на благополучието и да напълни хамбарите си със зърно от чисто злато.

5. На следващия лъч, Лъча на ЛАДА,

са изобразени Пазителите на нашия реален живот, на нашето реално време, това са Пазителите на нашата реална съдба и движението ни през нея. Долу, в краката на тези Пазители е символът на движещото се време. Това е символ на годината и в годината има основни позиции. Те са отбелязани с по-активни линии – това е развитието на съдбата, развитието на разумния опит, съзиданието в любовта и съхранението на хармонията. Стабилност на благоденствието. Именно такива трябва да са основните понятия в живота ни.

Изобразените Пазители охраняват символа на друго едно дърво, но странно – това дърво е без ствол състои се от Луни (три луни). Символът в това е, че човек има право да живее и активно да натрупва блага, а после да има "празно, свободно време“ за отдих, за възстановяване на силите, за свободен избор на нови хоризонти. И забележете, в тези периоди на пустота, няма никаква опора, никаква ос. Това ще рече, че човек е свободен в избора си, свободен е да върви където поиска, но само във възходяща посока, т.е. да не се срива надолу – за това говори посоката на рогата на лунните сърпове.

Навръх лъча пак виждаме символични цветя, като незавършени кръстове вляво и вдясно, които се съединяват, в центъра на съединението им е изобразена гургулица, птица тиха и издържлива, стремяща се към незабравимата цел, познаваща потайни пътища. Днес ние гледаме на гълъба като на Божи пратеник, а в древността това е била Вещата Птица на Светлината и името ѝ не е било гълъб, а феникс, рух, стратим, алконост, сирин, гамаюн, аленгдор, самовила и т.н., птицата, която се самовъзражда.

Вдясно на същия лъч има две руни, които отново ни напомнят за живота. Долната руна, приличаща на буквата Ж, е руната на Жива, тоест на реалния живот, на реалното битие, обновление и възкресение. А над тях има звезда, кръст и това отново ни напомня да не забравяме за времето, в което реално се намираме и за това да построяваме всяко събитие с максимален приход на щастие. Жива-Лада е Богиня на Хармонията, т.е. на съгласието, когато в живота ни няма противостоене, особено с близките (тъй като от съгласието черпим сили за сдобиване с богатство).

6. Следващият лъч е ПЕРУНовия

и на него е изобразен царствен жезъл. Жезълът на управлението, който не е просто императорски жезъл на силата, но е допълнен и с елементи на Мъдростта и Опита.

Върхът на самия жезъл е увенчан с глава на агнец (овнешка глава с рога). Това е символ на кротостта и смиреността пред съдбата, на овнешкия инат на овнешката глупост, ако щете, на инатливото отстояване на своето, когато се смятате за прави в своите дела и постъпки и не допускате ничии молби, пожелания, съвети и съучастие. И този знак е водещ на жезъла на управлението, като напомняне, че управлението ти може и да е такова.
Над главата на овена е символът на сърцето две луни от всяка страна.

Това са символи на изпълването, тоест вашата сърдечност (чувствайте хората със сърцето, то не лъже) трябва да ви води през съдбата и да изпълва с двете активни енергии: енергията на любовта и разбирането, и енергията на благополучния, стабилен и охолен живот. В понятието "благополучен живот“ се включва всичко необходимо за благополучието.

А в средата между излизащите от сърцето луни, виждаме символа на Яра.
Така се е изобразявала Яра в древността (в санскритската традиция сливането на лингам и йони) – Яр като понятието "ярост“ и Яр като понятието "любов“. Любовта трябва да е Яра, могъща, и вашата ярост трябва да се проявява винаги, когато някой нарушава любовта ви.

Най-отгоре този лъч е допълнен с две прегънати в полет крила, но между тях виждаме наперена опашка. Опашката иде да ни подскаже, че не бива да забравяме да сме честолюбиви и дори, ако щете, че всеки от нас трябва да се понаперва, когато е в света сред хората – ако сам не поизтъкнеш достойнствата си, надали някой ще си спомни за тях. Но няма друго такова качество, като самодостатъчното усещане на човека, че той е достоен за добър, богат и любвеобилен живот в почит.

7. Следващият лъч, Лъча на МАКОШ,

изобразява двама Пазители, които са качили крака си на пиедестал. Единият им крак е на земята, а вторият върти колелото на времето, като премества света от миналото в бъдещето. Именно като владеем времето и пространството, ние формираме настоящето и това са стъпала нагоре, стъпала навън – към външните светове на жизненото благополучие. Точно тези Пазители са в досег с нашите дела и според тях въздават всекиму – кой каквото е заслужил. Символът най-долу – това е символът на реално движещото се време, изживявано от човека.

Следващият символ е знак на сътворяването на пространството, символ на Слънцето. Следващият символ е знака на творческите вложения и сили на човека. Следва символът на съществените жизнени реалии, заради които човек променя света си. А още по-горе е знакът на четирите световни посоки.

Още малко по-горе има знак, който не е много отчетлив, но символизира Божествения огън. И всички те са символи, които ни говорят, че трябва да използваме всички възможни и невъзможни сили, за да построим своя свят здрав и реален. Затова дървото на този лъч е изобразено вълнисто – сякаш няма ясно очертана линия на мечтата. Най-отгоре пак виждаме символите на кръстовете, които са съединени с две стъбла, а на разклонението е светия Сокол Божи, Соколът на Князете, Соколът на Управниците – на хората, които са длъжни да управляват, чрез своето въздигане нагоре. Отляво и отдясно виждаме луни. Това са знаци на прииждащите сили. За луните говорих по-горе.

8. Следващият лъч е лъчът на Богинята Марена (Мара), Богинята на Мъдростта и смъртта.

И на този лъч е изобразен плодник като символ на това, че всяко семе посято в човека покълва, независимо дали е семе на доброто или на злото.

Доколкото изобразените семена са светли, символът е назидание за това, че сме длъжни надлежно да контролираме благите мечти, покълващи в душите ни – семената да са светли, мирни, съзидателни и в никакъв случай тъмни.
А плодникът ни напомня и че сме длъжни да увеличаваме нашата мъдрост, защото долу семенцата са малки, а нагоре семената-какпи на придобитото – са големи.

Мъдростта ни трябва да нараства и да се умножава и трябва да е светла мъдрост, а с нея ще расте и достатъкът, носещ добро, благополучие и щастие в живота ни. И както забелязвате, крилете са активно разперени, тоест в живота не трябва да има "увисване“, трябва да се движим напред активно и винаги. Не е срамно да паднеш, но е страшно да падаш през цялото време и е срамно да не се вдигнеш.


По ДИАГОНАЛНИТЕ Лъчи на Кръста виждаме изобразени щитове или мишени, ако предпочитате. Някога в древността на тези места са вграждали скъпоценни камъни, като примамка за Силите на благополучието. Щитовете, от своя страна са защитници и обереги, предпазващи натрупаното благополучие.

В средата на Кръста е изобразен КУМИР,
който ще е легнал, ако горният лъч е лъча на "семейството“. Ако у човека надделяват други ценности, то главен и горен ще е някой от другите Лъчи на Кръста, при което положението и смисъла на Божеството в центъра се променя. Кое е това Божество?

Това е ПЕРУН !!!

И защо трябва да е легнал, ако основното понятие за щастие на човека е "семейството“?
Защото Перун не е бил просто защитник. Перун е Бог на честта и доблестта, Перун е също така много избухлив Бог, трудно овладяващ емоциите си, импулсивен Бог. В ръката си той държи жезъла на силата и е окръжен с мълнии, и всичко това говори, че ако главен е лъчът на семейното щастие, защитникът не трябва да е в най- импулсивното и избухливото си състояние.

Ако завъртим Кръста и запоим ухото за окачване на Кръста към друг лъч, смисълът се променя, както се променя и точката на приложение на Силата на Кръста.

Ако почувствате нападение насочено срещу Вас от външния свят, ако почувствате натиск от насочена срещу Вас недоброжелателна енергия, е достатъчно да вземете Кръста си в дланта си и леко да го потриете, като го притискате към гърдите си. Енергията на Жива ще се активизира веднага и ще ви изпълни.

Осемлъчният кръст не е само защитник и покровител, но и наставник и връзка с Висшите Богове.



Превод:
© Галина Христова
© Н.Т.Н.-Селена (Вещата Ярослава)

По материали от интернет и на Мария Кримова

 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .