Банер
11159479_1431582307144449_5697124142955877164_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

МАЛКИЯТ БУДА НА ЖИВО
Написано от Маг Селена   
Четвъртък, 01 Ноември 2007 00:00
Преди 2500 години принц Гаутама – Буда – се отрекъл от света и получил Просветление, като станал родоначалник на една от най-разпространените религии в света.

Едно документирано чудо от Непал

ВСТРАНИ ОТ ЦИВИЛИЗАЦИЯТА
На фона на шеметната динамика на събитията, всред които живеем – не малко от тях драматични и съдбоносни – едно феноменално явление разтърси хиляди хора от света на будизма, преди да достигне до нас.

В джунглата Бара в Непал един 16-годишен юноша вече повече от осем месеца седи в позата "лотус" в подножието на огромно дърво без да яде, без да пие, без да помръдва, потънал в дълбока медитация. Около него денонощно се стичат хиляди поклонници, уверени, че това момче е превъплъщение на Буда, Просветления.

Това сензационно съобщение естествено събуди не само професионалното любопитство на група френски журналисти, решили да посетят мястото и да се убедят дали това не е някакъв вид измама, психоза или...

И така екип на авторитетното списание"Пари мач" се отправил към непалската провинция Терай, същата, където преди 2500 години принц Гаутама – Буда – се отрекъл от света и получил Просветление, като станал родоначалник на една от най-разпространените религии в света.

Когато пристигнал на място с екипа си, специалният пратеник на списанието Ноел Кидю най-напред бил очарован от невижданата красота на този прроден кът. "Имах чувството, че сякаш аз самият живея всред страниците на романа "Сидхарта" на Херман Хесе, една от любимите ми книги."

В този край цивилизацията не е проникнала, хората не познават електричеството, автомобила, канализацията и живеят в едно ведро спокойствие.


ДЕТЕТО МОНАХ
В село Бонжор, родното място на юношата Рам, журналистите били приети в дома на неговите родители, много религиозни хора, които разказали за детството му: бил тихо, умно, мечтателно дете, добър ученик, милостив и състрадателен към животните.

Още съвсем малък, щом видел преминаващи през селото монаси, той тръгвал към тях и с мъка бивал възпиран да не ги последва. Това поведение вече подсказвало неговото бъдещо призвание. След недълго обучение в манастир той за кратко се завърнал в семейството си и после внезапно го напуснал. Миналият месец май просто изчезнал.

Седмица по-късно бил случайно открит от овчари, седнал в подножието на огромно дърво в гората, потънал в дълбока медитация. Това се разчуло и в селото бил създаден комитет от местни хора, които да го пазят и покровителстват. Издигнали три пояса от мрежи и дървени бариери на отстояние 40, 20 и 10 метра. Неотлъчно край него бил единствено неговият млад чичо монах.

В течение на 8-9 месеца Рам Бахадур Бомжан се отбил само три пъти за кратко до дома си, като помолил повече да не се убиват животни за жертвоприношение.


БЕЗСИЛНАТА ЗМИЙСКА ОТРОВА
На 5 септември миналата година, споделят близките му, Рам бил ухапан от отровна змия. "Не се безпокойте за мен - казал юношата на чичо си, - нищо няма да ми се случи". Той само помолил да опънат около него завеса, която да го закрива в продължение на 5 денонощия. И както сам предсказал, наистина нищо лошо не му се случило.

След този инцидент въодушевлението на хората още повече нарастнало и гората край Бара се превърнала в светилище, посещавано от хиляди хора от всички краища на Непал и извън него.

Подтиквани от религиозни пристрастия или просто от любопитство, те пристигали с каруци, автобуси или пешком, а наближавайки мястото, последните 500 метра изминавали боси. Обикновено носели със себе си знаменца с молитви, които закачали по близките дървета.

Неописуема е атмосферата на този вид поклонение, споделя френския кореспондент. Над тази доскоро шумяща, вибрираща тълпа с приближаването на мястото се възцарявала една омиротвореност, едно ведро спокойствие, разнообразявано единствено с песнопения и кадене на благовонни масла.


ИЗСЛЕДВАНИЯ И СЪМНЕНИЯ
"От първия пояс на заграждението - продължава той, - се забелязва само човешка фигура, която седи в някакво вцепенение. Прилича на безжизнена статуя.

Цели три денонощия ние будувахме, за да хванем някаква промяна, движение и едва накрая се убедихме, че това е наистина жив човек, който преглъщаше, вероятно слюнката си, съдейки по движението на гръкляна".

На хората от екипа разрешили да се доближат до последното заграждение – на десет метра от седящото момче и да му направят снимки от близо. Те задали много въпроси, но отговорите на монаха – приближен, който бдял край него, били твърде неясни и според някаква логика, чужда на рационалната, европейската.

И така ден и нощ, в жарки дни, в бури и мусонни дъждове или в мраз Рам седи в транс, който никой не дръзва да наруши.
"Скептик по природа, недоверчив по характер и подозрителен по професия, - признава Ноел Кидю, - аз дойдох да се уверя в съществуването на едно чудо. И нищо не доказва, че това не е така. А също и обратното."

Строгите духовници-будисти, дошли да посетят Рам, също се убедили, че в случая не се крие никаква измама. Нещо повече: портрет на Рам вече е окачен в най-големия свещен будистки храм в Катманду – признание за неговата святост.

"Това, което мога безспорно да установя, - продължава журналистът, - е че този младеж с часове и дни не бе помръднал. И дори само това единствено постижение изисква владеене на тялото, което се придобива след дългогодишни тренировки, каквито и краткото обучение и младата възраст на юношата не позволяват".

А какво да се каже в отговор на научните медицински твърдения, че никой човешки организъм не може да съществува без храна повече от около месец, а без вода още по-малко.


МЕДИТАЦИЯ, А НЕ ВОЙНА
В нашето смутно противоречиво време на забележителни научни и технически постижения, когато западът все по-дълбоко затъва в материализъм и прагматизъм и бива жестоко конфронтиран от екстремистите на Исляма и от всякакъв вид терористи, един крехък юноша, вдъхновен от миролюбива философия, медитира и ще медитира шест години, години на изпитания, както сам заявява, докато получи Познанието и постигне Просветлението.

Това той прави в името на висша ценност, каквато е мирът на земята.

Учителят от неговото село твърдял, че напоследък се наблюдавала положителна промяна в поведението на учениците. Селяните се надяват, че най-сетне ще настъпи омиротворение в цялата страна, все още място на размирици.

Разказват, че в селото проникнали четирима бунтовници – маоисти, които, укривайки се, бдели – на смени – цели 48 часа с намерение да разбулят тайната на Рам.

Поседели и си отишли така дискретно, както били дошли. Не дръзнали да нарушат нито за миг божествено спокойната унесеност на малкия превъплътен Буда.

 

Автор Жана Русева

 



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .