Банер
БЕРЕГИНЯ.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Гроздето - плодът на боговете
Написано от Маг Селена   
Събота, 12 Май 2007 00:00
Ароматни сладкиши се приготвят с вкусните зърна

Гроздето е един от най-полезните плодове, доказаха научни изследвания в последните години. Поради това растението е и сред широко консумираните есенни плодове. Предпочитаме да похапваме вкусните зърна пресни, но с тях освен популярните алкохолни напитки могат да се направят различни десерти и сладка.

В средиземноморската кухня дори го използват като добавка към някои видове меса. Изсушените зърна - стафиди, са незаменима добавка към много сладкиши и основни ястия. Произходът на гроздето и до днес остава загадка.

Известно е обаче, че датира още от дълбока древност и се е смятало за храна на боговете. Изсъхнали зрънца от плода са открити в гробниците на египетските фараони, сокът от грозде се споменава и в Библията.

Отглеждането на гроздето обикновено се свързва и с производството на вино - процес, познат от незапомнени времена. Съществуват около 50 различни видове и сортове грозде, които се отглеждат във всички точки на земното кълбо. Гроздето още в древността се предписвало от лекарите за облекчаването на различни заболявания.

Плодът и днес продължава много успешно да се прилага от докторите, тъй като зърната са много богати на витамини и микроелементи, полезни за организма. В някои държави прилагат т. нар. ампелотерапия, или лечение с грозде и гроздов сок. Хората, страдащи от заболявания на стомаха, трябва да консумират плода след почистване на люспите и малките семенца.

Сокът от гроздето също е изключително полезен. Известно е, че ако захарността на повечето от плодовете варира между 5% и 15%, то в гроздето е около 20%, а в гроздовия сок достига и до 25%.Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .