Банер
1508650_1607588082786016_7066274021345149782_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ЗА ПОЗИТИВНАТА КАРМА И ...ОЩЕ НЕЩО
Написано от Маг Селена   
Събота, 04 Август 2007 00:00
Както показва практиката, хората, към които съдбата е благосклонна, се измъкват от всякакви тежки ситуации. Дънкан Причард, психолог от университета в Стърлинг, след дълги изследвания дошъл до извода, че колкото и подкови за щастие да си увесиш над вратата, да плюеш през ляво рамо или да чукаш на дърво, това няма да ти помогне да се пребориш със съдбата, ако по натура си си песимист. И обратно, ако човек, който, да речем, се е подхлъзнал на бананова кора, се отнася към станалото с чувство за хумор, и като към най-обикновено стечение на обстоятелствата, то късметът му сам ще си дойде и съдбата ще го пази и закриля и в най-критичните ситуации.

Единственият «минус», който имат щастливците, е, че никога не могат да завършат живота си със самоубийство! Унгарецът Ласло Ковач, например, след като го уволнили от работа решил да се обеси, но останал жив защото въжето се оказало изгнило.

Тогава той напълнил ваната със студена вода, добавил и всичкия лед от хладилника, легнал във ваната и си срязал вените....! По някаква си там причина Ласло решеил, е именно така трябва да свърши със себе си. Естествено, пак нищо не се получило. В ледената, направо арктическа вода, просто не му потекла кръв от вените! След всичко това Ласло най-накрая се успокоил и престанал да изпитва благосклонната към него съдба.

Петър Демирев, емигрант в Кьолн, също на няколко пъти се опитал да се самоубие, но винаги безрезултатно. Започнал с отрова за мишки.
Веднага след като изпил отровата, Петър я повърнал. Тогава решил да се застреля с ловната си пушка. Подпрял брадичка на дулото на пушката, а с големия пръст на крака натиснал спусъка. Засечка. Бедният, цяла седмица преживявал тези неудачи. Измислил нещо друго. Включил маша за навиване на коса в контакта и се хвърлил в пълната с вода вана. Дори не усетил токов удар защото бушоните изгорели и дори и лампите угаснали.

Раздразнен от поредния неуспех, Петър се облякъл как да е, изскочил на улицата и се опитал да се хвърли под първия срещнат автомобил. Но умелият шофьор спрял навреме и Петър се отървал само с няколко натъртвания. В края на краищата решил да си отиде тихичко от живота. Изпил 60 таблетки сънотворно, легнал в леглото и се покрил с одеялото. В това време в апартамента влязла бившата му жена заради развода с която той решил да се самоубие. Като видяла бледния и хъркорещ на сън Петър, жената повикала Бърза помощ. Като се събудлил в болницата, Петър се разплакал от отчаяние.
Но не се отказал. След като се върнал у дома, изпил половин бутилка водка и забил кухненски нож в корема си. От силната болка той завикал страшно силно, но отново не умрял. Ядосан и със сетни сили се опитал да забие ножа в сърцето си, но попаднал на ребро и ножът се счупил.

Целият облян в кръв и ругаещ на виско глас всичко и всички, Петър вързал за радиатора едно въже, направил примка, надянал си я и скочил от прозореца на втория етаж. Въжето се скъсало и Петър се стоварил на асфалта. Тогава, явно изтрезнял и усетил силни болки в разпрания корем, пробитата гръд и навехнатия при падането крак, той се прибрал у дома си и извикал Бърза помощ. След всичко преживяно той прекарал една седмица в реанимацията, но останал жив.

Всичко завършило с това, че скоро след това Петър се оженил за сестрата, която се грижела за него в болницата.


Преди повече от 20 години в Тенерифе се случи ужасна трагедия. Два самолета се сблъскват на една от пистите на местното летище: на холандски и американски авиолинии. Загиват 583 човека, а 64 получили тежки изгаряния и наранявания. Но един човек излязъл от цялата тази месомелачка практически невредим. Пилотът Робърт Брег бил изхвърлен от взривната вълна от кабината на самолета далече настрани и се отървал само със синини и натъртвания. След два месеца вече напълно се възстановил и започнал отново да лети.

Американският юрист Джон Уудз има някакво шесто чувство за всякакви надигащи се катастрофи и гледа да не се приближава до здания или превозни средства, където в близко време може да се случи нещо лошо. Така на 11 септември 2001 год. той по чудо избегнал смъртта по време на взрива в Световния търговски център като напуснал зданието малко преди разразилата се трагедия. 13 години преди това, макар и да имал билет за полета до Ню Йорк, той решил да го отложи с още един ден и останал в Лондон. Както се оказало, - не напразно: самолетът, с който трябвало да лети, се разбил.

Истински щастливец можем да наречем и 27-годишният Майкъл Блейк. Веднъж, докато бързал за работа, грубо нарушил правилата за движение и излязъл на ЖП релсите на прелеза точно в момента когато там трябвало да премине 342-тонният железопътен състав от Лонг-Айлънд. И, естествено, преминал като помел и колата с все шофьора в нея. Когато най-накрая машинистът успял да спре, извадили Блейк изпод ламарините на колата му ...... жив и даже без бито една драскотина!

На двайсетгодишния англичанин Ли Тейлър също му се случило да «целуне» влак. В бягството си от банда деца на неговата възраст, той се качил на една от опорите, на която бил закачен силовият кабел за захранване на електрическия локомотив. Видимо, изолацията на кабела била нарушена, а Тейлър случайно докоснал и нещо метално върху дървената подпора. Той получил мощен токов удар, който го изхвърлил на 10 метра и попаднал направо под носещия се с огромна скорост товарен влак.

За щастие, момчето се оказало между релсите, а не върху тях. Осите на колелата добре го одрали и натъртили – лекарите преценили, че имал 58% изгаряния и почти всики кости били счупени. Само, че Тейлър оцелял, сега се придвижва без чужда помощ и се смята за най-големият късметлия на света.


За някои хора казват, че куршум не ги лови. Подобен израз напълно подхожда на 53-годишният продавач на бижута Фреди Кармен от Детройт. Една късна вечер когато излязъл от магазина и се насочил към колата, носейки със себе си дневния оборот на магазина – 250,000 долара, бил нападнал от въоръжен нападател. От изненада Фреди буквално «зяпнал» - отворил си устата и нападателят стрелял в нея. Както твърдели медиците след това, черепът на Фреди е трябвало да се разлети на части. Но на жертвата особено й провървяло: по някакво непостижимо стечение на обстоятелствата куршумът бил отразен от преградата на носа и през гърлото попаднал в стомаха без да причини на неволно преглътналата жертва кой знае какви вреди.

Още една оцеляла жертва от уникален изстрел е англичанинът Ендрю Билингам. Още в далечното детство негов приятел, по невнимание, стрелял в носа му с пневматична пушка. Ендрю не почувствал никаква болка и решил, че е стреляно с халосен патрон. Оттогава минали 20 години. Един ден, по време на преглед в стоматологичния кабинет, лекарят, който гледал рентгеновите снимки, го попитал какъв е тоз щифт в носа му.

Оказва се, - удивява се Ендрю Билингам, че куршумът си е седял там през всичките тези години. Никога не ме е болял носът и ако не се беше наложило да отида на зъболекар, така и нямаше да разбера .....

Изглеждало, че нямало изгледи нещо да усложни живота на 17-годишния мексикански хлебар Хоакин Елиас Мартинес от градчето Апацинган в щата Мичоакан. Но, както си карал колело, се блъснал в дърво и почувствал силна болка в стомаха.

След случката Хоакин няколко дена прекарал в леглото с висока температура и периодична загуба на съзнанието.

Роднините му спешно откарали Хоакин в болницата където лекарите му направили рентгенова снимка и .... не повярвали на очите си: до десния бъбрек на младия човек видели .... хирургически ножици. Трябвало веднага да се отстрани бъбрекът, който, както се разбрало след операцията, отдавна умрял.

След като се събудил от упойката, Хоакин съобщил на медиците, че преди две години, на улицата, пиян мъж го наръгал с нож в корема. Тогава му направили операция, която преминала успешно. Още след седем дни Хоакин се бил върнал на работа в хлебарницата. Той дори и не подозирал, че хирургът е забравил в тялото му хирургически ножици, макар и да нямало никакви усложнения от това. Хоакин се чувствал добре цели две години, докато не се случил инцидентът с велосипеда.

Сега в болницата ще бъде направено служебно разследване, а семейството на останалия по чудо жив Хоакин смята да получи чрез съда солидна компенсация от министерството на здравеопазването на страната.


Както показва практиката, хората, към които съдбата е благосклонна, се измъкват от всякакви тежки ситуации. Ето какво се случило във френските Алпи. 33-годишната белгийка Кони и седемгодишната й дъщеря Линдзи се изкачвали с лифта нагоре, към началото на ски писта. Момиченцето, както често се случва с децата, се въртяло на мястото си и на височина от около десет метра, се изхлузила от седалката! Майка й едва успяла да я хване за дясната ръка.

За щастие, стоящите наблизо хора видели какво се е случило и бързо съобщили на машиниста на лифта. Той веднага спрял фуникуляра и се свързал с базата по радиостанцията. Предупредените спасители се втурнали към въртолета. А силите на обезумялата от ужас майка били на привършване. Пръстите на Кони щели във всеки един момент да се разтворят. Трагедията изглеждала неминуема.

Първи на помощ се притекъл механикът на лифта. Той смело се спуснал по трасето като преминал като акробат 150 метра, но поради особеностите на съоръжението, не могъл да да вдигне Линдзи, а само подпомагал Кони като хванал момиченцето за другата ръка. Най накрая пристигнал и въртолетът. Линдзи видяла човек в син комбинезон, който висял на самолетната стълбица. Само за миг той прихванал момиченцето и я сложил да седне редом с майка му.

Още по-неприятно и ужасно нещо се случило неотдавна в атракционен парк недалече от Сеул. 5-годишната Ли Джи-Юн, която се била качила със сестрите си на огромно виенско колело, отворила прозорчето на кабинката, опитала се да излезе навън и увиснала! За щастие, главата й се заклещила в прозорчето.
В продължение на цели пет минути Ли Джи-Юн висяла във въздуха на височина 30 метра! Работниците, които обслужвали колелото, бързо оценили критичната ситуация, спряли колелото и върнали кабината долу. Само по чудо момиченцето избегнало някакви по-нататъшни усложнения.


Естествено, има случаи, в които, така наречените щастливци все пак падат от големи воисочини. Но и в такива случаи съдбата пак ги пази!
Така бременната журналистка Лия Пацетти от Турина паднала от въртолет и не само че останала практически невредима, но и след няколко часа родила здраво момченце.

26-годишната журналистка така се увлякла по панорамата на града, че се подала прекалено много от люка на въртолета. В този момент въртолетът попаднал в турболентна зона. Или по-просто казано, на няколко пъти машината била направо подхвърляна от въздушните потоци. Пътничката била в последните месеци на бременността и трудно пазела равновесие. А и освен това, в нарушение на правилата и въпреки забележките на пилота, разкопчала ремъците за безопасност – били й пречели .....

«Падах като камък – спомня си Лия. – И си мислех само за това, е детето ми никога няма да се роди».

Журналистката е можело да падне на покрива на някое от високите здания, дори и на асфалта. Но всичко се развило по съвсем друг начин. Лия падала съвсем близо до стената на здание и някак си успяла да «улучи» брезентов навес, който предпазвал от слънцето прозорец на 14-тия етаж. Навесът забавил скоростта на падане и смекчил удара, но от него тя се търкулнала на навеса на следващия, по-долен етаж...И така – от навес на навес, все по-ниско и по-ниско. Приземила се на «меко» – право върху главата на минаващия оттам някой си Гилермо Виля. "

Виля умрял на място, но, както се оказало, никой и не съжалявал за това защото бил известен наркодилър, който се криел от правосъдието.
Самата Лия се отървала само със синини и натъртвания, ч след няколко часа родила в болницата момченце – малко преждевременно, но пък напълно благополучно.


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2022 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .