Банер
БЕРЕГИНЯ.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ИСТИНАТА ЗА СЪТВОРЕНИЕТО
Написано от Маг Селена   
Събота, 18 Август 2007 00:00
Някои живи същества, които дори нямат мозък, съвършено изпълняват сложни задачи, с които дори човек не би могъл да се справи. В предходните части на книгата ние разгледахме защо еволюционната теория, която твърди, че животът не е бил сътворен, е заблудa, която е напълно противоположна на научните факти. Ние виждаме, че съвременната наука чрез отделни нейни клонове като палеонтология, биохимия и анатомия представя един много ясно формулиран факт. Този факт е, че всички живи организми са сътворени от Бог.

Всъщност, за да забележи този факт, човек не се нуждае непременно от това да се обърне към получените в биохимичните лаборатории или от геологични разкопки сложни резултати. Знаците за необикновен разум са забележими в което и да било живо същество, което някой изследва. Съществува една величествена технология и дизайн в тялото на едно насекомо или на една малка рибка от дълбините на морето, които човешкото същество никога не може да получи. Някои живи същества, които дори нямат мозък, съвършено изпълняват сложни задачи, с които дори човек не би могъл да се справи.

Този висш разум, дизайн и план, които преобладават в цялата природа, без съмнение се оказва, че осигуряват едно твърдо доказателство за съществуването на висш Творец, господстващ над цялата природа, и той е Бог. Бог е дарил всички живи същества с необикновени характеристики и е показал на хората ясни знаци за Своето съществувание и могъщество.

В следващите страници ние ще разгледаме само някои от безбройните доказателства за Сътворението в природата.


МЕДОНОСНИТЕ ПЧЕЛИ И АРХИТЕКТУРНОТО ЧУДО НА
МЕДЕНИТЕ ПИТИ

Пчелите произвеждат повече мед отколкото в действителност имат нужда, и го съхраняват в медени пити.Шестоъгълната структура на медената пита е добре известна на всеки. Някога замислили ли сте се защо пчелите строят шестоъгълни пити вместо осмоъгълни или петоъгълни?

Математиците, търсещи отговори на този въпрос, достигат до доста интересно заключение: “Шестоъгълникът е най-подходящата геометрична форма за максимално използване на наличната площ”.

Шестоъгълната клетка изисква минимално количество восък за конструкцията, докато съхранява максимално количество мед. Следователно пчелата използва възможно най-подходящата форма.

Използваният при изграждането на пчелната пита метод е също много изумителен: пчелите започват изграждането на кошера от две-три различни места и изплитат пчелната пита едновременно от две-три редици. Въпреки че започват от различни места, многото на брой пчели изграждат самостоятелни шестоъгълници и после вплитат пчелната пита, като ги обединяват и се срещат в средата. Местата на свързване на шестоъгълниците са изработени толкова умело, че няма нито следа от това, че впоследствие са били съединени.

В лицето на това необикновенно действие ние със сигурност трябва да признаем съществуването на висша воля, която напътства тези същества. Еволюционистите искат да обяснят това постижение с понятието “инстинкт“ и се опитват да го представят като едно обикновенно качество на пчелата. Ако обаче съществува “инстинкт“ и той е характерен за всички пчели, и ако осигурява неинформираните една за друга пчели да работят в хармония, то това означава, че съществува възвишен Разум, който властва над всички тези малки създания.

Казано на по-прост език, Бог – създателят на тези малки същества, ги “вдъхновява“ за това което, трябва да направят. Този факт е съобщен на хората в Корана отпреди 14 века така:

“И внуши твоят Господ на пчелите: “Вземете си жилища сред планините и по дърветата, и в онова, което [хората] градят! После яжте от всички плодове и следвайте пътищата на вашия Господ, улеснени [за вас]!” Излиза от стомаха им питие с различен цвят. В него има изцеление за хората. В това има знамение за хора премислящи.” (Сура Ан-Нахл, 68 - 69)



ИЗУМИТЕЛНИТЕ АРХИТЕКТИ: ТЕРМИТИТЕ

Никои не би могъл да не се учуди, когато види мравуняка на термитите, издигнат върху земята. Това е така, защото мравуняците на термитите са чудо на архитектурата, които достигат на височина 5-6 метра. В тези мравуняци са разположени сложни системи, които да подсигурят всички нужди на термитите, които не могат никога да излизат на слънчева светлина поради телесната им структура. В мравуняците има вентилационни системи, канали, помещения за лаврите, коридори, специални дворове за производство на гъби, безопасни изходи, стаи за топло и студено време, с една дума – всичко. Това, което е по-изумително е, че термитите, които строят тези великолепни мравуняци, са слепи. 185

Но въпреки това когато сравним размера на един термит и този на неговото гнездо, ние виждаме, че термитите успешно се справят с изпълнението на архитектурния проект, който е 300 пъти по-голям от самите тях.

Термитите имат още една учудваща характерна черта: ако разделим един мравуняк на термитите на две още в началните стадии на неговото изграждане и след известно време отново го съединим, ще видим, че всички проходи, канали и пътища се прeсичат един с друг. Термитите продължават своята работа като че ли никога не са били разделяни едни от други и като че ли получават нареждане от едно и също място.


КЪЛВАЧЪТ

Всеки знае, че кълвачите правят гнездата си, като кълват стволовете на дърветата. Но много хора въобще не се замислят как тези кълвачи не получават мозъчни кръвоизливи при положение, че удрят толкова силно с главите си. Това, което кълвачите правят, е подобно на това човек да закове пирон на стена с главата си. Ако човек дръзне да направи нещо такова, той най-вероятно ще претърпи мозъчно сътресение, последвано с мозъчен кръвоизлив. Кълвачът обаче може да кълве твърд ствол на дърво 38-43 пъти между 2,10 и 2,69 секунди, без нищо да му стане.

Нищо не му става, защото структурата на главата на кълвачите е сътворена така, че да служи за тази работа. Черепът на кълвача има “суспендираща“ система, която намалява и поема силата на ударите. Съществуват специални омекотителни тъкани между костите на черепа.186



СОНАРНАТА СИСТЕМА НА ПРИЛЕПИТЕ

Прилепите летят в пълна тъмнина без никаква трудност и имат много интересна навигационна система, за да правят това. Това е нещото, което ние наричаме “сонарна“ система , система според която формите на околните предмети биват определени спрямо ехото от звуковите вълни.

Един млад човек трудно би доловил звук с честото 20,000 трептения в секунда. Прилепът, надарен с тази специално конструирана “сонарна“ система, обаче може да използва звуци, имащи честота между 50,000 и 200,000 трептения в секунда. Той изпраща тези звуци във всички посоки 20 или 30 пъти в секунда. Ехото от звука е толкова силно, че прилепът не само разбира за съществуването на предмети на пътя му, но и определя местоположението на своята летяща плячка.187


КИТОВЕТЕ

Бозайниците имат нужда постоянно да дишат и поради тази причина водата не е много удобна среда за тях. При кита, който е морски бозайник, обаче този проблем е решен с дихателна система, далеч по-ефективна от тази на много обитаващи сушата бозайници. Китовете, издишвайки веднъж, отделят от дробовете си 90 % от използвания от тях въздух. Поради тази причина те имат нужда да вдишват на много големи интервали. В същото време те имат високо концентрирана субстанция, наречена “миоглобин”, който им помага да съхраняват кислород в мускулите си. С помощта на тези системи китовете gin-back например могат да се гмуркат до около 500 метра дълбочина и да плуват около 40 минути, без да дишат. 188 Ноздрите на кита, от друга страна, са разположени на гърба му, обратно на сухоземните бозайници, така че да може да диша свободно.


ДИЗАЙНЪТ НА КОМАРА

Ние познаваме комара като летящо животно. Всъщност комарът прекарва своите стадии на развитие във водата и излиза от подводния свят с изключителен “дизайн“, с всички необходими за сухоземния живот органи. Комарът започва да лети, подсигурен със специални сетивни системи, с които да определя мястото на своята жертва. С тези системи той прилича на военен самолет, оборудван с детектори за топлина, час, влага и миризма. Той дори има способността “да вижда според топлината“, което му помага да намери жертвата си дори и в гробна тъмнина.

Техниката за “смучене на кръв“ на комара е свързана с комплексна система, от която може да ви се завие свят. Със своята система за рязане, изградена от шест ножа, той реже кожата като бръснач. Докато продължава процесът на рязане, секрет, който се отделя върху раната, упоява тъканите и човек дори не осъзнава, че кръвта му се смуче. Този секрет същевременно предотвратява съсирването на кръвта и осигурява продължителността на процеса на смучене.

При липсата дори на един от тези елементи комарът няма да може да се храни с кръв и да отгледа поколението си. Със своя изключителен дизайн дори това малко същество е ясен знак за Сътворението. В Корана върху комара е акцентирано като пример, показващ на разумните хора съществуването на Бог.

Аллах не се свени да дава пример всякакъв – и колкото комар, и по-голям от него. Които са повярвали, знаят, че това е истината от техния Господ. А които са неверници, изричат: “Какво цели Аллах с този пример?” Заблуждава с него Той мнозина и напътва с него Той мнозина. Ала заблуждава с него само нечестивците.
(Сура Ал-Бакара, 26)


ГРАБЛИВИТЕ ПТИЦИ С ОСТРО ЗРЕНИЕ

Грабливите птици имат очи, с които виждат отлично надалеч. Поради тази причина могат да правят много точна преценка за дистанцията, когато атакуват своята жертва. Техните големи очи също така притежават повече зрителни клетки, което означава по-добро зрение. В окото на грабливите птици има повече от един милион зрителни клетки.

Орлите, които летят на хиляди метри височина, имат толкова остър поглед, че могат да изучат съвършено добре земята от тази далечина. Точно както военните самолети забелязват своите цели от хиляди метри, така и орлите, долавяйки и най-малкото движение или най-малката цветова промяна на земята, забелязват своята плячка. Окото на орела има зрителен ъгъл от 360 градуса и той може да увеличава дадена картина от 6 до 8 пъти. Орлите могат да изучат една площ от 30000 хектара, докато летят на 4500 метра над нея. Те лесно могат да разпознаят един скрил се в тревата заек от 1500 метра височина. Очевидно е, че тази необикновена структура на окото на орела е специално определена за това същество.


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .