Банер
643414d05daa1ae5ae5b089f4bcbfbfa.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ЖИВА ВОДА СЕ ЛЕЕ В СТРАНДЖА
Написано от Маг Селена   
Сряда, 21 Февруари 2007 00:00
След Хималаите манастирът край Голямо Буково е втори по така нареченото космическо засичане.

Лековита вода струи в църквата в манастира “Свети животоприемен източник” в Странджа.
Древна е историята на тази обител.

Легенди разказват, как свети Григорий Сиенит през тринайсети век тръгва от Синайската планина и пристига в Цариград. Оттам с кораб плава до Созопол, слиза на брега и намира лековития източник, който е сънувал, преди да тръгне на път. На това място основава манастир. Пише на цар Иван Александър, царят праща Теодосий Търновски да окаже помощ и подкрепа на манастира.
Когато тези земи биват завладени от османците, обителта е разрушена.

В края на деветнайсети век обаче Коста Янов от село Голямо Буково сънувал Света Богородица. Божията майка му заръчала да открие тайнствено място, именувано Големия змийлак в подножието на Осман баир. Три пъти се явявала Богородица на Коста, но мъжът не я послушал. Затова се разболял, появили му се рани по краката. Тогава Богородица отново го посетила в съня му и му посочила пътя към лечебното изворче.

На мястото от сънищата си Коста Янов открива извора, облива раните си и те почват да заздравяват. Като чуват за изцелението му, хората от селото разчистват змиярника и намират доказателства за светостта на мястото - железен кръст, пиринчена кадилница, мраморна плоча.
През 1887 година издигат сегашната църква. Дърворезбите в храма са дело на Кольо Радев, представител на Тревненската школа. До стълбите, водещи към входа на храма, е чешмата с живата вода.

Тук идват хора от цялата страна. Болни от бъбреци и жлъчка, страдащи от проблеми на черния дроб и нервни заболявания търсят силата на манастирския извор. Водата лекува и очите.
На Светли петък честват храмовия празник. Преди време край манастира се правел голям следвеликденски събор. Моми виели кръшни хора, баби обикаляли около тях със свещи в ръце. Според ритуала възрастните жени вардели някоя девойка да не изчезне, разказва кметът на съседното село Близнак Анигностин Анигностинов.

През 1992 година в манастира пристигнал известният руски учен от московския център по народна медицина Михаил Гейлер. Според него след Хималаите манастирът край Голямо Буково е втори по така нареченото космическо засичане. В района са открити особени магнитни излъчвания, които влияят върху водата. И въздухът в този район е целебен.

Преди години руска пророчица предрекла, че на това място след време ще бият три камбани. Една от тях вече е факт. Тя е подарена на храма от чешкия учен д-р Петер Лехнер. Ако ти трябват доказателства за светостта на българската земя - посети “Свети животоприемен източник” в Странджа.Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2021 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .