Банер
1508650_1607588082786016_7066274021345149782_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Гривната - силен Оберег
Написано от Маг Селена   
Четвъртък, 10 Ноември 2016 13:35

Гривната - силен Оберег


Гривната - тя не е просто украшение.
Гривната - тя е силен Оберег.
Гривната е нещо изключително красиво.
Гривната - това не е обикновено украшение и за нея си струва да се знаят някои неща.
Преди всичко трябва да са помни, че Гривната е много мощен Оберег !!!
И за това се е знаело винаги.


Нашите Предци са надявали на ръката на бебето гривничка от обикновена червена нишка и са я оставяли до Кръщенето.

И тази нишка е обграждала беззащитното детенце от зли духове и различни зловредности.
Тази гривна е подходяща и за възрастни.

За ползата на гривните, модата и историята...

Навярно сте обръщали внимание, че не само Маговете, но и естрадните звезди много често носят гривни.

И това не е аксесуар за тях, даже не е украшение - особено второто.
На първо място Гривните за тях са защита - Оберег !!!


Върху китката излизат точки, свързани с работата на главния мозък. Китката - "там където бие пулса" - се намира зоната за изтичане на енергии. В култуРАта на първобитните наРОДи и до ден днешен съществува традиция да се закрива това място с широки мрежа от мъниста. Ако врага хване китките на двете ръце, натискайки със своите големи палци пулса, той ще ви вземе силата.

Освен това гривната обхваща всички ръчни меридиани, като по този начин ги стимулира.
Колкото по-голяма е гривната - толкова по-силно въздейства.
Препоръчва се гривната да се слага 2-3 пъти в седмицата.

Но това е само в случай, че вие носите гривната само на едната ръка.
А ако изреждате, единия ден на дясната, другия - на лявата, то можете да използвате гривната Оберег ежедневно, оставяйки я един ден в седмицата да почива.

Преди всичко трябва да имате в предвид, че на всяка ръка гривната действа по различен начин. Още Хипократ, открил този факт, че лявата страна на тялото е свързана с древното дясно полукълбо, а дясното - с логичното ляво.
Така, че слагайки гривната, трябва да знаете това.

Гривната на лявата ръка - стимулира интуицията, въображението, предразполага към творчество.

А гривната на дясната ръка - командва логиката.

И така, когато вие отивате на преговори - трябва да сложите гривната на дясната ръка.
А ако, решавате творческа задача или се каните за вечеринка - на лявата.

Най-добрият Оберег е не най-скъпият, а "най-емоционалния".
А в идеалния случай - ръчно изработена гривна, направена от вас или подарена ви от добронамерен и благоразположен човек към вас.

Желателно е да имате една гривна, която да е направена лично от вашите ръце.
Ако изобщо не се увличате, не ви привлича ръчната изработка, купете си верижка или синджирче, катинарче и висулки, медальончета. Всичкото това може да се съедини в една гривна-Оберег. Освен това, винаги се е считало, че звънтенето на висулките на гривната са способни да прогонват злите духове.

А самите висулки изпълняват заветни желания, стига те да са избрани подходящо. Дори има висулки "със значение". Например, висулка във формата на ключ привлича богатството. А слънцето, символизиращо щастието, се счита за Пазител на РОДа и много бързо те превежда през "черната жизнена линия/граница" в светлата.

Висулката-катинарче символизира тайната и привлича изобилието.
Има и войнствени висулки: нож, меч, секира - това са мъжки Обереги, но могат да присъстват и в женската гривна, символизиращи чрез себе си мъжка защита и сила.

Най-популярната висулка за гривна - това е сърцето. Такава гривна привлича любовта и романтиката.

Висулка-корабче означава пътешествие.
Висулка във формата на Лег (ангел) привлича защитата на Лега-Пазител (ангела пазител).
Още в далечни времена на гривната са закачали подкова, за щастие, са изобилие.
А висулките-монети - за пари.


Избирайте това, от което имате най-голяма нужда. А можете да сложите и всичките символи на вашата гривна-Оберег ще  е най-добре.

Нека да звънтят, да ви пазят и да ви правят щастливи!

Гривните от естествен материал (дърво, мидени черупки, камъчета) са способни да ви защитят от всякакво нападение.


Не остарява вярата в тайнствената "точка на биенето на пулса" до ден-днешен: закритите от гривни китки на ръцете придават на човека увереност в напрегнати ситуации.
Традицията да се правят магически предмети от миди, кости и зъби е дошла при нас от най-дълбока древност. Слагайки на огърлица върху себе си Воина на зъби от тигър, винаги е вярвал, че в боя той ще бъде неустрашим, буквално като свиреп хищник. Жените също са се надявали на Силата на Оберегите: индийските момичета са носели гривни от червен камък, за да се омъжат сполучливо. Считало се е, че техния бъдещ съпруг ще се окаже безстрашен като тигър.

В IV век до нашата ера се е появил бисера, който бързо изместил култовите предмети от натурални материали. В Оберегите сред зъбите на тигър и камъчета заблестели и мъниста. Значението на Оберегите също започнало да се изменя в зависимост от това какъв цвят мънисто бива вплетено в тях.

С течение на времето бисера започнал да преобладава в много от Оберегите, заменяйки неестетичните зъби и кости от животни. За цветните мъниста в Оберегите са написани цели трактати. Ето ви някои примери:

Гривна от мъниста със жълт цвят помага в сложни жизнени ситуации, когато хората казват, че "съдбата ги е притиснала".

Черната гривна носи успехи в делови срещи дава възможността да намерите, да откриете подходящи партньори.

Небесно-синята гривна помага при намиране на работа и трудоустройство, а също така и когато се извършва преходи от едно място на друго.

Зелената гривна помага при намирането на верни приятели и въобще допринася за успехите в новите срещи.

Тъмно-зелената гривна привлича пари.

Червената гривна носи любов и спомага за щастлив брак.

Гривната от бял цвят
спомага за освобождаването от психологически захвати. Счита се, че такъв Оберег е полезен при раздялата с близък човек, тъй като облекчава болката от раздялата.

Оранжевата гривна
носи здраве, изцеление и желание за занимание със спорт. Тези, които се опитват безуспешно да отслабнат ще им помогне Оберег с именно такъв цвят.

Гривните от морски миди изпълняват защитна роля. Те блокират всякакви външни информационни и магически въздействия, включително и чиста магия. Такъв Оберег помага и в случаите, когато е нужно да се търпи досаден събеседник, когато някой така натоварва разговора и се "залепва" така, че не знаеш как да се откачиш от него.

Ако във вашата гривна има 1-2 мъниста от натурален камък, значението на Оберега малко от малко се променя.

Малахитът е Оберега на Любовта. Той не само позволява да попаднете в онези компании, където идват хора с надеждата да се запознаят, но и даряват със способността да се влюбите отново. Помага на хора, изморени от живота и разочарованията.

Лазуритът ни спасява от глупави сънища и нощни кошмари.

Тюркоазът успокоява нервите, изчиства емоциите и подсилва здравето. Това е Оберег, който носи облекчение при болести и помага за укрепването защитните сили на организма.

Хематитът спомага за способността да се влияе върху хората.

Така също за силни Обереги при Славяните винаги са се смятали навръзванията/възлите - нишки с възли, завързани около китката.


Между другото, наименованието "навръзване"/връзване идва от думата "узи"-узда (юзда) и от глагола "наплитам".
Някога се е считало, че чрез възлите ние предаваме на Светлите Богове нашите молба за помощ. Възлите са ги завръзавли на дърво, или на сбруята на коня и конския ремък - това е било Знак-Оберег.

Според поверията различните възли имат различно действие, завръзването и развръзването на възлите при добрите и злите хора носят противоположни резултати.
В едно се събират всички легенди, поверия и свидетелства - силата, заключена във възлите е голяма, и ако се използва разумно и компетентно, можеш да се опазиш от злото и да сътвориш за себе си, и другите добро.

Тези нишки се употребяват и за лечебни цели, завръзвайки ги на китките и глезените на болните. За направата на такъв Оберег могат да се използват всякакви натурални нишки: памучни, копринени, вълнени, ленени. Единственият недостатък на ръчно направените Обереги от нишки е това, че те не са универсални. Влиянието и силата на подобни гривни зависи от цвета на нишката.

Червените нишки ще ви направят неуязвими - ще ви защитят от грабители, хулигани и злонамерени хора. Най-добре е тя да бъде вълнена - червената вълнена нишка леко и бързо възстановява нормалното кръвообращение - тя е залог за здраве и бързо възстановяване.

Оранжевите и жълти нишки предпазват от завистници, уроки и магия.

Зелените гривни привличат успех във финансовите дела, а так също ви защитават от крадци и измамници.

Небесносините и сините даряват с интуиция и умението да поддържаш разговор. така, че ако изпитвате затруднение в общуването сложете си гривна от такива нишки - те ще ви превърнат в приятен събеседник.

Виолетовите нишки помагат да се избегне опасна ситуация и предпазват от нещастни случаи.

Белите нишки най-много подхождат за учениците и студентите, защото този цвят облекчава процеса на обучението, прави човека по-любознателен, открит за всичко ново и развива паметта.

Три вълнени нишки (може да са от различни цветове) сключени на китката на дясната ръка помагат за възстановяване на силите и укрепване на здравето.

Нишката задължително трябва да бъде завързана на седем възела, всеки от който означава едно от духовните измерения и обезателно човека, който обичате, и на когото се доверявате.


Превод: © Н.Т.Н.-Селена (Вещата Ярослава)
По материали от интернет

 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .