...Лично аз съм магьосник и не виждам причина да се притеснявам от този факт. И да ме хулят, и да ме хвалят - такъв съм...
Магическата му дарба се проявява още в най-ранна възраст, но до избора на попрището си професионалният маг изминава дългия и трънлив път на духовното израстване, без което дарбата е безплодна. Този период му дава възможност да овладее няколко езика, да се запознае с множество култури, езотерични традиции и магически практики, да направи забележителни преводи на философска, религиозна и окултна тематика.
Професионален индолог. Специализирал е в световно признати източни окултни центрове и при редица изтъкнати майстори на магията. Автор на статии, сериозни студии и монографии в сферата на висшата, кармичната и Приложната магия в специализираните издания и пресата. Дългите години на духовни търсения събуждат у него нуждата да помага на ближните си и да им дава възможност да се справят с несполуките в живота чрез могъществото на магията и духовните консултации в часовете си за личен прием или задочно. Лауреат на престижни награди за постижения и за цялостна дейност. Неоспорим авторитет в сферата на Висшата, кармичната и Приложната магия. Член на авторитетни български и международни окултни асоциации и организации. Дългогодишен експерт по магия в окултен център "СЕЛЕНА" - един от най-успешните български екипи за окултна информация и помощ с постоянна клиентела в България и в целия свят.
Експерт в сферата на магическите практики и изкуства, сред които: Висша магия, Кармична магия, Индийска магия Уика, Лунна магия, Природна магия, Ангелична магия, Кабалистична магия, Темпорална магия, Келтска магия, Вуду, Разваляне на магия, Изработване на талисмани и амулети, Руническа магия, Таро, Карма и съдба, Прераждане, Енергийни корекции, Радиестезия, Прогнози, Акупресура, Класическа Тантра-магия и др.
Маг Живин, в настоящата книга имаме за цел да представим истинските феномени на България. За читателите ще е интересно да знаят как точно се е пробудила дарбата ви, откога я имате. И как се превърнахте в един от най-търсените и ценените експерти в областта на магията
Ако трябва да сме точни, не съм си давал сметка кога точно се е пробудила дарбата ми, защото винаги съм си бил такъв, какъвто съм. Това, което за останалите е дарба, за мен е нормално състояние. Не мога да си представя какво е да си друг, да не можеш да предвиждаш, да не можеш да променяш житейски събития или пък да не можеш да въздействаш върху хода им... Но мога да ви кажа долу-горе кога започнах да си давам сметка, че съм малко по-различен от обкръжаващите - някъде през детството. Впоследствие, с годините на духовни практики, самообучение и обучение в сферата на окултните дисциплини, онова, което наричате дарба, се избистри, засили се и беше готово да даде плод. Именно тогава животът ми, се стече така, че да започна да служа в помощ на другите. Доста драматична промяна! Пълно развъртане на сто и осемдесет градуса. По това време се запознах и със Селена, моята настояща съпруга, и започнах работа в екип с нея като професионален магьосник. Колкото до последния ви въпрос, не зная дали съм сред най-търсените и ценените - просто хората идват при мен за помощ. Но мога да предположа защо съм търсен и ценен. Защото с годините практика съм заслужил доверието им. Не лъжа хората, потърсили помощта ми за да се сдобия с пари, винаги обяснявам на човека кое е постижимо и желателно в рамките на кармичния му цикъл и кои са негови собствени фантазии и невероятни желания, не казвам на всеки, който звънне по телефона или на вратата, че е пред умиране и ако не ми плати веднага да се намеся, ще му пее поп... Не се изкарвам специалист по всичко, както е модерно напоследък - занимавам се само с онова, от което разбирам и си гледам работата съвестно. Сбъдваемостта на търсените от хората събития и ситуации при мен е много висока.
Обикновено хората с дарби говорят за това как са ги придобили при среща със смъртта или в критичен житейски период? При Вас имало ли е такива "моменти на откровение"?
Определено да и не еднократно, но за мен тези подсилващи и отрезвяващи моменти са преживявания, събития и неща прекалено интимни, за да ги обсъждам на всеослушание. Поне за мен е така. При всекиго е различно. Не искам да омаловажавам нито опита, нито преживяванията на хората с дарби. Нашият път е много труден, а стъпването на него е още по-трудно и в повечето случаи - съпроводено с тежки сътресения. Но от друга страна, през дългите години практика в окултната сфера съм се наслушал на такива рекламни глупости за отвличания от извънземни, надаряване с неземни и вселенски лечебни сили, рентгенови очи, висши посвещения, срещи с Исус, разговори с Бога и други разновидности на бурна халюцинаторна дейност, че изобщо не ми се говори на тази тема.
Доколкото разбрах вие се занимавате главно с магическото решаване на проблемите на хората, потърсили помощ в окултен център "Селена"? В какво точно се състои работата ви?
В рамките на окултния ни център правя именно това - магически анализ на ситуацията и въз основа на резултатите от анализа и магическите прогнози за развитието на дадена ситуация в бъдещето, предлагам магическа помощ за разрешаването на проблемите на дадения човек. В случай, че е наложително да се работи, въпросът се свежда до това нужно ли е чрез магията да се въвеждат цялостни и радикални промени в живота на човека, или просто трябва да се доизглади нещо, за да потръгне животът му?
Ако трябва да сме искрени, цялостната промяна е не само най-любимият ми и присъщ начин на работа, но и най-ползотворният за човека, потърсил помощта ми. Когато някой дойде да търси помощта ми по някакъв конкретен повод, надали си дава сметка, че проблемът му най-вероятно е породен от цялостната съвкупност на неговите нагласи, възприятия, мироглед. Тук е и работата на магьосника - да види дълбоките причини и по възможност да внесе необходимите корекции съвместно с човека, а не просто да накара еди-кого си да направи еди какво си. Защото, за да е истинска, магията трябва да е житейски опит и урок за получаващия помощта, а не просто преместване на вещи или хора от едно място на друго. В първия случай човекът, потърсил помощта ни, в следващата сходна ситуация ще може да реагира подходящо и да се справи без странична намеса. Във втория случай ще го превърнем в лесна плячка за всякакви велики врачки, баячки и прочее измет и ще го въведем в зависимост, която ще го кара да се съветва с тях дори по повод на марката тоалетна хартия, която е решил да купи. А целта ни е да помагаме на хората да постигнат временно загубената си пълноцен-ност, а не да си осигуряваме крепостни полуидиоти, които не могат да си избършат носа, без да ни врътнат по телефона.
Значи за Вас магията е нещо повече от средство за осигуряване на желано събитие или цел?
Магията е светоглед, тя е начин на живот. Не е магьосник онзи, който по няколко часа на ден продава талисмани, любовни билети, магически филтри и магически фасони, след което окачва магическия си камуфлаж като мръсна престилка под тезгяха и отива да си "живее живота" с припечеленото. Магьосник е онзи, който вижда света като магьосник, храни се като магьосник, спи като магьосник, мисли и говори като магьосник, диша като магьосник... Магията е аскеза и самопосвещение, медитация и освобождение. Тя е духовен път. Едва на второ място иде чудотворството - осигуряването на мирски блага, светско преуспяване и подобни преходности и именно това е приложната магия, чието лице е по-познато на широката публика. За да си позволиш да се обявиш за магьосник-приложник, трябва първо да си магьосник. Ако трябва да сме искрени, новоизлюпените български окултисти избягват тази красива дума - магьосник. Или им се вижда прекалено старомодна и проста и търсят повод да се направят на европейци, или просто се стремят чрез отегчително дълги латинизми да прикрият очевидната липса на дарба, което пък в българския език се нарича бездарност. Именно тези дълбоко комплексирани люде предпочитат глупави, обезличителни или просто безумни чуждици и калки, псевдонаучни титли и умопомрачителни звания. Опитват се всякак да въведат псевдо или паранаучност, псевдо- или парапсихоаналитизъм, псевдо или парарационалност там, където би трябвало да е ирационалното, чистата дарба и добрата стара магия. Науката си е наука, магията - магия, граничните дисциплини са за хората, които не разбират нито от едното, нито от другото. Лично аз съм магьосник и не виждам причина да се притеснявам от този факт. И да ме хулят, и да ме хвалят - такъв съм.
|