Банер
Svarog-2006.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Талисмани и Амулети - куки за балъци
Написано от Маг Живин   

В допълнение към интервюто по-долу ви предлагаме този линк, към един наш възстар сайт за талисмани и амулети - за точно тази страна на магията, изчистването на магии и прочие.

 

Световно известният феномен споделя някои свои виждания относно масовите и безогледни продажби на талисмани.- Маг Живин какво бихте казали на нашите читатели за амулетите, талисманите и общо за талисманната магия?

 

МАГ ЖИВИН: Талисманната магия е част от арсенала на всеки що-годе приличен магьосник. Изработването на талисмани и амулети е неизменна част и от ежедневието на всеки, който се занимава с практическа магия. Талисманната магия, за разлика от поръчковата магия, представлява донякъде стандартизиран подход към дадена ситуация. Например ви се иска да имате малко повече късмет в работата си по принцип – талисманът би помогнал. Искате да имате малко повече късмет в дадено свое начинание – тогава би била по-добра поръчковата магия. И при двете има магически ритуаали, но са различни както по естеството, така и по насочеността си...

 

- А има ли разлика между талисманите и амулетите?

 

 

МАГ ЖИВИН: Често в практиката тези понятия се бъркат, смесват, взаимозаместват и т.н. От гледище на съвременната магия може да се посочи разликата между двете, която за непосветения може и да е никаква, но за магьосника е от най-голямо значение. Талисманът представлява магически символ или съвкупност от символи и знаци, изобразени, гравирани, нарисувани и т.н. върху надлежно оформен подходящ магически преносител – дърво, метал и т.н. Талисманът се зарежда с енергия от конкретен магьосник за конкретен човек чрез магически ритуал. Няма такова нещо като талисман по принцип точно както и няма лекарство по принцип. Няма талисман зареден с „енергия от космоса”, „вселенска енергия” и подобни глупости. Магията е като лечението, отиваш при лекаря и той ти предписва най-подходящото за болестта ти лекарство измежду стотиците сходни лекарства. Ако започна да ви изреждам и описвам само любовните талисмани, които зная, ще ми трябват поне четири броя на вестника от кора до кора. Амулетът от друга страна е магически предмет от естествен произход – полускъпоценен камък, билка, клонче от определено дърво, корен от растение, камъче с дупка и т.н. или съвкупност от такива предмети, подбрани или дообработени от магьосника, които в своята съвкупност притежават определени свойства – защитни, укрепващи и т.н. Амулетът се изработва от конкретен магьосник за конкретен човек, но не се оживява с магически ритуал, тъй като съставките му носят сами по себе си търсените от магьосника свойства и качества. Това е най-общата и съществена разлика между талисмана и амулета. Но мнозина несъзнателно или пък злонамерено бъркат двете понятия и въвеждат в заблуда хората, потърсили помощ при тях.

 

 

 

- Добре, а в такъв случай как се подбират талисманите и амулетите, които са на „свободна продажба” и хората сами решават какво да си купят?

 

 

 

МАГ ЖИВИН: Изразихте се много правилно – хората сами решават какво да си купят. Когато говорим за талисманите на „свободна продажба”, става дума не за магия, а за търговия. Единствената прилика между двете е, че завършват с окончанието „-ия”. Тези предмети не се изработват, зареждат с енергия и т.н. от магьосници. Ако тръгнете по обратната верига на продажбите, ще стигнете до първоначална себестойност на продукта между 50ст и лев в българска валута. Кой ще е този магьосник, който за тези пари ще бълва по двеста-триста талисмана на смяна и няма да е умрял по средата на втория работен ден. Значи ви трябват неизброими стада от индийски, китайски или африкански магьосници, за да бъде удовлетворен само българския пазар. Ами за другите страни, в които също се продават такива предмети, макар и необявявани за талисмани? Дайте да си кажем истината - това са просто евтини сувенири, които в най-скъпия случай са изработени на ръка, а в по-масовия случай от механична или лазерна гравирна машина, върху материали с ниско качество независимо какво ви уверяват в рекламите. Ако си направите труда да проучите защо например източните полускъпоценни камъни – китайски, виетнамски и т.н. не се котират на Запад, ще установите, че поради ред съображения те в повечето случаи се обработват с вредни и агресивни химикали и впоследствие излъчват нежелана радиация – оттам и доста ниската им цена. Но това са само подробности от пейзажа.

Когато се обърнете към магьосник, той ще ви посъветва кое е най-доброто за вас или за вашите близки според силите си и ще ви го изработи. Когато се обърнете към търговеца, той ще ви продаде всичко, което пожелаете, стига да го има, а ако го няма, ще ви го набави. Нали затова е търговец? Търговецът на окултния пазар продава сувенири – изглеждат досущ като магически предмети, но магията в тях е по-малко, отколкото в старите ви пантофи. Обаче търговецът е само едната страна от сделката. Винаги има и клиент, който да му купува стоката. Веднага ще кажете, ами да - балъци бол! Ще ви опровергая на мига. Стоката му я купуват „тарикатите”. Тези които си купуват „Нина Ричи” по три лева литъра на Женския пазар, панталони „Версаче” за пет лева от магазинчето зад бакалията и очила „Гучи” по три бройки за пет лева от магазинчето „За един лев”. А „тарикати” в родината ни наистина бол (между другото ми е много интересно как такива отракани хора дават пари за чист въздух, когато си поръчват нещо, което нито са виждали, нито са чували, от някого, когото нито са виждали, нито са чували). Какво да правиш, народопсихология. „Они че им кажат на них”, че разните му там работи трябвало да се преценяват и консултират и да дават пари на вятъра. Ако можеха щяха да си купуват и мерцедеси по петнадесет лева. И веригата е вече сключена. Не съм господар на никого – всеки да си печели и харчи парите както намери за добре, но за наистина закъсалите хора тази „игра на чичо доктор” може да излезе доста скъпо – в преносен и в съвсем пряк смисъл. Ако си купите „вселечителен талисман” и очаквате да преметнете търговеца, като заставите „талисмана” да ви излекува, можете да я загазите, защото „могъщия и зареден с комическа или някаква си там енергия” просто няма да го направи – той е един кух сувенир и нищо повече. От друга страна, част от изработваните (обикновено в чужбина) на конвейер амулети съдържат своя собствена енергетика и символика. Да речем купувате си „талисман за щастие и късмет”, а той се оказва някакъв религиозен атрибут за духовност, медитация и отречение. В това отношение не може да се вярва безрезервно на търговците, които само ви препродават нещо, което им е препродадено като еди какво си. Познайте с каква скорост ще ви секнат париците, любовта или каквото и да е там светско начинание. От трета страна всеки подобен предмет „запаметява” енергетиката на производителя си (повтарям - само не се лъжете, че ги правят магьосници), искате ли в дома или офиса си енергетиката на беден и изнурен от живота индиец, на разведен китаец с четиринадесет деца от двата брака, които не може да изхрани или пък на оскотял от немотия, полусляп етиопец... Нещата изглеждат безобидни и прости само на пръв поглед. Ама то кой ли гледа...

 

 

 

- Значи не съветвате хората да се възползват от подобни предмети?

 

 

 

МАГ ЖИВИН: Никого нищо не съветвам. Не ми е това работата. Работата ми е да кажа как действително стоят нещата и ако мога да ги променя. Търговията с реликви – били те религиозни, окултни или каквито и да е други си тече от незапомнени времена. Ако се заемем да пресметнем колко дървен материал е разпродаден като късчета от разпятието христово, ще ни е нужен калкулатор. Щом има кой да купува, ще има и кой да продава. Въпросът е в нагласата на купувача. Тя определя и доставките на търговеца. И ако ме питате, ще ви кажа честно какво смятам като магьосник с отегчително дълъг стаж и като страничен на тези продажби човек, независимо дали ще обидя „невинни” хора. Ако някой действително смята, че рогът на обилието и здравето ще се изсипе в скута му срещу „два-трийсе” лева с наложен платеж, действително много е закъсал, но не с късмета, любовта или нещо от този род, а със способността да разсъждава. Все пак сивото вещество в нашите глави не служи само за раздалечаване на ушите ни.
 


За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .