Банер
11692624_10204754601572448_8830959122669379475_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Ченелингите
Написано от Маг Селена   
Неделя, 11 Декември 2011 10:29

Понякога по разни форуми и сайтове възникват спорове относно ченелингите. Някои ги считат за важни и необходими, други ги отричат напълно, смятайки, че не са необходими и само отвличат вниманието хората. 

За мнозина, даже за тези, които отричат важността на посланията от Другата Страна, духовният път е започнал именно с ченелингите. След много години на почти пълно отсъствие на езотерична информация на руския пазар нахлу поток от книги на американски ченелери и местни езотерични автори. Спомнете си колко много се четяха книгите на Крион,  Рамта и други. 

За мен светът на ченелинга започна преди много години с книгите на Нийл Доналд Уолш. До този момент бях чел много други неща, но "Разговори с Бога" бяха първите сериозни книги, след които мирозрението ми започна осезателно да се променя. Когато ги четях, чувствах, че тази информация не е нова за мен, че аз знам всичко това в дълбините на душата си, и ми остава само да си го спомня. Навярно мнозина други се чувстват по същия начин. 

На нас действително ни е необходимо да си спомним всичко, да си спомним това, което е вече в нас, което е натрупано по време на многото превъплъщения (всеки от тези, които сега са поели по духовния път, вече разполага с духовен опит от минали животи, иначе нямаше да е тук в тези съдбоносни за Земята и човечеството времена).

Сегашният ченелинг от висшите планове не е просто препредаване на информация. Заедно с тази информация този, който чете или слуша, получава висши енергии, които на много дълбоко ниво работят с него, изчистват и лекуват. Във всеки ченелинг на Висшите същности има „кодове за пробуждане“, които въздействат на нашата дълбока памет и ни помагат да намерим себе си и да си спомним кои сме. А това, както разбирате, е много важно. Затова тези, които се опитват само с ума си да осмислят предаваната информация, не осъзнават че на практика целта на ченелинга е много по-обширна. 

Когато през декември 2009 провеждах семинара „Невидимият свят на Душата ни“ в Санкт Петербург, в залата присъстваха много лемурийци. Предавах жив ченелинг от Адам, върховен жрец на Телос, и той говореше за Лемурия, за това, че в залата присъстват хора, които са били свидетели на гибелта на Лемурия, които са стояли във водата и са пеели, докато любимата им родина потъвала. Този ченелинг имаше много силно въздействие върху всички, и на втория ден от семинара хората разказаха това, което си спомнят. Спомняха си хора, които не бяха чели Телос, не знаеха кой е Адам и за първи път чуваха за него. Някои даже не бяха спали цяла нощ след това, силно потресени от спомените за лемурийския живот и гибелта на любимата си родина. 

Това се случва практически  с всеки, който чете ченелинги от висшите планове. Той получава квантова информация, която се възприема не само с мозъка, но и с всички клетки на съществото, тя разкрива дверите на дълбоката памет, активира я и помага на човек да си спомни това, което вече дълбоко в себе си знае. 

Ченелингите на Висшите същности са многоизмерни, и четейки еднократно посланието, може да не възприемем цялата предадена информация, затова при повторно и всяко следващо прочитане намираме нови и нови неща в нея. 

Някои четат ченелингите с очите си, но не се опитват да усетят енергиите, които ги обливат в същото това време. А трябва да се стараем да усетим тези енергии. Когато четете послание от екрана на компютъра си, настройте се към енергията, която идва от там. Ще усетите честотите й, може даже да се научите да различавате енергиите на различните същности не само по името, което е в заглавието на посланието, но и по енергийния подпис на същността. Ако сваляте книги от Интернет, а после ги разпечатвате на принтер, хартията, която държите в ръцете си, също излъчва мощна енергия, която можете да усетите сами. 

Може да се направи и експеримент. Дланите ни много добре усещат енергията, тъй като на тях са разположени някои малки чакри. Навярно сте усещали бодежи в дланите, когато ги обръщате нагоре за да събирате енергия Чи. Опитайте да подържите ръцете си над книга на Крион или Рамта. Ще усетите енергиите на тези велики същности. Ако не сте достатъчно чувствителни, сложете книгата на масата, подържете дланите си над книгата, а след това махнете книгата и подържете дланите си над масата. Ще усетите разликата. 

От ченелингите ние получаваме най-разнообразна информация – от съвети за духовното развитие до информация за планетарните изменения. Много често,
 прочитайки в даден момент дадено послание, хората намират в него отговор на въпроса, който ги е вълнувал. И от многото различни източници се подрежда пъзелът на възприятието на себе си и на света. Във всеки от нас има едно място на истината, с помощта на което сме способни да определим, кое ни резонира най-точно, кое е истина за нас. Не всички са се научили да го използват, но след време то ще бъде достъпно за всеки. Важно е да умеем от множеството източници да избираме това, което резонира с нашата истина, сверявайки го с нашето вътрешно знание. 

За съжаление, в интернет се разпространяват много ниско-вибрационни ченелинги, предавани от същности от Астрала. Астралът вече се изчиства, и астралните егрегори няма с какво да се хранят, затова и проявяват такава активност. Тези послания могат да бъдат подписани с имената на известни светли същности, но авторството им не бива да се определя по името, а по енергийния подпис на същността. 

По правило, тези ченелинги съдържат както вярна, така и невярна информация, и провокират у хората изблик на емоции, тъй като в тях често се среща някаква сензация, която се възприема или с нетърпение и радост, или със страх. За астралния егрегор, който предава тези ченелинги, е все едно с какво се храни – позитивна или негативна енергия. И стигаме до мисълта, че всичко това се случва, за да бъдат отвличани хората от собственото им развитие. 

Когато човек се пробужда, за него става изключително важно да се вслушва в себе си, в сърцето си, да постига своята вътрешна истина, да се доверява на себе си и да открива силата си. Много от ченелингите от висшите планове са именно с такава цел – да се открива вътрешната сила. И всички тези послания и книги се дават не само за информация, но и за да се прилага в живота това, за което се говори в тях. И мнозина се стремят именно към това, и то започва да се случва все по-често с опита. Човек работи над себе си, разширява съзнанието си, разкрива сърцето си, започва да се вслушва в себе си, придобива вътрешна мъдрост, изказва истината си. 

Но има и такива хора, които не се замислят от необходимостта от вътрешна работа, осъзната работа със себе си. Те просто скачат от ченелинг на ченелинг, поглъщайки ги в огромно количество и се превръщат в така наречените „ченеломани“. Харесват им енергиите, в които се къпят, харесват им усещанията след прочитането на посланието. И не разбират, че тези послания се дават именно за това, да променят осъзнато себе си и живота си, за да могат да внесат във всекидневната си реалност си същите тези енергии, изпълващи ги след прочитането, да живеят с тях и да ги даряват на окръжаващите ги.

За такива хора ченелингите се превръщат в зависимост, те не могат да съществуват без тях, търсят в тях ръководство за живота си вместо да се учат на това, към което те призовават – осъзнаване на собствената вътрешна сила. Тези хора се боят да се доверят на себе си, чувстват своята незначителност, чувстват се нищожни, вместо да се учат да си спомнят себе си, да си спомнят кои са. Но в края на краищата настъпва момент, когато животът трябва се вземе в собствените ръце. И без работа над себе си, без осъзнатост, нищо няма да се случи. Само така можем да достигнем до себе си и да станем истински творци на реалността си.
 
Висшите послания са средство за себе-познание, те помагат на хората да пробудят собствената си вътрешна мъдрост, напълно да разкрият себе си и да си върнат силата. И когато това се случи, вече не са нужни ченелинги. Когато човек има достъп до вътрешните знания на Душата си, започва сам да получава цялата необходима информация и вече не му е нужен посредник. Човек става само-достатъчен. Започва да излъчва Светлината на Мъдростта си и да я споделя с другите. Той се превръща в Майстор, който върви на Земята и донася Небесата на Земята.


Автор: Метта
3 юли, 2011
metta.ucoz.com


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2018 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .