Банер
1536688_876453355711666_3156722124647366143_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

С какво да пием лекарства
Написано от Маг Живин   
Четвъртък, 29 Май 2008 00:00
Много медикаменти е най-добре да бъдат приемани именно с вода, но това правило съвсем не е универсално...

Сокът от грейпфрут особено лошо се съчетава с медикаментите. Например изследване, проведено през 2000 г. доказа, той в никакъв случай не трябва да се употребява едновременно с лекарства за сърдечн-съдови заболявания, тъй като в състава на сока влиза вещество, което взаимодейства с някои от тях и увеличава скоростта на тяхното усвояване в стомашно-чревния тракт на болния.

Сокът от грейпфрут не трябва да се приема и от жени, които използват противозачатъчни таблетки, а също така с антидепресантите.

Но най-голяма опасност представлява съчетаването на този сок с хиполипидемичните препарати. Докато черният дроб е “зает” с разбора на съставните части на сока от грейпфрут, лекарствата циркулират по организма, тяхната концентрация в кръвта нараства, достигайки това опасно ниво, когато веднага могат да се появят страничните ефекти – поражение на мускулите и остра бъбречна недостатъчност.

Забравете за сока от грейпфрут, ако приемате един от следните препарати:
- Анксиолитици: алпразом, буспирон, мидазолам, триазолам
- Антиаритмици: амиодарон, квинидин
- Антибиотици: кларитромицин, еритромицин, тролеандомицин
- Антихистаминни препарати: фексофенадин
- Антикоагуланти: варфарин
- Антиепилептични: карбамазепин
- Бета-блокери: карведилол
- Блокери на калциевите канали: дилтизем, фелодипин, нифедипин, верапамил и др.
- Хормонални препарати, съдържащи: кортизол, естрадиол, метилпреднизолон, прогестерон, тестостерон
- Имуносупресори: циклоспорин, сиролимус, такролимус
- Инхибитори (хиполипидемични): аторвастин, флувастин, ловастин, симвастатин
- Антидепресанти: сертралин, флувоксамин
- Ксантини: теофилин
- Опиумни аналгетици: алфентанил, фентанил, суфентанил
- Противовирусни: ампренавир, индинавир, нелфинавир, ритонавир, саквинавир
- антихелминтици: албендазол
- Противогъбични: интраконазол
- Противокашлечни: декстрометорфан
- Противоракови: циклофосфамид, етопосид, ифосамид, темоксифен, винбластин, винкристин
- Репотентери:силденафил, тадалафил.

След всичко прочетено дотук възниква въпросът: “А с какво трябва да приемаме лекарствата?” Само с вода ли?

Много медикаменти е най-добре да бъдат приемани именно с вода, но това правило съвсем не е универсално... Да – наистина много медикаменти е най-добре да бъдат приемани именно с вода, но това правило съвсем не е универсално. Има редица препарати, които трябва да се приемат не с вода, а с точно определена течност, за да се постигне желаният ефект.

Еритромицинът например трябва да се приема с минерална вода или мляко. Минералната вода е препоръчителна и при приемането на аспирин, сулфаниламиди (бисептол, сулфодиметоксин). Минералната вода засилва също усвояването на аналгина, тетрациклина и успокояващите средства.

Индометацинът е най-добре да се приема с мляко. Това се отнася и за мастноразтворимите витамини (Д, К, А, Е), както и за препаратите, съдържащи йод.

За сметка на това млякото намалява ефективността на лекарствата, сходни по строеж с белтъчините – сърдечните гликозиди, кофеина, препаратите против язва (циметидин, ранитидин), ферментите (панкреатин, мезим). То дезактивира препаратите на основа на тетрациклина, тъй като съдържащият се в млякото калций образува с компонентите на лекарството неразтворими съединение.

Плодовите сокове (особено киселите) унищожават ефекта на антацидните препарати, които намаляват киселинността на стомашния сок. Не си струва да приемате със сок (или компот) и сърдечните гликозиди (дигоксин, и други) и сулфаниламидите (стрептоцид, сулфален и други), които са алкални по своята химична природа (а в соковете се съдържат плодови киселини).

Киселите плодови и зеленчукови сокове влияят отрицателно и на ефективността на антибиотиците, но обратното – значително засилват активността на аспирина, нитрофураните, парацетамола, ибупрофена.

При приемане на лекарства се въздържайте от чая. Танинът в него може да образува неразтворими съединения или да застави някои лекарства да се превърнат в утайка (папаверин, кодеин, еуфилин).

Кафето пък не е подходящо за приемането на успокоителни и много други препарати.

Антибиотиците не трябва да се да се приемат с газирани напитки (особено с кола), тъй има опасност от образуването на неразтворими комплекси, съдържащи желязо, а това намалява ефективността на антибактериалната терапия.

Единственото универсално средство за приемане на лекарства си остава водата. Обикновено е достатъчна 1/4 чаша, но при някои лекарства (например салицилати) се препоръчва по-голямо количество.

Алкохолът и лекарствата не се съчетават! Например метронидазолът в съчетание с алкохол води до понижаване на настроението, тъй като предизвиква ефект, сходен с действието на антиалкохолните препарати и дори до кома.

Абсолютно забранена е употребата на алкохол при приемането на антидепресанти и антибиотици. Изборът в този случай е един: или да пием, или да се лекуваме.

Не се опитвайте да запомните кое лекарство с каква течност да приемате. Просто попитайте за това своя лекуващ лекар и прочетете внимателно листовката към закупения медикамент – тя трябва да присъства задължително в опаковката.

Ако в инструкцията не е посочено с каква течност да приемате лекарството, употребявайте изворна вода със стайна температура (около +20 градуса).
Във всички случаи – въздържайте се от сока от грейпфрут, кафето, черния чай и забравете за алкохола!Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2020 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .